Πανελλήνιες 2021: Κανονικά από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής
Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Ούτε βήμα πίσω η Κεραμέως, δεν θα ματαιωθεί η εφαρμογή της βάσης εισαγωγής λόγω πανδημίας

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Κανονικά θα εφαρμοσθεί από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, διαψεύδοντας τα σενάρια για πιθανή ματαίωση της εφαρμογής της λόγω της κατακερματισμένης σχολικής χρονιάς και της πανδημίας.

Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοσθεί η Τράπεζα θεμάτων, αναφέροντας πως ήδη έχουν αναρτηθεί θέματα για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα της Α’ Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου, τα οποία είναι διαθέσιμα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «τα Νέα» η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως οι υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχουν άλλες εναλλακτικές λύσεις καθώς με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα στη Βουλή, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα μηχανογραφικό που οδηγεί σε σπουδές σε ΑΕΙ αλλά και ένα παράλληλο που οδηγεί σε δημόσια ΙΕΚ.

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Σχετικά με τη διεξαγωγή των Πανελλαδικών, η υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι προγραμματίζεται να ξεκινήσουν 14 ή 15  Ιουνίου, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα πρόληψης για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας καθώς και για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εξετάσεων όπως και πέρυσι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τσίπρας Ιθάκη
Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη για εκδήλωση του προοδευτικού χώρου – Αύριο η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Κοζάνη
Ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί σε συνέλευση πολιτών για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς πριν μεταβεί στη Δυτική Μακεδονία
Τσίπρας: Στη Θεσσαλονίκη για εκδήλωση του προοδευτικού χώρου – Αύριο η παρουσίαση της «Ιθάκης» στην Κοζάνη
President Donald Trump arrives with Inter Miami CF owner Jorge Mas Santos, left, and Lionel Messi for an event to honor the 2025 Major League Soccer champions Inter Miami CF in the East Room of the White House, Thursday, March 5, 2026, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)
Τραμπ: Όταν «τελειώσω» με το Ιράν παίρνει σειρά η Κούβα είπε μπροστά στον Λιονέλ Μέσι
Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου για την Κούβα έγιναν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο με την Inter Miami και τον Λιονέλ Μέσι
Τραμπ: Όταν «τελειώσω» με το Ιράν παίρνει σειρά η Κούβα είπε μπροστά στον Λιονέλ Μέσι