Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέχρι σήμερα το απόγευμα γονείς μαθητών, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self test

Μέχρι σήμερα το απόγευμα γονείς μαθητών, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία δύο δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test).

Με τη βεβαίωση του αρνητικού αποτελέσματος οι μαθητές θα προσέλθουν αύριο στα σχολεία της χώρας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα διά ζώσης μαθήματα που ξεκίνησαν για το σύνολο των σχολικών βαθμίδων την περασμένη Δευτέρα.

Θυμίζουμε ότι βάσει οδηγιών, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί το πολύ 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο του σχολείου. Το δεύτερο δωρεάν τεστ προορίζεται για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, σε χθεσινές δηλώσεις του, συνέστησε καλύτερο προγραμματισμό λέγοντας ότι οι γονείς «πρέπει να παραλαμβάνουν καθημερινές τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και καλό είναι από Δευτέρα έως Τετάρτη να προμηθεύονται και τα δύο τεστ».

Οι παραπάνω δηλώσεις ήρθαν μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε ειδικά με τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια οι οποίοι αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα αφού οι ΑΜΚΑ σε πολλές περιπτώσεις ήταν «κλειδωμένοι» και δεν μπόρεσαν να παραλάβουν δωρεάν τα τεστ. Πάντως, και η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια είναι «δικαιούχοι και υπόχρεοι».

Τα στοιχεία από την πρώτη μέρα λειτουργίας των σχολείων έκαναν λόγο για 3.000 θετικά αποτελέσματα self test με το υπουργείο να αποτιμά θετικά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία.
Μάλιστα, για τις σχολικές μονάδες και τα τμήματα που έχουν αναστείλει μερικώς ή πλήρως τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων τα ποσοστά είναι τα εξής:
Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 0,0141%,
Τμήματα (μερική αναστολή): 0,0031%.

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΦΚΑ: Έρχονται 700 νέες μόνιμες προσλήψεις με 7.000 ευρώ το μήνα

Νέο ΜΗΤΡΩΟ επιμελητών Βρεφών, Νηπίων, Παιδιών - Χιλιάδες οι προσλήψεις

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα