Πρακτική άσκηση στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στα ΙΕΚ: Αλλάζουν οι όροι
Νέοι όροι πρακτικής άσκησης για σπουδαστές και καταρτιζόμενους στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στα Ι.Ε.Κ. του υπουργείου Τουρισμού

Ανακοινώθηκαν οι νέοι όροι πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές και τους καταρτιζόμενους στις Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και στα Ι.Ε.Κ. του υπουργείου Τουρισμού.

Με απόφαση της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, την οποία συνυπογράφουν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, εκσυγχρονίζεται μετά από 11 έτη το θεσμικό πλαίσιο και ενισχύεται με ακόμη περισσότερες δυνατότητες το πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτούντων στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, καθώς και στα Ι.Ε.Κ. του υπουργείου Τουρισμού, που λειτουργούν στη χώρα.

Οι νέοι όροι στην πρακτική άσκηση

Ειδικότερα, για πρώτη φορά παρέχεται η δυνατότητα σε σπουδαστές ή καταρτιζόμενους του υπουργείου Τουρισμού, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησής τους, να επιλέξουν για υλοποίηση της άσκησης, επιχειρήσεις με έδρα και λειτουργία σε λοιπά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περαιτέρω, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και ενισχύεται σημαντικά.

Προστίθενται νέες κατηγορίες επιχειρήσεων στις οποίες θα έχουν πλέον τη δυνατότητα οι σπουδαστές ή οι καταρτιζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού να ασκηθούν και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία. Συγκεκριμένα, πλέον, πέραν των κατηγοριών επιχειρήσεων οι οποίες ήταν διαθέσιμες στους πρακτικώς ασκούμενους του τουρισμού, είναι δυνατή η πρακτική άσκηση σε: αρτοποιεία, εστιατόρια τα οποία διαθέτουν το Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας, ναυλομεσιτικά γραφεία, εταιρείες Κρουαζιέρας, εταιρείες Γενικών Αντιπροσώπων Πωλήσεων (G.S.A. General Sales Agents), αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών και επιβατών, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων, καθώς και εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων.

Τέλος, παρέχεται μεγαλύτερη ευελιξία στο χρόνο υλοποίησης της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών ή των καταρτιζομένων του Υπουργείου Τουρισμού, καθώς απαλείφονται προηγούμενοι γραφειοκρατικοί περιορισμοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ μετά το «όχι» για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός»
Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχθηκε ότι οι περισσότερες χώρες της Συμμαχίας δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν και...
Τραμπ μετά το «όχι» για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός»
ΔΥΠΑ
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων
Ποιοι λαμβάνουν από τη ΔΥΠΑ το «πράσινο φως» για να παρακολουθήσουν κατάρτιση που θα τους εξασφαλίσει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 700 ευρώ
Voucher εργαζομένων 750 ευρώ: Βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες ωφελούμενων