Σχολεία - Κεραμέως: Στόχος ν΄ ανοίξουν στις 10 Μαΐου
Στόχος η 10η Μαΐου για το άνοιγμα των Γυμνασίων, των Δημοτικών και των Νηπιαγωγείων - Κανονικά οι Πανελλαδικές εντός Ιουνίου - Παρατείνεται η αγωνία για τη διεξαγωγή των ενδοσχολικών/προαγωγικών εξετάσεων

Τα self test και τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών προτάσσει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ως τους βασικούς παράγοντες που θα δώσουν το πράσινο φως για το άνοιγμα Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.

Μιλώντας στο OPEN η Ν. Κεραμέως είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μετά τις διακοπές του Πάσχα να επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, δίνοντας ως πιθανή ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε τα self test σημαντικό εργαλείο, καθώς σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση το άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων θα συζητηθεί μετά το Πάσχα από τους ειδικούς, στη βάση της εικόνας της πανδημίας που θα δίνει η χώρα εκείνη την περίοδο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού λέγοντας ότι 335.000 αιτήσεις εγκρίθηκαν αλλά και στις αλλαγές που έρχονται με τη νέα σχολική χρονιά και την εισαγωγή νέων θεματικών δραστηριοτήτων τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Προαγωγικές εξετάσεις: «Εν ευθέτω χρόνω» οι αποφάσεις

Η Ν. Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση του σχολικού έτους, εντός του Ιουνίου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά τις προαγωγικές εξετάσεις, τις οποίες θυμίζουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ζητά να μην πραγματοποιηθούν, η υπουργός παρέπεμψε ξανά τις σχετικές αποφάσεις στο μέλλον, παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων μαθητών και μαθητριών.

«Οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα» τόνισε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το θέμα θα κλείσει σε δυο εβδομάδες, πιθανότατα μετά το Πάσχα. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν. Θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εν ευθέτω χρόνω», είπε.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσουχλός έχει επανειλημμένως εκφράσει τη θέση ότι δεν πρέπει να γίνουν φέτος προαγωγικές εξετάσεις.

Άλλωστε, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΟΛΜΕ με το ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις στους μαθητές λόγω των πολύμηνων lockdown και η διεύρυνση των ανισοτήτων και των προβλημάτων στη μόρφωση εξ αιτίας της τηλεκπαίδευσης. «Η ΟΛΜΕ πρότεινε τη μη πραγματοποίηση, φέτος, των γραπτών προαγωγικών–απολυτηρίων εξετάσεων, τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία προφανώς θα οδηγήσει στον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ» σημειωνόταν στην ανακοίνωση.

Κανονικά οι Πανελλαδικές

Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, η οποία διευκρίνισε παράλληλα ότι οι ξενόγλωσσες εξετάσεις θα γίνονται με συγκεκριμένους όρους και self test.

Λειτουργία Εκκλησιών

Μετά την επιστολή, που απέστειλε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) η υπουργός Παιδείας, εξετάζει τις προτάσεις της Εκκλησίας για υπαίθριες ακολουθίες για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα, Ανάσταση σε πλατείες και αύλειους χώρους εκκλησίων και μεγαλύτερο αριθμό πιστών εντός των ναών. «Ίσως έχουμε αλλαγές για το Πάσχα. Ίσως αξιοποιηθούν και εξωτερικοί χώροι», σημείωσε η υπουργός μιλώντας στο OPEN.

Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών

Θυμίζουμε ότι από την Τετάρτη 21 Απριλίου όλοι οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Την ίδια ημέρα, θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τον εμβολιασμό πολιτών μεταξύ 55 και 59 ετών. Ακόμα από το Σάββατο 24 Απριλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού και οι πολίτες μεταξύ 50-54.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνεις εκπαιδευτής ενηλίκων με μισθό 2.600 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

σχετικά άρθρα

δικαστήρια διαγωνισμός
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις
Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το Διαγωνισμό του ΕΣΔΙ - Εδώ θα βρείτε την ύλη και τις ερωτήσεις που πρέπει να λύσετε (μαζί με τις απαντήσεις)
Διαγωνισμός ΕΣΔΙ για Δικαστήρια: Ολική πρόσβαση σε ύλη και ερωτήσεις