Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
makri
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ | INTIME
Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι «δικαιούχοι και υπόχρεοι των self test»

Μετά τις καταγγελίες εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια ότι δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν δωρεάν τα υποχρεωτικά τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test), η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο ΟPEN ξεκαθάρισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι «δικαιούχοι και υπόχρεοι» των τεστ και ότι τυχόν ζητήματα με τους ΑΜΚΑ που δεν «άνοιγαν» αποκαθίστανται.

«Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε έχει την υποχρέωση και ταυτόχρονα το δικαίωμα να κάνει το τεστ της αυτοδιάγνωσης μπορεί να προσέλθει σε οποιαδήποτε δημόσια δομή και δωρεάν να κάνει τεστ» τόνισε η κ. Μακρή.

Ερωτηθείσα για τα 3.000 θετικά αποτελέσματα σε self test, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν, χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας όλων των σχολικών βαθμίδων, η υφυπουργός είπε: «Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως ο μαθητικός πληθυσμός ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύριο. Το λέω για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης. Φυσικά, αυτά τα κρούσματα θα μπορούσαν να είχαν κολλήσει τους συγγενείς τους. Και με αυτά τα κρούσματα δηλαδή είναι ασφαλέστερη η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία».

Αναφορικά τέλος με την επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων και των φροντιστηρίων όχι μόνο για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών ή για εκείνους που δίνουν εξετάσεις για απόκτηση τίτλου σπουδών ξένης γλώσσας, η Ζ. Μακρή επανέλαβε ότι αν δεν δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, δεν μπορεί το υπουργείο να λάβει την οποιαδήποτε απόφαση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός - Λαμία: Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας
Από πνευμονικό οίδημα πέθανε η 14χρονη που νοσούσε από κορονοϊό - Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή
Κορονοϊός - Λαμία: Σε πνευμονικό οίδημα οφείλεται ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΠΑΛ
Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη
Το υπουργείο και τα ΜΜΕ που το λιβανίζουν με το αζημίωτο, αποσιωπούν όλους τους παράγοντες που έχουν φέρει την εκπαίδευση σε αυτή την κατάσταση και...
Ο καθηγητής του ΕΠΑΛ που χειροδίκησε σε μαθήτρια και η έκπληκτη κοινή γνώμη