Ξεπέρασε το 97% η συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στα 38 σχολεία των νησιών του Αργοσαρωνικού

Ξεπέρασε το 97% η συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στα 38 σχολεία (18 Δημοτικά και 20 Νηπιαγωγεία) των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού.

«Μόνο σε μία σχολική μονάδα πάρθηκε απόφαση υπέρ της αξιολόγησης και ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του κλάδου να την ακυρώσει στην πράξη» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Στη συνέχεια, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί το νεοφιλελεύθερο – καπιταλιστικό πρότυπο σχολείου, το οποίο «είναι ένα ταξικό πρότυπο σχολείου που ανατρέπει πλήρως τη δημόσια έννοια της παιδείας».

«Είναι το σχολείο της αριστείας, των χορηγών και της υποταγής στην αγορά, της δεξιότητας αντί για την ολοκληρωμένη γνώση, των ταξικών φραγμών και της απόρριψης. Η αξιολόγηση είτε ατομική είτε συλλογική (εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας) είναι μηχανισμός που προωθεί αυτό το αντικοινωνικό μοντέλο εκπαίδευσης, στοχεύοντας στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την απόρριψη των μαθητών» καταλήγουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού:

Πάνω από το 97% η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση

Ηχηρή η απάντηση των εκπαιδευτικών στον Σύλλογό μας ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της!

Συνάδελφοι,

δεκάδες εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, στη Β’ Πειραιά, πήραν μαζικά μέρος στην Απεργία – Αποχή από την αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση , δίνοντας ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια επιβολή της. Πιο συγκεκριμένα : από τις 38 σχολικές μονάδες (18 Δημοτικά – 20 Νηπιαγωγεία) της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, το 97,20%, από τα σχολεία που έχουν συνεδριάσει, (απομένουν δύο μόνο νηπιαγωωγεία,  με ομόφωνες αποφάσεις στη συντριπτικη πλειοψηφία των περιπτώσεων) τάχθηκε υπέρ της απεργίας – αποχής, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις από ένα μικρό ποσοστό. Μόνο σε μία σχολική μονάδα πάρθηκε απόφαση υπέρ της αξιολόγησης και ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του κλάδου να την ακυρώσει στην πράξη!

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων, η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση. Με αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση, οι συνάδελφοι με συλλογικές αποφάσεις ακύρωσαν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

  Ο Σύλογός μας στήριξε αποφασιστικά την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για απεργία – αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, όπως έκανε και παλιότερα(2014) αλλά και με τη συμμετοχή του στη σχετική πρωτοβουλία των 71 Συλλόγων και ΕΛΜΕ απ' όλη την Ελλάδα. Το νεοφιλελεύθερο – καπιταλιστικό πρότυπο σχολείου που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ (Ν.4962/20) είναι ένα ταξικό πρότυπο σχολείου που ανατρέπει πλήρως τη δημόσια έννοια της παιδείας. Είναι το σχολείο της αριστείας, των χορηγών και της υποταγής στην αγορά , της δεξιότητας αντί για την ολοκληρωμένη γνώση, των ταξικών φραγμών και της απόρριψης. Η αξιολόγηση είτε ατομική είτε συλλογική (εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας) είναι μηχανισμός που προωθεί αυτό το αντικοινωνικό μοντέλο εκπαίδευσης , στοχεύοντας στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την απόρριψη των μαθητών.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του συλλόγου μας, που έδωσαν τη μάχη σε κάθε σχολείο, απορρίπτοντας «εικονικούς εκβιασμούς» που μέχρι τελευταία στιγμή διέρρεε το Υπουργείο παιδείας!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα! Χιλιάδες Σύλλογοι Διδασκόντων σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν τη συλλογική δήλωση των Ομοσπονδιών για απεργία – αποχή με συντριπτικές πλειοψηφίες. Στην πλειοψηφία των Σωματείων, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία – αποχή ξεπερνά το 95% !!!

 Οι εκπαιδευτικοί παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Νιώθουμε υπερήφανοι και πιο δυνατοί!

Το ποσοστό 97,20% συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι η απόδειξη ότι συλλογικά μπορούμε να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή των υπερεθνικών οργανισμών του κεφαλαίου (Ε.Ε, Ο.Ο.Σ.Α) και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όπως διαχρονικά το έπραξαν οι εκπαιδευτικοί από τη δεκαετία του ’90, έτσι και τώρα συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, θα καταστήσουμε «κενό γράμμα» την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενωμένοι να φτάσουμε τη μάχη μέχρι τέρμα. Η μαζικότητα, η ενιαία στάση των πάνω από 160 χιλιάδων συναδέλφων, ο κοινός αγώνας με τους μαθητές και τους γονείς, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                            

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

τηλεκπαίδευση
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
«Η τηλεκπαίδευση είναι η ένθεη μανία μας για αποκατάσταση της αρμονίας ενός αιωνίως εργαζόμενου κόσμου, η αναζήτηση της ομορφιάς πριν την Πτώση»
Τηλεκπαίδευση: Αν ο νεοφιλελευθερισμός είναι θρησκεία, αυτή είναι το Πάσχα της
παρουσίαση βιβλίου
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη
Η παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη, Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ «Το έργο των εκπαιδευτικών στην...
ΕΛΜΕ Ημαθίας: Παρουσίαση του βιβλίου του Περικλή Παυλίδη
μαθητές βαριούνται
Να βγει η ύλη με κάθε κόστος! Οι διδάσκοντες είναι υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της!
Αλήθεια, πότε είναι προγραμματισμένο το εκτελεστικό απόσπασμα για τους ''υπεύθυνους''; Μήπως να συμβιβαστούμε με κάνα πρόστιμο, να δοθεί κάνα ευρώ...
Να βγει η ύλη με κάθε κόστος! Οι διδάσκοντες είναι υπεύθυνοι για την ολοκλήρωση της!
αξιολόγηση
Οι υπερασπιστές της αξιολόγησης και οι λαθροχειρίες τους
«Για να τελειώνουμε. Εμείς είμαστε περήφανοι για τη δουλειά μας, γιατί η δουλειά μας είναι να μαθαίνουμε τα παιδιά του κόσμου γράμματα. Να τους...
Οι υπερασπιστές της αξιολόγησης και οι λαθροχειρίες τους