Φροντιστήρια – Παιδικοί σταθμοί: Σήμερα η συζήτηση των ειδικών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Σήμερα θα συζητήσει η επιτροπή των ειδικών την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων και των παιδικών σταθμών

«Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενίσχυσης αλλά και Ξένων Γλωσσών», δήλωσε στον ΑΝΤ1ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει συζήτηση και για τους παιδικούς σταθμούς.

Για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως υπάρχει μια επιφύλαξη, καθώς όπως είπε όσο κατεβαίνει η ηλικία υπάρχει ο φόβος της πειθαρχίας.

Η πρόταση της κυβέρνησης

Πάντως, η πρόταση της κυβέρνησης στους ειδικούς είναι να εξετάσουν το άνοιγμα και των φροντιστηρίων με το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Ειδικότερα, ο Νίκος Παπαθανάσης υποστήριξε στο Mega πως «τα βήματα είναι σταθερά. Η εστίαση πήγε πολύ καλά τις δύο ημέρες που άνοιξε. Αυτή την εβδομάδα το υπουργείο θα κάνει τις προτάσεις του στους ειδικούς για άνοιγμα των φροντιστηρίων μαζί με τα σχολεία και την κατάργηση των μηνυμάτων για το λιανικό εμπόριο για όπου ισχύει το click inside».

«Θα κάνουμε τις προτάσεις μας και θα αναμένουμε τις αποφάσεις των επιδημιολόγων. Η διεύρυνση του ωραρίου αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι», πρόσθεσε αναφορικά με τα επόμενα βήματα στην άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τα σχολεία

Έως τώρα έχουν οριστικοποιηθεί οι παρακάτω ημερομηνίες:

- Σχολεία:

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021:

  • Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια
  • Στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια

Παράταση διδακτικού έτους:

  • Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
  • Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

 

mathites-memaska-pinakas-taksi.jpg

Δεύτερη χρονιά χωρίς ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, δεν θα διεξαχθούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και η βαθμολογία των μαθητών θα προκύψει κατόπιν υπολογισμού του μέσου όρου των βαθμών του Α’ και Β’ τετραμήνου.

«Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίσαμε μετά από σύσταση του αρμόδιου οργάνου της εκπαιδευτικής πολιτικής να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές και οι απολυτήριες εξετάσεις είναι πρώτον γιατί καταλαβαίνουμε τη γενικευμένη πίεση στην εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μάς δίνεται η δυνατότητα να εμβαθύνουμε περισσότερο δια ζώσης στην ύλη και με βάση και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προτεραιοποίηση της ύλης θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύτιμο χρόνο για να μπορέσουν τα παιδιά μας να εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη»δήλωσε παράλληλα στον ΣΚΑΪ πριν λίγες ημέρες η κα Κεραμέως.

 

Πανελλήνιες 2021: Τα μέτρα προστασίας - Τι γίνεται εάν ένας μαθητής νοσήσει

Η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο iefimerida.gr, επισήμανε ότι τα αναλυτικά μέτρα προστασίας που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα ανακοινωθούν σε ημερομηνία πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξής των εξετάσεων.

Η ίδια διευκρίνισε ότι αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο. 

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, επισήμανε ότι το θέμα θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μαθητές που νοσούν βαριά και απαιτήθηκε η νοσηλεία τους, ειδικά της Γ' Λυκείου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανδρέας Λοβέρδος
Ανδρέας Λοβέρδος κατά Καρυστιανού: Ο πολιτικός της λόγος απευθύνεται σε "ψεκασμένους"
«Σέβομαι και τιμώ τον Αντώνη Σαμαρά» - Τι είπε για Αλέξη Τσίπρα, υποκλοπές και Μαρία Καρυστιανού
Ανδρέας Λοβέρδος κατά Καρυστιανού: Ο πολιτικός της λόγος απευθύνεται σε "ψεκασμένους"
παμαακ
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Outdoor σεμινάριο ανάπτυξης δεξιοτήτων
Το σύνολο του σεμιναρίου υλοποιήθηκε με βιωματικά outdoor εργαστήρια, με την αξιοποίηση δλδ του μαγευτικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Outdoor σεμινάριο ανάπτυξης δεξιοτήτων
Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο – Φέρετε την απόλυτη ευθύνη κ. Μητσοτάκη»
Σφοδρή μετωπική επίθεση Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για υποκλοπές και εθνικά θέματα
Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φρενοκομείο – Φέρετε την απόλυτη ευθύνη κ. Μητσοτάκη»