Διορισμοί εκπαιδευτικών: Νέα κινητοποίηση στις 21 Μαΐου
Μαζική η συμμετοχή στην κινητοποίηση εκπαιδευτικών για τη σύσταση οργανικών θέσεων - Νέα κινητοποίηση στις 21 Μαΐου ώρα 13:30, έξω από το Υπουργείο Παιδείας

Σε νέα συγκέντρωση καλούν η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝΕΚΕΜ) και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ), με βασικό αίτημα τη σύσταση οργανικών θέσεων για τους όλους τους κλάδους.

Το κάλεσμα είναι για τις 21 Μαΐου ώρα 13:30, έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Σημειώνεται πως μαζική ήταν η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας.

2._183182779_164364448949193_2801616084103297725_n.jpg

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολείων, να καταργηθεί ο θεσμός των τρίμηνων συμβάσεων, αλλά και να συσταθούν άμεσα οργανικές θέσεις σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. 

Αναλυτικά

183166223_293186782306504_3582642121975776472_n.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων για την παντελή απουσία σχεδιασμού από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την θέσπιση και κατανομή οργανικών θέσεων για 6 (!) ειδικότητες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.  

Συγκεκριμένα για τους κλάδους Εικαστικών, Θεατρολόγων, Ηθοποιών, Εκπαιδευτικών Ξενόγλωσσων μαθημάτων (Γερμανικών και Γαλλικών) και Πληροφορικής και παρά την 20ετή πλέον παρουσία των εκπαιδευτικών αυτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενόψει και των επικείμενων 10.500 διορισμών μετά από 10ετή στασιμότητα, το Υπουργείο αγνοεί τους παραπάνω κλάδους και δεν ενημερώνει σχετικά με το επίδικο. 
  
Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκπαιδευτικοί των παραπάνω κλάδων, σωματεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και Ε.Λ.Μ.Ε., η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και το Συντονιστικό Αναπληρωτών. Επίσης μεμονωμένα μέλη ΔΣ της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε. Δυστυχώς οι ομοσπονδίες ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ απόφαση στήριξης, ούτε συμμετείχαν μέσω των μελών, με εκπεφρασμένη άποψή τους, διεκδικώντας ότι και οι προαναφερόμενοι κλάδοι.  

ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ! 

Εκπρόσωποι των «εξαφανισμένων» κλάδων και εκπρόσωποι αναπληρωτών εκπαιδευτικών συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, Αλέξανδρο Κόπτση. Αν και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ο Γ.Γ. εκτός της πληροφορίας πως είναι θετικά διακείμενοι στο αίτημά μας και εξετάζουν πέντε (5!!!) σενάρια για την πραγματοποίησή του, δεν έδωσε ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ το αίτημα της ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ και του Π.Ε.ΣΥ.Θ  για ισοκατανομή των διορισμών με ίδρυση των απαραίτητων οργανικών θέσεων ανά κλάδο με βάση ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ που φέτος ξεπέρασαν στο σύνολο τις 50.000 (!!!). 

1._183326703_467389907680532_2820411493321388388_n.jpg

Αντ’ αυτού ειπώθηκε πως οι διορισμοί θα γίνουν με αίσθημα δικαίου και αναμένονται ανακοινώσεις εντός του επόμενου 20ήμερου. Αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα πως στο παρά 5 των διορισμών το Υπουργείο ζυγίζει δυσαρέσκειες και ανάλογα των πιέσεων θα μοιράσει και την πίτα. 
  
ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΝΙΑΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΜΕ! 

ΔΙΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ, 13:30 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ 

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ! 

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΟΛΩΝ, ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ! 
 
Ευχαριστούμε τα σωματεία και τις συλλογικότητες που στήριξαν το αίτημά μας και ζητάμε εκ νέου την στήριξή τους αλλά και την στήριξη των ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. σε νέα κινητοποίηση την μεθεπόμενη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Μαΐου και ώρα 13:30 προκηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας (σε πρωινή και απογευματινή ζώνη) και διεκδικώντας εκ νέου συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  

• Ζητάμε ΠΛΗΡΗ αποσαφήνιση των 5 «σεναρίων». 

• Ζητάμε την ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργείου για ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ. 

• Ζητάμε ΑΜΕΣΑ την ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για τους κλάδους Εικαστικών, Θεατρολόγων, Ηθοποιών, Εκπαιδευτικών Ξενόγλωσσων μαθημάτων (Γερμανικών και Γαλλικών) και Πληροφορικής. 
 
Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.) Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ).

Σταγόνα στον ωκεανό

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στον Ιούνιο θα κοινοποιηθούν οι Πίνακες διορισμών του ΑΣΕΠ από τους οποίους θα τροφοδοτηθούν με έναν μικρό αριθμό μόνιμου προσωπικού τα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, πλην όμως η κατανομή του αριθμού των κενών θέσεων εκπαιδευτικών που πρόκειται να καλυφθούν, κατά κλάδο και ειδικότητα, παραμένει μυστήριο.

Βάσει σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας προβλέπονται10.500 μόνιμοι διορισμοί σε βάθος διετίας, οι οποίοι θα μοιραστούν κατά προσέγγιση 5.250 το 2021 και άλλοι τόσοι το 2022 σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ωστόσο, οι διορισμοί αυτοί δεν καλύπτουν περισσότερο από το 10% των κενών θέσεων που θα υπάρχουν το νέο σχολικό έτος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς με βάση τις ανάγκες για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς φέτος και τον αριθμό των παραιτήσεων – συνταξιοδοτήσεων εκτιμάται ότι τα κενά τη νέα σχολική χρονιά θα ανέρχονται περίπου στις 52.000!

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί η σύσταση οργανικών θέσεων για πέντε κλάδους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Εικαστικών, Θεατρολόγων-Ηθοποιών, Καθηγητών Πληροφορικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας.

Χαρακτηριστικά, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνδέσμου Θεατρολόγων, Ανθή Κοντορούση έχει δηλώσει: «Οι Θεατρολόγοι εργάζονται από το 1996 σε καθεστώς ανασφάλειας με απόλυση κάθε καλοκαίρι και πρόσληψη σε διαφορετικά σχολεία κάθε χρόνο. Ήρθε η ώρα να μάθουμε τα ονόματα των παιδιών και των συναδέλφων μας εγκαινιάζοντας μια νέα εργασιακή εποχή για το Θέατρο στην Εκπαίδευση τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Είμαστε ο κλάδος που δεν έχει καθόλου οργανικές καθώς οι δύο οργανικές που «εμφανίζονται» δεν αντιστοιχούν με τους χίλιους Θεατρολόγους που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών σχολείων κάθε χρόνο όπως άλλωστε  το τόνισε στην απάντησή της και η ίδια η υφυπουργός κ. Μακρή. Ήρθε η ώρα της δικαίωσης και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για αυτό μετά από τόσα χρόνια ομηρίας. Δεν είμαστε ουραγοί, ούτε κομπάρσοι. Είμαστε ίσοι ανάμεσα σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους και προσφέρουμε το έργο μας αθόρυβα και αδιάκοπα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2021: Νέες οδηγίες για τα self tests

ΑΣΕΠ: Ποιες είναι οι 5 προκηρύξεις που διορίζουν στο Δημόσιο

Τα Θέματα και οι λύσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 (Δείτε τα πρώτοι εδώ)

ΜΟΝΟ ΜΕ  25 ευρώ το μήνα τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το νέο σεμινάριο που μοριοδοτεί

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ του GoLearn με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

σχετικά άρθρα

1821
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Σήμερα και αύριο η «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» προβάλλεται στις όψεις κτηρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα - Δυνατότητα προβολής live streaming
«ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»: Διήμερη προβολή σε 18 πόλεις της Ελλάδας