panelladikes panellinies exetaseis
INTIME NEWS
Επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας-Θράκης ενόψει της συγκρότησης των επιτροπών των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Ενόψει της συγκρότησης των επιτροπών για τη διενέργεια των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας-Θράκης, απέστειλε επιστολή προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης της περιοχής, την οποία κοινοποιεί και στο υπουργείο Παιδείας ζητώντας να εφαρμοστούν σωστά οι νόμου ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αποκλεισμού διοικητικών υπαλλήλων από τις διαδικασίες «ειδικά για τις φετινές εξετάσεις και κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που αναμένεται να διεξαχθούν, καθώς θα χρειαστεί υπερδιπλάσιο προσωπικό», όπως τονίζει η Ένωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ενόψει της συγκρότησης των επιτροπών για τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2021 και λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών-παραπόνων, που αφορούν την ανισομερή κατανομή των θέσεων Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων μεταξύ Διοικητικών Υπαλλήλων και Εκπαιδευτικών από μέλη μας:

Σας καλούμε να εφαρμόσετε τις διατάξεις του άρθρου 13 του Π.Δ.60/2006, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει από τις διατάξεις των Π.Δ.12/2009, Π.Δ.21/2011 καθώς και τις με Αρ.Πρωτ.Φ.251/25089/Α5/2020(ΦΕΚ643τΒ/27-2-2020) με θέμα «Πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διαδικασίες και όργανα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου από το 2020 και εφεξής, με το «νέο» σύστημα του ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193 Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του ν. 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α΄) και με το άρθρο 165 του ν. 4635/2019 (ΦΕΚ167 τ΄Α΄).» αποφάσεις, ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα αποκλεισμού διοικητικών υπαλλήλων, τα οποία δε συνάδουν με τη αρχή της χρηστής διοίκησης.

    Στο παραπάνω ΠΔ  αναφέρεται ρητά ότι στις  θέσεις Γραμματέων και Βοηθών Γραμματέων των ΕΕΔΔΕ, των Λυκειακών Επιτροπών και των Βαθμολογικών Κέντρων  τοποθετούνται  Διοικητικοί υπάλληλοι, (χωρίς να υπάρχει διαχωρισμός υπηρετούντων σε Πρωτοβάθμια,   Δευτεροβάθμια ή Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης) ή Εκπαιδευτικοί.

      Κατά συνέπεια θεωρούμε σκόπιμο στα πλαίσια της καλής συνεργασίας, πριν τη συγκρότηση    των παραπάνω επιτροπών, να υπάρξει η απαραίτητη συνεννόηση μεταξύ των Διευθυντών Δ.Ε, Π.Ε και ΠΔΕ προκειμένου να κληθούν να δηλώσουν ποιοι από τους Διοικητικούς υπαλλήλους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

       Ειδικά για τις φετινές εξετάσεις και κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που αναμένεται να διεξαχθούν, καθώς θα χρειαστεί υπερδιπλάσιο προσωπικό θεωρούμε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ούτως ώστε να αξιοποιηθεί με το καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών μας και μην παρατηρηθούν φαινόμενα αποκλεισμού διοικητικών υπαλλήλων όπως τα τελευταία χρόνια.

      Επίσης σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι στο ΠΔ 18/2018 (ΦΕΚ31/τ.Α/23-2-2018), άρθρο 52 παρ.3 περ.β΄ αναφέρετε ρητώς ότι ο Προϊστάμενος τμήματος Α΄ Διοικητικού  έχει την αρμοδιότητα της οργάνωσης και διεξαγωγής των εξετάσεων.

       Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι διοικητικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας σας,  καθώς και όσοι υπηρετούν σε σχολικές μονάδες της αρμοδιότητας σας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyranakis
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας»: Σάλος με τη σεξιστική επίθεση Κυρανάκη στην Πέτη Πέρκα - Δείτε βίντεο
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
απεργια ταξι
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Η ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία έως την Παρασκευή 16/1, εξαγγέλλει νέο 48ωρο
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία
Σοφία Ζαχαράκη: «Καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών, είμαστε δίπλα στα παιδιά, βλέπουμε τα πρώτα σημάδια και μπορούμε να λειτουργούμε προληπτικά...
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία