Cisco-Webex
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Να ακυρωθεί κάθε όρος της Σύμβασης με την Cisco που θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας - Να στηριχτεί η δια ζώσης μορφωτική διαδικασία όλων των μαθητών με σχέδιο κάλυψης της ύλης», ζητά η ΑΣΓΜΕ

«Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί "πληρώνουν" από πρώτο χέρι την τηλεκπαίδευση εδώ και 2 χρόνια», καταγγέλλει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Οι γονείς ζητούν να ακυρωθεί κάθε όρος της Σύμβασης με την Cisco που θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών, καθώς και να ξεκινήσει η άμεσα η διά ζώσης διδασκαλία στα σχολεία.

Αναλυτική ανακοίνωση:

ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ “ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ” από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ την ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ

Τα στοιχεία που έχουν βγει στη δημοσιότητα σχετικά με τη σύμβαση του ΥΠΑΙΘ και της εταιρείας Cisco για την τηλεκπαίδευση, έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που δυο χρόνια διεκδικούν γονείς- μαθητές και εκπαιδευτικοί. Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Τα 2 εκ. ευρώ που δαπανά το ελληνικό κράτος σε ιδιωτική εταιρεία για την τηλεκπαίδευση θα μπορούσαν να δαπανηθούν για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για προσλήψεις εκπαιδευτικών, για ολόπλευρη υλικοτεχνική στήριξη των σχολείων. Σήμερα υπάρχουν υποδομές, τεχνογνωσία και επιστημονικό προσωπικό ώστε να διαμορφωθεί υποδομή για δημόσια πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που θα σχετίζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εδώ και δύο χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν βάλει βαθιά “το χέρι στην τσέπη” για να στηρίξουν την τηλεκπαίδευση των μαθητών.

Εδώ και χρόνια οι γονείς, ως φορολογούμενοι πολίτες δεν έχουμε δει ουσιαστικά να επιστρέφει ούτε 1 ευρώ για να στηριχτεί η μορφωτική διαδικασία των παιδιών μας, με ή χωρίς πανδημία.

Πάει πολύ ακόμα και τα προσωπικά μεταδεδομένα των παιδιών μας να είναι σε συλλογή – κατοχή – επεξεργασία για εμπορική αξιοποίηση από την Cisco με τις “ευλογίες” τους ΥΠΑΙΘ.

Απαιτούμε:

  • Εδώ και τώρα η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων
  • Να στηριχτεί η δια ζώσης μορφωτική διαδικασία όλων των μαθητών με σχέδιο κάλυψης της ύλης
  • Να δοθεί επιπλέον χρηματοδότηση στις Σχολικές Επιτροπές για αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού ηλεκτρονικών μέσων σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς
  • Να ακυρωθεί κάθε όρος της Σύμβασης με την Cisco που θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών μας

Ως εδώ. Αρκετά πληρώνουμε όλα αυτά τα χρόνια εμείς οι γονείς για τη μόρφωση των παιδιών μας λόγω της χρόνιας υποχρηματοδότησης της Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιπ
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Η επέλαση των νέων κομμάτων συμπιέζει τους μικρούς παίκτες και απειλεί με κοινοβουλευτικό αποκλεισμό
Δημοσκοπήσεις: Ποια μικρά κόμματα κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Βουλής λόγω Τσίπρα και Καρυστιανού
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις
Πολλά από τα παιδιά που διαμαρτύρονται υποστηρίζουν ότι είχαν προετοιμαστεί συστηματικά επί μήνες και θεωρούν ότι κινδυνεύουν να χάσουν πολύτιμα...
Πανελλαδικές 2026: Διαμαρτυρίες υποψηφίων για ασάφεια σε ένα θέμα – Ζητούν να γίνουν δεκτές εναλλακτικές απαντήσεις