Πρακτική άσκηση στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στα ΙΕΚ: Αλλάζουν οι όροι
Νέοι όροι πρακτικής άσκησης για σπουδαστές και καταρτιζόμενους στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στα Ι.Ε.Κ. του υπουργείου Τουρισμού

Ανακοινώθηκαν οι νέοι όροι πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές και τους καταρτιζόμενους στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στα Ι.Ε.Κ. του υπουργείου Τουρισμού.

Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, την οποία συνυπογράφουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, εκσυγχρονίζεται μετά από 11 έτη το θεσμικό πλαίσιο και ενισχύεται με ακόμη περισσότερες δυνατότητες το πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτούντων στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, καθώς και στα Ι.Ε.Κ. του υπουργείου Τουρισμού, που λειτουργούν στη χώρα.

Οι νέοι όροι στην πρακτική άσκηση

Ειδικότερα, για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα σε σπουδαστές ή καταρτιζόμενους του υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησής τους, να επιλέξουν για υλοποίηση της άσκησης, επιχειρήσεις με έδρα και λειτουργία σε λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και ενισχύεται σημαντικά.

Προστίθενται νέες κατηγορίες επιχειρήσεων στις οποίες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα οι σπουδαστές ή οι καταρτιζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού να ασκηθούν και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία. Συγκεκριμένα, πλέον, πέραν των κατηγοριών επιχειρήσεων οι οποίες ήταν διαθέσιμες στους πρακτικώς ασκούμενους του τουρισμού, είναι δυνατή η πρακτική άσκηση σε: αρτοποιεία, εστιατόρια τα οποία διαθέτουν το Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας, ναυλομεσιτικά γραφεία, εταιρείες Κρουαζιέρας, εταιρείες Γενικών Αντιπροσώπων Πωλήσεων (G.S.A. General Sales Agents), αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων, καθώς και εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων.

Τέλος, παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία στο χρόνο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών ή των καταρτιζομένων του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς απαλείφονται προηγούμενοι γραφειοκρατικοί περιορισμοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μηχανη
Συνελήφθη 15χρονος μαθητής στο Κερατσίνι – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Χειροπέδες σε 15χρονο μετά από καταδίωξη απ’ την Ομάδα ΔΙΑΣ στους δρόμους του Κερατσινίου – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Συνελήφθη 15χρονος μαθητής στο Κερατσίνι – Οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα
Τραπέζι με ψάρια και φαγητά
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων
Τι τρώμε τα Θεοφάνια σε όλη την Ελλάδα – Τα πιάτα, τα έθιμα και οι γεύσεις που επιμένουν στον χρόνο
Θεοφάνια: Τι βάζουμε στο τραπέζι; Ο γαστρονομικός χάρτης της γιορτής των Φώτων