Κεραμέως - Χανιά: «Ασφαλή τα σχολεία την περίοδο της πανδημίας»
Επίσκεψη Κεραμέως σε σχολεία των Χανίων

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τα σχολεία κατά την περίοδο της πανδημίας είναι ασφαλή, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της περιοχής.

Κατά την επίσκεψή της στο σχολικό συγκρότημα του Κουμπέ, και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις αλλαγές που θα υπάρξουν από τον Σεπτέμβριο στη λειτουργία των σχολείων, τόνισε: «Είναι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό. Για παράδειγμα σε όλη την χώρα θα έχουμε νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια. Θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό μέτρο για να δώσουμε από πιο νωρίς περισσότερα εφόδια σε όλα τα παιδιά μας. Από τον Σεπτέμβριο σε όλη τη χώρα θα έχουμε λοιπόν νηπιαγωγείο από τα 4. Αυτή την στιγμή είμαστε στο 93%, από τον Σεπτέμβριο στο 100%.

Επίσης θα έχουμε δραστηριότητες στα Αγγλικά από το νηπιαγωγείο. Σε κάθε δημόσιο νηπιαγωγείο της χώρας και αλλαγή φιλοσοφίας στη λειτουργία του σχολείου που θα δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύσσουν κριτική σκέψη. Για αυτόν τον λόγο από τον Σεπτέμβριο εισάγονται νέες θεματικές όπως, ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια, πρόληψη από εξαρτήσεις, επιχειρηματικότητα. Αυτές οι θεματικές θα εισαχθούν στο ωρολόγιο πρόγραμμα από το νηπιαγωγείο μέχρι και το γυμνάσιο. Σταθμισμένη θεματική για κάθε ηλικία».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες για ενίσχυση της εκπαίδευσης με μόνιμο προσωπικό τονίζοντας ότι καλύφθηκαν 4.500 θέσεις στην ειδική αγωγή ενώ το υπουργείο αναμένει τους οριστικούς πίνακες για 10.500 εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης. Ακόμα έκανε γνωστό ότι ήδη, έχουν ετοιμαστεί 120 νέα προγράμματα σπουδών για τα σχολεία που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Σεπτέμβριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία ανέφερε: «έχουμε καταφέρει τα σχολεία μας να είναι ασφαλή. Όταν ξεκίνησε η πανδημία σε αυτήν τη φάση, είχαμε ένα ποσοστό κλειστών σχολείων και τμημάτων 0,9% ,τώρα έχουμε πέσει στο 0,2%-0,3%».

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι σήμερα και στην εκπαίδευση υπάρχουν τα self test και το τεράστιο, όπως είπε, όπλο κατά της πανδημίας που είναι το εμβόλιο και, σύμφωνα με την υπουργό, υπάρχει μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς.

Ερωτώμενη για άλλες αλλαγές που δρομολογούνται στην εκπαίδευση είπε: «Δρομολογούνται διαρκώς αλλαγές. Τώρα συζητάμε ένα νομοσχέδιο που θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση σε συμπράξεις μεταξύ των δημοσίων πανεπιστημίων και ιδιωτικών φορέων στο ερευνητικό κομμάτι. Δρομολογούνται διαρκώς βελτιώσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα που καλύπτουν όλο το φάσμα από το νηπιαγωγείο μέχρι την διά βίου μάθηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Χανιά: Αποτροπιασμός από τις έες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου - «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό»
Απειλές και πιέσεις για να μην αποκαλύψει το μαρτύριό του φέρεται να δεχόταν ο 19χρονος από τα Χανιά που κακοποιούνταν σεξουαλικά - Ιερείς και άλλα...
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις έες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης