Πανελλήνιες 2021: Τι γίνεται αν μαθητής νοσήσει εν μέσω εξετάσεων
Πανελλήνιες 2021: Τρομάζει η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος εξεταζόμενος - Απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας

Για το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος μαθητής εν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία» δήλωσε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.

Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης» είπε η Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται επίσης ότι όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα εφαρμοστεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, παρά τις διαμαρτυρίες των μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Πράσινο φως» για κατατακτήριες εξετάσεις μετά τις 20 Μαΐου

«Έχει δοθεί ήδη πράσινο φως για τις κατατακτήριες εξετάσεις μετά τις 20 Μαΐου», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, «άρα σιγά σιγά επιστρέφουμε και εκεί σε μία κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι το εαρινό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί με εξ’ αποστάσεως μαθήματα.

Παράταση σχολικής χρονιάς

mathitria foto sxoleio

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία αναμένεται να ολοκληρώσουν τα μαθήματα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Άγνωστο παραμένει αν τα σχολεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε στο Mega ότι «είναι ακόμη νωρίς για αυτές τις αποφάσεις».

«Όλα εξετάζονται, ωστόσο τώρα προτεραιότητά μας είναι πώς θα συνεχιστεί και πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά».

Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα ακολουθήσουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μυστικά για να μην τσαλακώνονται πολύ τα ρούχα στο πλυντήριο
Υγρό ή σκόνη; Το δίλημμα στο πλυντήριο που κρύβει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε
Καθαριότητα, οικονομία και οικολογία στο μικροσκόπιο – Ποιο απορρυπαντικό συμφέρει πραγματικά και πότε
Υγρό ή σκόνη; Το δίλημμα στο πλυντήριο που κρύβει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε
πλυντήριο
Γιατί «χορεύει» το πλυντήριο; Τα 6 πιο συχνά λάθη που προκαλούν… σεισμό στο σπίτι
Από την υπερφόρτωση μέχρι τις κρυφές βλάβες, τι φταίει για τους έντονους κραδασμούς και πώς να επαναφέρετε την ηρεμία στον χώρο σας
Γιατί «χορεύει» το πλυντήριο; Τα 6 πιο συχνά λάθη που προκαλούν… σεισμό στο σπίτι
οδήγηση
Φρένο στην ταχύτητα: Τα νέα όρια στους δρόμους και οι «καμπάνες» που κόβουν το δίπλωμα
Αυστηρότερος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας φέρνει χαμηλότερα όρια στις πόλεις και βαριές ποινές – Πότε ακόμα και τα 50 χλμ./ώρα οδηγούν σε αφαίρεση...
Φρένο στην ταχύτητα: Τα νέα όρια στους δρόμους και οι «καμπάνες» που κόβουν το δίπλωμα
iliada.jpg
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη
Από τον Όμηρο και τον Αχιλλέα έως τα αρχαιολογικά ευρήματα και τους θρύλους για χαμένα μαντεία, το Πύθιο αποκαλύπτει μια άγνωστη ιστορική διαδρομή
Στα ίχνη της Ιλιάδας: Το χωριό του Ολύμπου που κρατά ζωντανή την αρχαία μνήμη