Φροντιστήρια: «Γρίφος» η επαναλειτουργία - Τι θα γίνει με τα σχολεία
«Γρίφος για δυνατούς λύτες» το άνοιγμα των φροντιστηρίων - Τι γνωρίζουμε για Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία - Με το «σταγονόμετρο» η επαναλειτουργία δραστηριοτήτων

Στον «αέρα» εξακολουθεί να βρίσκεται το άνοιγμα Γυμνασίων, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και των Φροντιστηρίων, με την κυβέρνηση και την Επιτροπή των Ειδικών να παίρνουν πλέον τις αποφάσεις για επανέναρξη δραστηριοτήτων κυριολεκτικά με το «σταγονόμετρο», μετά την αύξηση των θανάτων από κορονοϊό και τα συνεχή αρνητικά ρεκόρ διασωληνωμένων τις τελευταίες ημέρες.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι όποιες αποφάσεις θα καθοριστούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση στις ΜΕΘ.

Τι γνωρίζουμε έως τώρα για Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Άνοιγμα Γυμνασίων-Πρωτοβάθμιας:

Δεδομένο θεωρείται το άνοιγμα για Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων μετά το Πάσχα, όπως διαβεβαιώνουν με συνεχείς δηλώσεις τους τόσο η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και η υφυπουργός, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως ξεκαθάρισε πως «η συζήτηση μετατοπίζεται για μετά το Πάσχα», προσθέτοντας πως προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα. 

Από την πλευρά της, η Ζέττα Μακρή παρέπεμψε για μετά το Πάσχα και μόνο αν δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Προαγωγικές εξετάσεις: 

Αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το θέμα «είναι υπό συζήτηση». «Θυμίζω ότι οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα». «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», αναφέρει η ίδια.

Πανελλαδικές εξετάσεις

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά. «Κανονικά εντός Ιουνίου θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέλημά μας να περιοριστεί η όποια αναστάτωση έχει προκληθεί στους υποψηφίους από τον κορονοϊό», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας.

Πιθανή ημερομηνία για Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία:

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία αναμένεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Αβεβαιότητα για τα φροντιστήρια

Την ίδια ώρα, η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων φαίνεται πως εξελίσσεται σε «γρίφο» για την Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Παιδείας, καθώς, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή, «οι ειδικοί λένε ότι στα φροντιστήρια είναι μαθητές από διαφορετικές σχολικές ομάδες, κάτι το οποίο καθιστά επικίνδυνη τη διά ζώσης λειτουργία τους».

Πάντως, κατά την τακτική ενημέρωση της Παρασκευής για τον κορονοϊό, δεν ανακοινώθηκε κάτι για τα φροντιστήρια, ενώ, πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, θέλουν την επαναλειτουργία τους να μετατίθεται για μετά τις διακοπές του Πάσχα.

21_06_20210412_tk_9867-2_sooc1618207898.jpg

Στα self tests στηρίζονται κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στηρίζονται, όπως γίνεται αντιληπτό και από σχετικές δηλώσεις υπουργών, σχεδόν αποκλειστικά στα self tests για τη συνέχιση της λειτουργίας των Λυκείων και την επαναλειτουργία των υπόλοιπων βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το αν αρκεί μόνο το μέτρο του self tests, τα χαρακτήρισε ως «πρόσθετο όπλο» κατά της μετάδοσης του κορονοϊού.

«Η αυτοδιάγνωση αναγνωρίζει τους προσυμπτωματικούς και τους ασυμπτωματικούς και κατά αυτόν τον τρόπο προστατεύει την κοιονότητα. Οι ειδικοί έχουν πει ότι αν αυτοί που διεγνώσθηκαν θετικοί ήταν στην κοινότητα χωρίς να το γνωρίζουν θα μπορούσαν ενδεχομένως να μολύνουν μέχρι και 8.000 συνανθρώπους μας» είπε η υφυπουργός Παιδείας.

Με αφορμή και τα σκηνικά που έλαβαν χώρα, χθες, στη Θεσσαλονίκη, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν με ποιον τρόπο διασφαλίζεται ότι όλοι οι υπόχρεοι κάνουν το τεστ. «Ήταν τόσο μεγάλη η προθυμία και τόσο μεγάλη η προσέλευση για να προμηθευτούν τα σελφ τεστ που αδυνατώ να πιστέψω ότι τα πήραν συντεταγμένα και έγκαιρα για να μην τα κάνουν», ήταν η απάντηση της Ζ. Μακρή, η οποία διευκρίνισε επιπλέον ότι μόνο εφόσον υπάρχει δεύτερο επιβεβαιωτικό rapid test με θετικό αποτέλεσμα έχουν οι μαθητές το δικαίωμα να απουσιάσουν χωρίς να τους προσμετρηθούν οι απουσίες.

Απουσίες μαθητών: Οδηγίες δικαιολόγησης για όσους συνοικούν με ευπαθή άτομα

Τέλος, μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με τις απουσίες των μαθητών που συνοικούν με ευπαθή άτομα, καθώς, όπως είχε αποκαλύψει το alfavita.gr, ορισμένα σχολεία έβαζαν απουσίες σε μαθητές αυτής της κατηγορίας, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες δικαιολόγησης.

Συγκεκριμένα, με έγγραφο που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλ. Kόπτσης, δίνονται διευκρινιστικές οδηγίες προς τους γονείς, μαθητές και σχολεία για το τι πρέπει να κάνουν όσοι μαθητές συνοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρό/ά υποκείμενο/α νόσημα/τα για τη δικαιολόγηση των απουσιών τους και την ένταξή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Η συσχέτιση μεταξύ της ύπαρξης παραγόντων κινδύνου ή προϋπάρχουσας καρδιαγγεακής νόσου με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών και θνητότητας σε ασθενείς με...
Κορονοϊός: Η καρδιακή ανεπάρκεια ως επιπλοκή της λοίμωξης
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Επιστολή αναπληρωτών εκπαιδευτικών Θεατρικής Αγωγής (ΠΕ91), Εικαστικών (ΠΕ08) και Μουσικής (ΠΕ79) που φέτος εργάζονται στο νομό Μεσσηνίας προς το...
Αναπληρωτές: Σύσταση οργανικών θέσεων για όλους τους κλάδους
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών
O 20χρονος, σύμφωνα με καταγγελία δυο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 ετών, προέβη με άσεμνες χειρονομίες, σε προσβολή της γενετήσιας...
Αγρίνιο: Σύλληψη 20χρονου επιδειξία έπειτα από καταγγελία δυο κοριτσιών