Πανελλήνιες 2021: Τι γίνεται αν μαθητής νοσήσει εν μέσω εξετάσεων
Πανελλήνιες 2021: Τρομάζει η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος εξεταζόμενος - Απαντήσεις από την υπουργό Παιδείας

Για το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιος μαθητής εν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων, μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως διευκρίνισε η κ. Κεραμέως, αν κάποιος μαθητής νοσήσει, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περεταίρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία» δήλωσε συγκεκριμένα η υπουργός Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις αναμένεται να αρχίσουν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 για τα Επαγγελματικά.

Όσο αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των Γυμνασίων και των Δημοτικών αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης» είπε η Νίκη Κεραμέως.

Σημειώνεται επίσης ότι όπως ανακοίνωσε επίσημα το υπουργείο Παιδείας στις Πανελλήνιες εξετάσεις θα εφαρμοστεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, παρά τις διαμαρτυρίες των μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Πράσινο φως» για κατατακτήριες εξετάσεις μετά τις 20 Μαΐου

«Έχει δοθεί ήδη πράσινο φως για τις κατατακτήριες εξετάσεις μετά τις 20 Μαΐου», ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στα πανεπιστήμια, «άρα σιγά σιγά επιστρέφουμε και εκεί σε μία κανονικότητα».

Σημειώνεται ότι το εαρινό εξάμηνο θα ολοκληρωθεί με εξ’ αποστάσεως μαθήματα.

Παράταση σχολικής χρονιάς

mathitria foto sxoleio

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, θα υπάρξει παράταση του σχολικού έτους κατά δύο εβδομάδες.

Τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία αναμένεται να ολοκληρώσουν τα μαθήματα την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Άγνωστο παραμένει αν τα σχολεία θα ξεκινήσουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε στο Mega ότι «είναι ακόμη νωρίς για αυτές τις αποφάσεις».

«Όλα εξετάζονται, ωστόσο τώρα προτεραιότητά μας είναι πώς θα συνεχιστεί και πώς θα ολοκληρωθεί η φετινή σχολική χρονιά».

Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα ακολουθήσουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Στο επίκεντρο η θεσμοθέτηση του νέου Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την «Προσιτή Κατοικία» και ο ηγετικός ρόλος της χώρας μας στην αξιοποίηση των κοινοτικών...
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου
Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου: Στα όρια της αντοχής εκπαιδευτικοί και γονείς (βίντεο)
Οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου δημιουργούν πρόβλημα και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ασφάλεια των μαθητών
Ειδικό Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου: Στα όρια της αντοχής εκπαιδευτικοί και γονείς (βίντεο)
Χριστίνα Αλεξοπούλου
Οργή εκπαιδευτικών για Αλεξοπούλου: «Κυνισμός και πλήρης άγνοια της πραγματικότητας»
«Περιφέρουμε αξιοπρεπώς τη φτώχεια μας»: Η απάντηση των εκπαιδευτικών στις εξοργιστικές δηλώσεις της βουλεύτριας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου
Οργή εκπαιδευτικών για Αλεξοπούλου: «Κυνισμός και πλήρης άγνοια της πραγματικότητας»