Αξιολόγηση: Πάνω από 97% η αποχή στα νησιά του Αργοσαρωνικού
Ξεπέρασε το 97% η συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στα 38 σχολεία των νησιών του Αργοσαρωνικού

Ξεπέρασε το 97% η συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στα 38 σχολεία (18 Δημοτικά και 20 Νηπιαγωγεία) των νησιών του Αργοσαρωνικού, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού.

«Μόνο σε μία σχολική μονάδα πάρθηκε απόφαση υπέρ της αξιολόγησης και ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του κλάδου να την ακυρώσει στην πράξη» επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Στη συνέχεια, υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί το νεοφιλελεύθερο – καπιταλιστικό πρότυπο σχολείου, το οποίο «είναι ένα ταξικό πρότυπο σχολείου που ανατρέπει πλήρως τη δημόσια έννοια της παιδείας».

«Είναι το σχολείο της αριστείας, των χορηγών και της υποταγής στην αγορά, της δεξιότητας αντί για την ολοκληρωμένη γνώση, των ταξικών φραγμών και της απόρριψης. Η αξιολόγηση είτε ατομική είτε συλλογική (εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας) είναι μηχανισμός που προωθεί αυτό το αντικοινωνικό μοντέλο εκπαίδευσης, στοχεύοντας στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την απόρριψη των μαθητών» καταλήγουν.

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού:

Πάνω από το 97% η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση

Ηχηρή η απάντηση των εκπαιδευτικών στον Σύλλογό μας ενάντια στην προσπάθεια επιβολής της!

Συνάδελφοι,

δεκάδες εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, στη Β’ Πειραιά, πήραν μαζικά μέρος στην Απεργία – Αποχή από την αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση , δίνοντας ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια επιβολή της. Πιο συγκεκριμένα : από τις 38 σχολικές μονάδες (18 Δημοτικά – 20 Νηπιαγωγεία) της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας, το 97,20%, από τα σχολεία που έχουν συνεδριάσει, (απομένουν δύο μόνο νηπιαγωωγεία,  με ομόφωνες αποφάσεις στη συντριπτικη πλειοψηφία των περιπτώσεων) τάχθηκε υπέρ της απεργίας – αποχής, ενώ εκκρεμούν οι αποφάσεις από ένα μικρό ποσοστό. Μόνο σε μία σχολική μονάδα πάρθηκε απόφαση υπέρ της αξιολόγησης και ενάντια στην ομόφωνη απόφαση του κλάδου να την ακυρώσει στην πράξη!

Παρά τις δυσμενείς συνθήκες λόγω της αναγκαστικής αναστολής λειτουργίας των σχολείων, η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση. Με αποφασιστικότητα και αγωνιστική διάθεση, οι συνάδελφοι με συλλογικές αποφάσεις ακύρωσαν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στην υποβάθμιση και κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

  Ο Σύλογός μας στήριξε αποφασιστικά την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για απεργία – αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, όπως έκανε και παλιότερα(2014) αλλά και με τη συμμετοχή του στη σχετική πρωτοβουλία των 71 Συλλόγων και ΕΛΜΕ απ' όλη την Ελλάδα. Το νεοφιλελεύθερο – καπιταλιστικό πρότυπο σχολείου που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ (Ν.4962/20) είναι ένα ταξικό πρότυπο σχολείου που ανατρέπει πλήρως τη δημόσια έννοια της παιδείας. Είναι το σχολείο της αριστείας, των χορηγών και της υποταγής στην αγορά , της δεξιότητας αντί για την ολοκληρωμένη γνώση, των ταξικών φραγμών και της απόρριψης. Η αξιολόγηση είτε ατομική είτε συλλογική (εσωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας) είναι μηχανισμός που προωθεί αυτό το αντικοινωνικό μοντέλο εκπαίδευσης , στοχεύοντας στη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών και την απόρριψη των μαθητών.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του συλλόγου μας, που έδωσαν τη μάχη σε κάθε σχολείο, απορρίπτοντας «εικονικούς εκβιασμούς» που μέχρι τελευταία στιγμή διέρρεε το Υπουργείο παιδείας!

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα! Χιλιάδες Σύλλογοι Διδασκόντων σε όλη την Ελλάδα στηρίζουν τη συλλογική δήλωση των Ομοσπονδιών για απεργία – αποχή με συντριπτικές πλειοψηφίες. Στην πλειοψηφία των Σωματείων, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία – αποχή ξεπερνά το 95% !!!

 Οι εκπαιδευτικοί παρά την προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την κυβέρνηση για μια ακόμα φορά δώσαμε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, που από τη μία κρατά κλειστά τα σχολεία και από την άλλη αξιοποιεί την πανδημία έτσι ώστε να ξεδιπλώνει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Νιώθουμε υπερήφανοι και πιο δυνατοί!

Το ποσοστό 97,20% συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι η απόδειξη ότι συλλογικά μπορούμε να μην επιτρέψουμε την παραπέρα υποβάθμιση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η «αξιολόγηση» στην εκπαίδευση είναι στρατηγική επιλογή των υπερεθνικών οργανισμών του κεφαλαίου (Ε.Ε, Ο.Ο.Σ.Α) και εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές χώρες, με τραγικές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Όπως διαχρονικά το έπραξαν οι εκπαιδευτικοί από τη δεκαετία του ’90, έτσι και τώρα συσπειρωμένοι στο σωματείο μας, θα καταστήσουμε «κενό γράμμα» την Υ.Α. για την «αξιολόγηση» της σχολικής μονάδας, όσο και τα νομοσχέδια που έρχονται (ατομική αξιολόγηση, αυτονομία και πέρασμα στους δήμους, νέο σύστημα διορισμών κ.λπ.)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, ενωμένοι να φτάσουμε τη μάχη μέχρι τέρμα. Η μαζικότητα, η ενιαία στάση των πάνω από 160 χιλιάδων συναδέλφων, ο κοινός αγώνας με τους μαθητές και τους γονείς, όπως έδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς της.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                                            

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aupnia-ypnos.jpg
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια
Aνακαλύφθηκε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν τον καναπέ ή τον ξενώνα, ενώ μόνο το 25 τοις εκατό των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα...
«Διαζύγιο ύπνου»: Γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στα ζευγάρια