golearn-engl_970-250
Thumbnail
Την παραίτηση των «νόθων» υπηρεσιακών συμβουλίων ζητά η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης - Προειδοποιεί για διαγραφές

Προειδοποίηση απευθύνει η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στα διορισμένα μέλη των συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ) καλώντας τα να παραιτηθούν έως την Παρασκευή 16/04 διαφορετικά θα προχωρήσει στη διαγραφή τους.

«Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε όργανα (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, διευρυμένο ΠΥΣΔΕ) που δεν εκπροσωπούν  τον κλάδο των εκπαιδευτικών και δεν αναγνωρίζονται από αυτόν. Δεν προκύπτει καμία υπηρεσιακή υποχρέωση και καμία συνέπεια δεν έχουν οι συνάδελφοι που θα παραιτηθούν γιατί η παραίτηση αποτελεί δικαίωμά τους, όπως ρητά αναφέρεται και στη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΟΛΜΕ», αναφέρει η Ένωση σε σχετική της ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει μετά τις εκλογές παρωδία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που έγιναν στις 7/11/2020 ότι θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε τις αποφάσεις του κλάδου, των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ και δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τα νόθα Υ.Σ., τους δοτούς αιρετούς και τα διορισμένα μέλη που θα συμμετέχουν σε αυτά.

Η κ. Κεραμέως γυρίζοντας την πλάτη στο σύνολο σχεδόν των εκπαιδευτικών που απείχαν από τις εκλογές παρωδία δήλωσε «ότι οι εκλογές έγιναν καθόλα νόμιμα», αρνήθηκε  κάθε περαιτέρω συζήτηση και  προχώρησε στη συγκρότηση των  Υ.Σ.  (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ). Το νόθο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ οι θέσεις του κλάδου είναι γνωστές, συνεδρίαζε ανελλιπώς με την παρουσία των δύο διορισμένων μελών. Σε συνεδριάσεις πήρε μέρος και ο  ένας από τους φερόμενους ως αναπληρωματικούς αιρετούς Σε συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ συμμετείχαν και οι φερόμενοι ως τακτικοί αιρετοί, παρόλο που είχαν δηλώσει δημόσια την παραίτησή τους. 

Πρόσφατα ενημερωθήκαμε για την ανασυγκρότηση των ΠΥΣΔΕ Θεσσαλονίκης με απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης (29/3) με τη συμπλήρωση τακτικών και αναπληρωματικών μελών. Στο ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θες\νίκης όρισε δύο συναδέλφους σε θέσεις διορισμένων «αιρετών» και έναν αναπληρωματικό «αιρετό», καθώς και άλλους δύο στα αναπληρωματικά διορισμένα μέλη.  Συγχρόνως αρχές Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί η σύνθεση του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ επιλογής και στις αρχές Μαρτίου η σύνθεση του ΑΠΥΣΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας με τα διορισμένα μέλη και τους φερόμενους ως αιρετούς.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ κάλεσε στις 7/1 όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς να μην υποβάλουν αίτηση διορισμένων μελών στα Υ.Σ. Να μην υπάρξει καμία νομιμοποίηση της λειτουργίας ψευτο-υπηρεσιακών Συμβουλίων (και των αντίστοιχων διευρυμένων Υ.Σ.) από κανέναν συνάδελφο με τη συμμετοχή του σε αυτά.  Καλούσε, αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν αμέσως τις παραιτήσεις τους από τις δοτές αυτές θέσεις. Στις 23/3 η ΟΛΜΕ επανέλαβε τις διατυπωμένες θέσεις της για τα νόθα Υ.Σ., τους δοτούς αιρετούς και τα διορισμένα μέλη, είτε στη θέση των φερόμενων αιρετών, είτε στη θέση των διορισμένων μελών, και τους κάλεσε ξανά να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε στην περίπτωση που κάποιοι/ες «συνάδελφοι/ισσες» δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, είναι αυτονόητο ότι θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και καλεί τις κατά τόπους ΕΛΜΕ, να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών (φερόμενων ως εκλεγμένων αιρετών και διορισμένων με βάση το άρθρο 123) από τα μητρώα τους. Η Ομοσπονδία, σε κάθε περίπτωση, με τις δημοκρατικές καταστατικές διαδικασίες της, δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς – διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, ως μέλη Δ.Σ των ΕΛΜΕ ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων και τα Συνέδρια της ΟΛΜΕ.

Με απόλυτα χειραγωγούμενα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ), η εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών, η προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και η διαφάνεια, παύουν, φαλκιδεύονται, ναρκοθετούνται. Ο κλάδος δεν πρόκειται  να αποδεχτεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, να μην τηρούνται κανόνες διαφάνειας και αντικειμενικότητας, καθώς και κριτήρια δικαιοκρισίας στις υπηρεσιακές μεταβολές στις οποίες συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί κάθε χρόνο.

  • Επειδή, η συγκρότηση των νόθων Υ.Σ. αντίκειται στη βούληση των συναδέλφων που εκφράστηκε με την συντριπτική  αποχή τους από τις «ψευδοεκλογές» του Νοεμβρίου 2020.
  • Επειδή είναι ξεκάθαρη η πλήρης αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο.
  • Επειδή, η συμμετοχή  των διορισμένων σ’ αυτά αντίκειται στην ειλημμένη  απόφαση  της ΟΛΜΕ, αλλά και των ΕΛΜΕ για  τη μη συμμετοχή κανενός μέλους  στα νόθα Υ.Σ.
  • Επειδή ο κλάδος δε συγχωρεί τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και επειδή τα δοτά μέλη των Υ.Σ. δεν έχουν καμία συνδικαλιστική και ηθική νομιμοποίηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Τους  συναδέλφους που διορίσθηκαν στη θέση των «αιρετών» εκπροσώπων και αυτούς που διορίσθηκαν στη θέση των διορισμένων μελών, να αναλογισθούν την ευθύνη που φέρουν  απέναντι στον κλάδο μας και στην ιστορία του και να παραιτηθούν έως την Παρασκευή  16-4-2021, ώστε να μη νομιμοποιηθούν τα νόθα Υ.Σ.  Τους καλούμε να απευθυνθούν εγγράφως στην ΕΛΜΕ και να διευκρινίσουν ποια στάση προτίθενται να κρατήσουν.

Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε όργανα (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, διευρυμένο ΠΥΣΔΕ) που δεν εκπροσωπούν  τον κλάδο των εκπαιδευτικών και δεν αναγνωρίζονται από αυτόν. Δεν προκύπτει καμία υπηρεσιακή υποχρέωση και καμία συνέπεια δεν έχουν οι συνάδελφοι που θα παραιτηθούν γιατί η παραίτηση αποτελεί δικαίωμά τους, όπως ρητά αναφέρεται και στη γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΟΛΜΕ.

Σε περίπτωση που δεν παραιτηθούν, το Δ.Σ. του Σωματείου θα προχωρήσει στη διαγραφή όσων ανήκουν στη δύναμη της Γ΄ ΕΛΜΕ και την υλοποίηση της απόφασης της ΟΛΜΕ καλεί να πραγματοποιήσουν και οι άλλες ΕΛΜΕ.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ

Ζητάμε την παράταση της θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πέθανε η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Σάλος στις ΗΠΑ: Πατέρας βγάζει βόλτα τα παιδιά του δεμένα με λουρί- Οργή στα social media
Σάλος με πατέρα στο Κεντάκι των ΗΠΑ που βγάζει βόλτα τα πεντάδυμα παιδιά του, ηλικίας 5 ετών δεμένα με... λουρί
Σάλος στις ΗΠΑ: Πατέρας βγάζει βόλτα τα παιδιά του δεμένα με λουρί- Οργή στα social media
Σχολεία: Πότε θα χτυπήσει πρώτο κουδούνι- Πώς θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα
Πότε ξεκινούν τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς- Ποια σχολεία θα εφαρμόσουν πιλοτικά το νέο διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 17:30-
Σχολεία: Πότε θα χτυπήσει πρώτο κουδούνι- Πώς θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα