Πανελλήνιες: Πόσο καιρό φυλάσσονται τα γραπτά των υποψηφίων
INTIME NEWS
Το φροντιστήριο «Διακρότημα» παρουσιάζει τα σημαντικότερα από αυτά τα τμήματα και την διαφοροποίηση με τις περσινές Πανελλαδικές Εξετάσεις

Κάθε χρόνο, με την ανακοίνωση των βάσεων, παρατηρούμε την ύπαρξή τμημάτων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες εισαγωγής. Ορισμένα από αυτά είναι πραγματικές ευκαιρίες, ή καλύτερα διαμάντια, με βάσει τις προοπτικές και τα επαγγελματικά δικαιώματα που προσφέρουν. Πρόκειται συνήθως για τμήματα που εδρεύουν στην Περιφέρεια, ή που η ονομασία τους δεν προδιαθέτει για το τί στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από αυτή.

Βέβαια τα δεδομένα φέτος αναμένεται να διαφοροποιηθούν και για αυτά τα τμήματα, λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής η οποία φαίνεται να «εξαφανίζει» τις λεγόμενες πολύ χαμηλές βάσεις.

Έχοντας πλέον ανακοινωθεί οι συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα από αυτά τα τμήματα και την διαφοροποίηση που θα υπήρχε στην βάση εισαγωγής τους αν ίσχυε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στις περσινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Τμήματα Μαθηματικών

Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών – Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Ηράκλειο Κρήτης (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.9), Τμήμα Μαθηματικών στη Σάμο (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Πρόκειται για τα 2 τμήματα με τις χαμηλότερες παραδοσιακά βάσεις Εισαγωγής από τα τμήματα Μαθηματικών, που ωστόσο δίνουν την ευκαιρία στους σπουδαστές τους να ακολουθήσουν την καριέρα που επιθυμούσαν στον κλάδο των Μαθηματικών.

Τμήμα Ηρακλείου, Βάση 2020: 6.250, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε: 10,26

Τμήμα Σάμου, Βάση 2020: 3.125, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε: 9.15

Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας στη Χίο (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Τμήμα με εξαιρετικές προοπτικές, ιδίως στον τομέα Διοίκησης- Διαχείρισης Έργων, με επαγγελματικά Δικαιώματα Οικονομολόγου ενώ πρόσφατα αποφασίστηκε και η δυνατότητα ένταξης των αποφοίτων του στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε.(Αναμένεται Π.Δ. για την απόδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων).

Βάση 2020: 4.925, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 7.85

Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων στη Σάμο (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Προσφέροντας συνδυαστικό υπόβαθρο στην Πληροφορική, στην Ηλεκτρονική και στις Τηλεπικοινωνίες, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως καλύπτει σύγχρονους δυναμικούς τομείς της αγοράς εργασίας. Παράλληλα ως Πολυτεχνικό τμήμα προσφέρει επαγγελματικά δικαιώματα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού (εγγραφή στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τ.Ε.Ε.).

Βάση 2020: 3.150, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 9.15

Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών Σάμος (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Οι απόφοιτοι έχουν την δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, (Ο.Ε.Ε.), οπότε μπορούν να εργαστούν ως Οικονομολόγοι. Βέβαια οι ευκαιρίες γι’ αυτούς είναι ποικίλες και σε άλλους κλάδους όπως η Χρηματοοικονομία, η Αναλογιστική κ.ά.

Βάση 2020: 3.925, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 7.85

Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Οι απόφοιτοι αποκτούν τα επαγγελματικά δικαιώματα του Γεωπόνου. Ωστόσο το τμήμα εφοδιάζει τους σπουδαστές του με γνώσεις διοίκησης και οικονομικών, δίνοντας τους την ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν στην βιοεπιχειρηματικότητα και στην βιοοικονομία.

Βάση 2020: 3.825, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 9.15

Τμήματα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού στη Θήβα (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8), Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας στη Κατερίνη (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Δύο τμήματα που παραδοσιακά κάθε χρόνο τα συναντάμε στα πιο χαμηλόβαθμα του μηχανογραφικού δελτίου. Ωστόσο πρόκειται για τμήματα που παρέχουν εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα των Logistics (Διοίκηση-Διαχείριση Μεταφορών), ένας από τους ταχύτερα εξελισσόμενους της αγοράς εργασίας, λόγω και της παγκοσμιοποίησης του εμπορίου.

Τμήμα Κατερίνης, Βάση 2020 : 5.575, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 7.85

Τμήμα Θήβας, Βάση 2020 : 5.600, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 7.85

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Χίο (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων το οποίο προϋπήρχε της μετεξέλιξης των Τ.Ε.Ι. σε Α.Ε.Ι. Με πολυδιάστατο πρόγραμμα σπουδών που επιτρέπει στους αποφοίτους του να κινηθούν σε τομέα της αρεσκείας τους σε μεγάλο φάσμα επιλογών στον κλάδο της Επιχειρηματικότητας., έχοντας την δυνατότητα εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, (Ο.Ε.Ε.).

Βάση 2020: 5600, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 7.85

Τμήμα Ωκεανογραφίας και Θαλάσσιων Βιοεπιστημών στη Μυτιλήνη (Συντελεστής Ε.Β.Ε 2021:0.8)

Το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα που προσφέρει εξειδικευμένες σπουδές Ωκεανογραφίας. Παράλληλα οι απόφοιτοι έχουν το δικαίωμα να εργαστούν ως Περιβαλλοντολόγοι και Ιχθυολόγοι (καθώς μπορούν να εγγράφονται στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε.)

Βάση 2020: 6400, Βάση 2020 με Ε.Β.Ε : 9.25

Επεξεργασία - Επιμέλεια:

Καλαϊτζίδης, ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ

Θεόδωρος Καλαϊτζίδης, Πρόεδρος Ομίλου ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ – AFTER SCHOOL – Μαθηματικός

Γατούδης Γιώργος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων LABORA.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Πιερρακάκης για ελληνική PISA: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες αλλαγές. Οι λίγοι δεν θα εμποδίσουν τους πολλούς»
«Οι λίγοι δεν θα εμποδίσουν τους πολλούς... δεν θα συμβιβαστούμε με τους μηχανισμούς και τις δυνάμεις της αδράνειας» είπε ο υπουργός Παιδείας
Πιερρακάκης για ελληνική PISA: «Έχει ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες αλλαγές. Οι λίγοι δεν θα εμποδίσουν τους πολλούς»
χρήματα
Επιθεώρησης Εργασίας: Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους- Έγιναν 1.012 καταγγελίες
Μετά από παρέμβαση της Αρχής, 91 επιχειρήσεις επέδειξαν συμμόρφωση, οπότε σε 541 εργαζόμενους καταβλήθηκαν τα οφειλόμενα ποσά (1775.372 ευρώ)
Επιθεώρησης Εργασίας: Καταβολή δώρου Πάσχα σε 541 εργαζόμενους- Έγιναν 1.012 καταγγελίες