Σχολεία: Υπό συζήτηση οι προαγωγικές εξετάσεις Γυμνασίων - Λυκείων
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Κεραμέως: Υπό συζήτηση η διεξαγωγή προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, όπως και η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων

Για το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις για τα Λύκεια άλλα και τα Γυμνάσια, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι «είναι υπό συζήτηση. Θυμίζω ότι οι σχετικές αποφάσεις πέρυσι ανακοινώθηκαν αργότερα».

«Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τα Γυμνάσια, πότε θα ανοίξουν και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω», συμπλήρωσε.

«Κανονικά εντός Ιουνίου θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Μέλημά μας να περιοριστεί η όποια αναστάτωση έχει προκληθεί στους υποψηφίους από τον κορονοϊό» υπογράμμισε.

Στο «τραπέζι» της επιτροπής τα φροντιστήρια

Η επαναλειτουργία των φροντιστηρίων έχει τεθεί στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως.

«Δεν έχουμε εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών. Κι αυτό είναι κάτι που έχει τεθεί προς συζήτηση, θα τεθεί και τις επόμενες μέρες εκ νέου. Για την ώρα δεν έχουμε πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών. Στα φροντιστήρια έχουμε ανάμιξη διαφορετικών ομάδων μαθητών. Μπορεί κάλλιστα με το εργαλείο του self test ή με άλλα μέτρα προστασίας και πρόληψης να πάμε προς τα εκεί. Αυτή τη στιγμή η επιτροπή εξετάζει σε συστηματική βάση αυτό το μέτρο και θα μας ενημερώσει εφόσον θεωρεί ότι μπορεί να μας δώσει την εισήγηση για να προχωρήσουμε» επισήμανε.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, η υπουργός είπε ότι «ο στόχος είναι να ανοίξουν μετά το Πάσχα, αλλά θα συζητηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες με την επιτροπή των ειδικών».

Self test: Πάνω από 70% η εγκυρότητα των τεστ

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για τα self test, υποστηρίζοντας ότι:

«Έχουμε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος είναι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Ο δεύτερος είναι να συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται εν μέσω πανδημίας. Για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους πέρα απ’ όλα τα εργαλεία που είχαμε μέχρι τώρα και τα μέτρα, έχουμε και δύο νέα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Το ένα είναι ο εμβολιασμός διότι έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών και προχωράμε σε μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών από την άλλη εβδομάδα. Δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι αυτό το εργαλείο, τα self test. Πρόκειται επί της ουσίας για έναν προσυμπτωματικό έλεγχο σε έναν υγιή πληθυσμό, δρα προληπτικά, είναι πολύ εύκολο στη χρήση του και είναι δωρεάν».

«Είναι σχεδόν συντριπτική η ανταπόκριση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα τεστ και η εγκυρότητα των τεστ αποδεικνύεται σε πάνω από 70%, ενώ στα τυχόν ψευδώς αρνητικά, μιλάμε για λιγότερα από 1 στις 1.000 πιθανότητα. Εντοπίστηκαν εγκαίρως περίπου 600 άνθρωποι, οι οποίοι κυκλοφορούσαν δίχως να ξέρουν ότι είναι φορείς του ιού και σήμερα θα ήταν στα σχολεία. Αυτοί οι 600 θα είχαν εν δυνάμει μεταδώσει τον ιό σε χιλιάδες» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα