Ικανοποίηση εκφράζει για τους 11.700 μόνιμους διορισμούς ο π. αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης - Ζητά να δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών της πρωτοβάθμιας

Την ικανοποίησή του για τους 11.700 επικείμενους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση, εκφράζει ο π. αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης, ο οποίος τονίζει ότι στην κατανομή μεταξύ βαθμίδων εκπαίδευσης και ειδικοτήτων θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες όπως αυτές αποτυπώνονται με βάση τα οργανικά κενά που καταγράφηκαν στις πρόσφατες μεταθέσεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια. 

«Σε κάθε περίπτωση έμφαση πρέπει να δοθεί στην κάλυψη πρώτιστα των αναγκών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων που είναι διάσπαρτα σε όλη την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα», συμπληρώνει ο Βασ. Παληγιάννης

Ολόκληρη η δήλωση

Ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό της χώρας μας και την υπουργό Παιδείας, την Τρίτη 6-7-2021 ότι θα πραγματοποιηθούν σε μία φάση και πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2021-2022, 11.700 μόνιμοι διορισμοί στη δημόσια εκπαίδευση.

Αδιαμφισβήτητα είναι μια πολύ θετική εξέλιξη αν αναλογιστούμε ότι μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας η γενική εκπαίδευση ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός για την εκπαίδευση της χώρα μας.

Θυμίζω πως το 2020 πραγματοποιήθηκαν 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Οι διορισμοί και μάλιστα αυξημένοι κατά 1.200 σε σχέση με αυτούς που περιμέναμε, θα πραγματοποιηθούν μετά από σειρά ετών ανέξοδων υποσχέσεων και ατελέσφορων εξαγγελιών.

Η θετική εξέλιξη των διορισμών εκπαιδευτικών 16.200 σύνολο ήλπιζα πως θα αναγνωριζόταν απ’ όλους ως το πρώτο μεγάλο βήμα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Με βάση σχόλια και άρθρα κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός και «περί άλλων τυρβάζουν».

Κατανοώ την απογοήτευση αυτών που επένδυσαν σε μια αρνητική ρητορική για το πάγωμα των διορισμών.

Ένα είναι βέβαιο ότι η εκπαιδευτική κοινότητα στην πλειοψηφία τους, χαιρετίζει τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ως πρώτο θετικό βήμα και ελπίζει στην δρομολόγηση νέων διορισμών τα επόμενα χρόνια όλων των αναγκών.

Σχετικά με το θέμα της κατανομής διορισμών μεταξύ βαθμίδων εκπαίδευσης και ειδικοτήτων, το ελάχιστο που μπορεί να γίνει, είναι να ληφθεί υπόψη το κριτήριο των πραγματικών αναγκών όπως αυτές αποτυπώνονται με βάση τα οργανικά κενά που καταγράφηκαν στις πρόσφατες μεταθέσεις, αλλά και τις προσλήψεις αναπληρωτών τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση έμφαση πρέπει να δοθεί στην κάλυψη πρώτιστα των αναγκών των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων που είναι διάσπαρτα σε όλη την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Η κατανομή πρέπει να αντιμετωπιστεί με ευθύνη και σοβαρότητα και σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσει η ανεύθυνη παραπληροφόρηση αριθμών που δε στηρίζεται πουθενά.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία όσο το δυνατόν συντομότερα και να δρομολογήσει άμεσα νέους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για τα επόμενα χρόνια.

Η ελληνική κοινωνία, η εκπαίδευση έχει επενδύσει πολλά στην νέα γενιά εκπαιδευτικών και προσμένει ότι θα αποτελέσουν το βασικό μοχλό για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

moro-baby
Καλαμάτα: Αποσωληνώθηκε το βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
«Ταρακούνησα το παιδί, για να σταματήσει το κλάμα- Νόμιζα ότι θα το ηρεμούσα» ανέφερε στην απολογία του ο 20χρονος πατέρας του βρέφους
Καλαμάτα: Αποσωληνώθηκε το βρέφος που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον πατέρα του
ΑΣΕΠ προσλήψεις εκπαιδευτικών
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις
Νέες κατευθύνσεις του ΑΣΕΠ για τους όρους και το περιεχόμενο του νέου Πανελλήνιου Διαγωνισμού που έχει ανακοινωθεί για τον Μάρτιο του 2023
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ Μαρτίου 2023: Ανατροπή και νέο περιεχόμενο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για χιλιάδες θέσεις