Ν.Φίλης για σχολεία: Όχι φέτος Τράπεζα Θεμάτων και μείωση εισακτέων
"Όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία, αυτό που έχει σημασία είναι το μάθημα και η κάλυψη των κενών, και όχι οι εξετάσεις και τα διαγωνίσματα"

"Τα σχολεία παραμένουν κλειστά για δεύτερη χρονιά, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο", τόνισε ο  τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του  στο Action24

Η Ελλάδα είναι σήμερα στην 49η χειρότερη θέση στον κόσμο σε θανάτους

Για τη δυσμενή θέση που έχει βρεθεί η χώρα μας, ανέφερε: απροετοίμαστη στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα της πανδημίας, παρά το πιο σκληρό lockdown στην Ευρώπη (τουλάχιστον πριν και μετά την τουριστική περίοδο...), παρά το κυνηγητό των νέων παιδιών, τα οποία επιχείρησε να ενοχοποιήσει για τα κρούσματα. Έτσι, η Ελλάδα είναι σήμερα στην 49η χειρότερη θέση στον κόσμο, σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους (779 θάν./εκ.). Αυτό που αποτελεί δυστυχώς το πιο σκληρό και αδυσώπητο στατιστικό δεδομένο.

Η κυβέρνηση δεν έχει κατορθώσει να τρέξει με επιτυχία το πρόγραμμα των εμβολιασμών, αφού πάμε βραδύτερα από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, άλλες χώρες της ΕΕ (Κύπρος, Δανία, Αυστρία και άλλες) διαπραγματεύονται την αγορά πρόσθετων εμβολίων, πέραν εκείνων που ως τώρα κατανέμονται από κοινού, ώστε να είναι έτοιμες να τα χορηγήσουν στους πολίτες τους όταν κι αυτά λάβουν εγκρίσεις. Η Ελλάδα;'

Σημασία έχει η κάλυψη των κενών όχι οι εξετάσεις

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά για δεύτερη χρονιά, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Ακόμα και τώρα θα έπρεπε να «αραιώσουν» οι τάξεις, για παράδειγμα με μειωμένο ωράριο και διδασκαλία εναλλάξ (αφού δεν φρόντισαν για περισσότερες αίθουσες εδώ και ένα χρόνο που το ζητάμε) και κάθε άλλο ουσιαστικό μέτρο, ώστε οι μαθητές και οι καθηγητές να επιστρέψουν με ασφάλεια στις τάξεις. Κι όταν επιστρέψουν, αυτό που έχει σημασία είναι το μάθημα και η κάλυψη των κενών, και όχι οι εξετάσεις και τα διαγωνίσματα. Όσο για την τράπεζα θεμάτων και τη μείωση εισακτέων που δυστυχώς νομοθέτησε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, σε καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν, τουλάχιστον φέτος.

Ο Παππάς είναι έντιμος

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει εξεταστική για τη δίωξη του Νίκου Παππά, του πρώτου υπουργού στην Ελλάδα που νομοθέτησε την υποχρέωση των τηλεοπτικών σταθμών να καταβάλλουν χρήματα για το δημόσιο αγαθό της συχνότητας που χρησιμοποιούν. Στο άλλο άκρο η κυβέρνηση της ΝΔ, φρόντισε να μοιράσει εκατομμύρια σε καναλάρχες, εντυπάρχες και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων της συμφοράς. Ο Παππάς είναι έντιμος, το βλέπουμε στο Πόθεν Έσχες και στη ζωή που κάνει και η πολιτική δίωξη που οργάνωσε η ΝΔ θα καταρρεύσει με πάταγο, χωρίς ν’ αφήσει ούτε ίχνος σκόνης στο ΣΥΡΙΖΑ.


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα