Σχολεία: Παράταση της σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι όχι το Πάσχα
Η διεξαγωγή ή όχι των προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια-Λύκεια θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία διευκρίνισε η Ζέττα Μακρή

Παράταση της σχολικής χρονιάς το καλοκαίρι και όχι το Πάσχα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δηλώσεις της υφυπουργού Ζέττας Μακρή.

«Η παράταση του σχολικού έτους είναι ένα σενάριο που εξετάζεταιδεν έχουμε αποφασίσει ακόμα γιατί δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, πότε οι ειδικοί θα δώσουν τα “πράσινο φως” ώστε να πάρουμε την πολιτική απόφαση» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή.

Η υφυπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι πρόκειται για παράταση μέσα στο καλοκαίρι και όχι στις διακοπές του Πάσχα.

Τηλεκπαίδευση: Η ύλη έχει καλυφθεί 

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η κάλυψη της ύλης μέσω τηλεκπαίδευσης, η υφυπουργός Παιδείας απάντησε ότι «θα δεχτώ όλες τις αντιρρήσεις, θα δεχτώ τον σκεπτικισμό, αλλά επειδή οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν την ύλη που έχουν διδάξει με κάθε πρόσφορο μέσο, η ύλη έχει καλυφθεί. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν όμως ένα εγχείρημα που χάρη στην επάρκεια των εκπαιδευτικών μας και στη διάθεση να προσφέρουν, η ύλη καλύφθηκε. Όταν λέμε ότι καλύφθηκε η ύλη, δεν το λέμε γιατί πρέπει να το πούμε στα ραδιόφωνα. Είναι μια πραγματικότητα».

Ωστόσο, επισήμανε ωστόσο ότι «δεν παραγνωρίζουμε ότι η δια ζώσης εκπαίδευση έχει και άλλες αρετές οι οποίες είναι σημαντικές, όπως η επαφή με σχολική κοινότητα».

«Η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της πανδημίας ήταν ένα εγχείρημα το οποίο απέδωσε πάρα πολύ καλά», σύμφωνα με την υφυπουργό.

laptop_pc_tilekpaideusi_mathitew.jpg

Μακρή: Η εξέταση της πρότασης της ΟΛΜΕ θα κριθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Για την πρόταση της ΟΛΜΕ να μην πραγματοποιηθούν οι προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια, η Ζέττα Μακρή υποστήριξε ότι «όλες οι προτάσεις οι οποίες τίθενται από τους εταίρους μας, από τους φυσικούς μας συμμάχους και συνεργάτες όπως είναι η συνδικαλιστική ηγεσία είναι προτάσεις που τις ακούμε με ενδιαφέρον». «Αν θα το σκεφτούμε σοβαρά, αν θα το αποφασίσουμε, είναι κάτι το οποίο θα κριθεί και από τον χρόνο που θα ανοίξουν τα σχολεία» συμπλήρωσε. 

«Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι συζητείται η παράταση του έτους και όλα τα άλλα είναι σενάρια» επισήμανε.

Μακρή: Έγκαιρα μειώσαμε την ύλη για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Αναφερόμενη στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στην ώρα τους. Έχουμε μειώσει από τον Ιανουάριο κατά 30% την ύλη».

Επιπλέον, εκτίμησε ότι «το κάναμε έγκαιρα γιατί δεν πρέπει να υπάρχει αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά την ύλη που θα εξεταστούν τα παιδιά στην Γ’ Λυκείου».

Σχολικά γεύματα: «Αναμένουμε τις ενέργειες του υπουργείου Εργασίας»

Για το πρόβλημα με τη διακοπή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία, η υφυπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε ότι «το υπουργείο Εργασίας προαποφασίζει με τα δεδομένα του ΟΠΕΚΑ, που είναι εποπτευόμενος φορέας του υπουργείου, σε ποιους δήμους θα παρέχει σχολικά γεύματα. Εμείς τους πληροφορούμε τον σχολικό πληθυσμό και τα σχολεία τα οποία υπάρχουν στους Δήμους που εκείνοι έχουν επιλέξει. Και συμπράττουμε στη σύνταξη της κοινής υπουργικής απόφασης. Εκεί ξεκινάει και εκεί εξαντλείται η δική μας αρμοδιότητα και ευθύνη».

Στη συνέχεια, έριξε το «μπαλάκι» στο υπουργείο Εργασίας λέγοντας ότι «εκείνοι απάντησαν με ανακοίνωσή τους και εξήγησαν, εμείς λέμε ότι στον βαθμό που συμπράττουμε, συμπράξαμε έγκαιρα και δώσαμε τα στοιχεία που χρειάζονταν. Συμπράξαμε στη σύνταξη κοινής υπουργικής απόφασης».

«Και αναμένουμε τις ενέργειες του υπουργείου Εργασίας» συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Τοποθέτηση πινακίδας στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή - Μόνο που στο χώρο...
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια