foto-sxoleia-panelladikes-mathites
George Vitsaras / SOOC
Πότε ανοίγουν Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία - «Σπαζοκεφαλιά» η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων

Μπορεί οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα να μονοπωλούν τις τελευταίες μέρες το ενδιαφέρον του κόσμου, ωστόσο, ο εκπαιδευτικός κόσμος, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί αγωνιούν για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Δημοτικών.

Πρωτοστατούντων των self tests αλλά και των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση σχεδιάζει την επαναλειτουργία Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, με την ακριβή ημερομηνία να παραμένει, προσώρας, άγνωστη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανή ημερομηνία είναι η Δευτέρα 10 Μαΐου και στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η απρόσκοπτη λειτουργία τους έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Ακόμη και πριν το άνοιγμα των Λυκείων, τόσο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όσο και υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη προανήγγειλαν τη σταδιακή επανέναρξη δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και τα σχολεία.

Οι ειδικοί πάντως αναμένεται να προχωρήσουν σε θετικές εισηγήσεις βάσει των επιδιομιολογικών δεδομένων και της εικόνας της πανδημίας του κορονοϊού το επόμενο διάστημα.

Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για Γυμνάσια και Δημοτικά

Απ΄ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, οι αποφάσεις για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των σχολείων της Πρωτοβάθμιας μετατίθεται για μετά το Πάσχα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», προσθέτοντας πως προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν την εβδομάδα που ξεκινά αύριο.

Όπως κι αν έχει, η επαναλειτουργία της Πρωτοβάθμιας και της υπόλοιπης Δευτεροβάθμιας αναμένεται να γίνει με γνώμονα την παράταση της σχολικής χρονιάς εντός του Ιουνίου.

Στην ώρα τους οι Πανελλαδικές

Επαναλαμβάνοντας ότι συγκριτικά με τις υπόλοιπες βαθμίδες, τα Λύκεια παρέμειναν κλειστά για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, η Ν. Κεραμέως είπε ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά στα μέσα Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2021: Οι βάσεις εισαγωγής για τη «Νοσηλευτική»

Προαγωγικές εξετάσεις

Αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το θέμα «είναι υπό συζήτηση». «Θυμίζω ότι οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα». «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», δήλωσε.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα φροντιστήρια

Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία των φροντιστηριακών τμημάτων, με μαθτές από διαφορετικές σχολικές μονάδες, προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση.

Μπορεί ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης να εισηγήθηκε προ ημερών την επαναλειτουργία τους, αλλά στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής, δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στα φροντιστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το άνοιγμά τους μετατίθεται για μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Το «υπερόπλο» των self tests

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στηρίζονται, όπως γίνεται αντιληπτό και από σχετικές δηλώσεις υπουργών, σχεδόν αποκλειστικά στα self tests για τη συνέχιση της λειτουργίας των Λυκείων και την επαναλειτουργία των υπόλοιπων βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν αρκεί μόνο το μέτρο του self tests, είπε: «Η αυτοδιάγνωση αναγνωρίζει τους προσυμπτωματικούς και τους ασυμπτωματικούς και κατά αυτόν τον τρόπο προστατεύει την κοιονότητα. Οι ειδικοί έχουν πει ότι αν αυτοί που διεγνώσθηκαν θετικοί ήταν στην κοινότητα χωρίς να το γνωρίζουν θα μπορούσαν ενδεχομένως να μολύνουν μέχρι και 8.000 συνανθρώπους μας» είπε η υφυπουργός Παιδείας και διευκρίνισε ότι μόνο αν υπάρχει δεύτερο επιβεβαιωτικό rapid test με θετικό αποτέλεσμα δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών.

Οδηγίες για όσους συνοικούν με ευπαθή άτομα

Μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με τις απουσίες των μαθητών που συνοικούν με ευπαθή άτομα, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει το alfavita.gr, ορισμένα σχολεία έβαζαν απουσίες σε μαθητές αυτής της κατηγορίας, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες δικαιολόγησης απουσιών.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλ. Kόπτσηςδίνονται διευκρινιστικές οδηγίες προς τους γονείς, μαθητές και σχολεία για το τι πρέπει να κάνουν όσοι μαθητές συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα για τη δικαιολόγηση των απουσιών τους και την ένταξή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαυροματης
Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης
Η προσφορά του στην τέχνη και η υποστήριξή του προς τους καλλιτέχνες ήταν αναμφισβήτητες, κερδίζοντας την εκτίμηση όλων όσοι συνεργάστηκαν μαζί του.
Έφυγε από τη ζωή ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης
Γυναίκα ψωνίζει με καλάθι σε σούπερ μάρκετ
Σούπερ μάρκετ σήμερα (25η Μαρτίου): Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
Τα franchise δεν ακολουθούν όλα το ίδιο ωράριο — εξαρτάται από την περιοχή και τον ιδιοκτήτη.
Σούπερ μάρκετ σήμερα (25η Μαρτίου): Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές
ΙΡΑΝ
Μέση Ανατολή: Το Ιράν απορρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ για διαπραγματεύσεις – Κλιμάκωση επιθέσεων από τους Φρουρούς της Επανάστασης
Ιράν προς ΗΠΑ - Ισραήλ: «Έχει φτάσει το επίπεδο των εσωτερικών σας συγκρούσεων στο σημείο να διαπραγματεύεστε με τους εαυτούς σας;» ανέφερε...
Μέση Ανατολή: Το Ιράν απορρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ για διαπραγματεύσεις – Κλιμάκωση επιθέσεων από τους Φρουρούς της Επανάστασης