Cisco-Webex: Πληρώνουμε 2,15 εκ.€ το χρόνο για έκδοση με περιορισμούς;
Αποκάλυψη alfavita.gr: Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο απαντά σε εκπαιδευτικό ότι "στη version του ΠΣΔ (educational) δεν υπάρχει η δυνατότητα για την εμφάνιση και των 25 συμμετεχόντων στη ίδια οθόνη" - Εμφανίζει έως 9

Του Νίκου Μάστορα

Το alfavita.gr παρουσιάζει σήμερα μια ακόμα πτυχή του Cisco-Gate: Οι εκπαιδευτικές άδειες της πλατφόρμας webex, για την οποία η κ.Κεραμέως συμφώνησε να πληρώνει στο εξής 2,15 εκ. ευρώ το έτος για όσο θα χρησιμοποιηθεί, πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο περιλαμβάνουν περιορισμούς ως προς τον αριθμό των προσώπων που εμφανίζονται στην οθόνη.

Σύμφωνα με αναφορά εκπαιδευτικού, δεν μπορούν να εμφανιστούν πάνω από 9 μαθητές, όταν στις εικονικές τάξεις οι μαθητές είναι συνήθως πολλοί περισσότεροι. Μάλιστα αυτός ο περιορισμός δεν υπάρχει στη "δωρεάν" έκδοση, που μπορεί να εμφανίσει έως 25 συμμετέχοντες.

Αυτά προκύπτουν από απάντηση που έλαβε εκπαιδευτικός  Γυμνασίου του Πειραιά από την υποστήριξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, όταν έθεσε σχετικό ερώτημα.

Είναι όμως δυνατόν να επιλέξαμε, και κατόπιν free trial, ένα προϊόν που θέτει τέτοιους περιορισμούς στην επί πληρωμή του έκδοση;

Αναμένουμε διευκρινίσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθεί η διήγηση του εκπαιδευτικού:

"Επειδή τώρα κατατέθηκε στην βουλή  ή σύμβαση με την cisco, θέλω να σας ενημερώσω ότι οι education άδειες που έχουμε αγοράσει με 2 εκατομμύρια έχουν τον εξής περιορισμό.

Σε μια τηλεκπαίδευση δεν μπορούν να δείξουν στην ίδια οθόνη πάνω από 9 συμμετέχοντες. Έτσι αν το τμήμα έχει για παράδειγμα 25 παιδιά τότε ο καθηγητής αναγκάζεται να να αλλάζει συνέχεια σελίδα για να βλέπει τι κάνουν τα υπόλοιπα παιδιά.

Αυτός είναι ένας περιορισμός που δεν έχει ούτε η δωρεάν έκδοση του webex όπου εμφανίζονται 25 συμμετέχοντες.

Υποθέτω ότι αυτός ο περιορισμός έχει μπει για να μην φορτώνονται πολύ οι servers της cisco και η εταιρία δεν θέλει να κάνει τις επενδύσεις που χρειάζονται για υποστηρίξει σωστά την τηλεκπαίδευση.
Οι καθηγητές όμως και οι δάσκαλοι δεν μπορούν έτσι να κάνουν δουλειά. Αλλά μάλλον αυτό δεν ενδιαφέρει πολύ το υπουργείο."

Νίκος Κουτσούκος
Καθηγητής Φυσικός

Ακολουθεί η ερώτηση του εκπαιδευτικού και η απάντηση που του δόθηκε από το help desk του ΠΣΔ

Η ερώτηση: Γιατί μόνο 9 συμμετέχοντες στην αρχική σελίδα;

Όταν οι καθηγητές επιλέγουν στο Webex το Grid View βλέπουν μόνο 3x3=9 συμμετέχοντες και θα πρέπει να αλλάζουνε σελίδα για να δουν τους επόμενους. Ξέρω ότι το Webex υποστηρίζει grid με 5x5=25 συμμετέχοντες (εγώ προσωπικά έχω παρακολουθήσει τηλεκπαίδευση στο ΕΑΠ με το webex meetings όπου εμφανίζονται 25 συμμετέχοντες στο οποίο μάλιστα μπήκα με τον δικό μου λογαριασμό στο webex.sch.gr χωρίς φυσικά να είμαι εγώ ο Host)

Όσο και αν έψαξα δεν βρήκα από πού μπορώ να το ρυθμίσω. Δεν νομίζω ότι είναι δικό μου πρόβλημα γιατί όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε κανένας καθηγητής δεν βλέπει 5x5=25. Όλοι βλέπουν 3x3=9. Το ίδιο ξέρω ότι ισχύει και στο δημοτικό που έχω την κόρη. Μάλιστα εκεί είναι πιο έντονο το πρόβλημα γιατί όλα τα παιδιά έχουν ανοιχτές τις κάμερες και η δασκάλα παιδεύεται να πηγαίνει πέρα δώθε στις σελίδες. Είναι σημαντικό να μπορούν οι καθηγητές να βλέπουν όλα τα παιδιά στην ίδια σελίδα ειδικά στην περίπτωση που θέλουν να βάλουν κάποιο τεστ εκείνη την στιγμή για αξιολόγηση. Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν ανοιχτές κάμερες και να εμφανίζονται όλα ταυτόχρονα.

Η απάντηση: Δεν υπάρχει δυνατότητα περισσότερων...

Καλησπέρα σας, σύμφωνα με τη cisco, στη version του ΠΣΔ (educational) δεν υπάρχει η δυνατότητα για την εμφάνιση και των 25 συμμετεχόντων στη ίδια οθόνη. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει στο enterprise και στη freewebex. Στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες.

Με εκτίμηση

1.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ από τον θάνατο 18χρονης κοπέλας

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 24/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα