kinitopoiisi_ekpaideutikon
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ | Intime
Σε κινητοποίηση καλούν αναπληρωτές, αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, την Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 11.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας

Οι δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, οι οποίοι επί χρόνια αναπληρώνουν τον εαυτό τους, καλύπτοντας όπως αποδεικνύεται πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ζητούν να συσταθούν οργανικές θέσεις για όλους τους κλάδους ειδικοτήτων με αφορμή τους επικείμενους διορισμούς στην γενική παιδεία.

Βάσει στοιχείων, οι αναπληρωτές που δουλεύουν στα σχολεία φέτος ξεπερνούν τις 52.000 τον αριθμό, ενώ αν συνυπολογιστούν και οι 8.000 συνταξιοδοτήσεις του καλοκαιριού, τον Σεπτέμβρη υπολογίζεται ότι τα κενά θα ξεπεράσουν τις 60.000.

«Κενά που μάλιστα υπολογίζονται με τις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία: με 25αρια τμήματα, με παιδιά που έμειναν χωρίς Παράλληλη Στήριξη, με χιλιάδες προσφυγόπουλα εκτός εκπαίδευσης, με χιλιάδες χαμένες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, χωρίς υπεύθυνο δάσκαλο στο ολοήμερο, μετά από συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, κόψιμο του 3ωρου των εργαστηρίων, αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα κ.α. Όλα αυτά, που είναι “έργα” της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δείχνουν ότι ακόμα και με 60.000 προσλήψεις, τα σχολεία θα λειτουργούν στοιχειωδώς, απέχοντας χιλιόμετρα από την ικανοποίηση των σύγχρονων  αναγκών των παιδιών, ιδίως αν αναλογιστούμε και τις επιπτώσεις όλης αυτής της δύσκολης περιόδου και της μακροχρόνιας αποχής τους από το σχολείο» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών-Ωρομισθίων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση.

Στην κινητοποίηση της Παρασκευής 7 Μαΐου, στις 11.00, έξω από το υπουργείο Παιδείας, καλεί και συμμετέχει και το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών που τονίζει ότι «Οι διορισμοί δεν είναι αριθμοί. Είναι η ζωή μας και οι ανάγκες των μαθητ(ρι)ών μας».

syntonistiko_anapliroton.jpg

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν:

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών άμεσα, πριν την έναρξη της επόμενη σχολικής χρονιάς.
  • Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου και οποιασδήποτε διάταξης ακυρώνει το πτυχίο και την προϋπηρεσία.
  • Κατάργηση του θεσμού των τριμήνων, των ΑΜΩ και των πολλαπλών κατηγοριών αναπληρωτών. Προσλήψεις όλων των αναπληρωτών σε μια φάση, με 12μηνη σύμβαση για όλους. Εξίσωση δικαιωμάτων με τους μόνιμους. Κατάργηση των διατάξεων που δίνουν στους Διευθυντές Εκπαίδευσης τη δικαιοδοσία κατάρτισης πινάκων αναπληρωτών, καθώς και πρόσληψης-απόλυσης αναπληρωτών ανά Διεύθυνση.
  • Οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες με βάση τις πραγματικές ανάγκες, σύσταση νέων οργανικών για όσα αντικείμενα- ειδικότητες δεν έχει γίνει έως τώρα.  Ο κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενό του.
  • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη. Κατάργηση του νόμου 4692/20 (Κεραμέως), που βάζει ελάχιστο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Κατάργηση των ποινών για τους συναδέλφους που παραιτούνται και των κλειστών πινάκων, εδώ και τώρα λύση για τους απορριφθέντες του παράβολου.
  • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αναπληρωτών -δωρεάν μετακίνηση, επίδομα στέγασης, σίτιση κ.α.
prwtovoulia_anapliroton.jpg

 

Την κινητοποίηση στηρίζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», ο οποίος στο σχετικό του κάλεσμα αναφέρει: «Από το 2010 μέχρι σήμερα αποχώρησαν 47.560 εκπαιδευτικοί με συνταξιοδότηση! Μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας, που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, η κυβέρνηση της Ν.Δ εξαγγέλλει κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων και φυσικά της αδιάκοπης μάχης που δώσαμε, διορισμούς στη γενική αγωγή (σε δύο φάσεις, το 2021-2022 και το 2022-2023, με 5.250 διορισμούς σε κάθε φάση). Τέρμα πια στην κοροϊδία ! Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας απαιτεί χιλιάδες μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών!», χαρακτηρίζοντας τους 10.500 διορισμούς «σταγόνα στον ωκεανό».  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα