Warning message

Unable to retrieve https://www.facebook.com/watch/live/?v=742855916595363&ref=watch_permalink at this time, please check again later.
nea smyrni kentriki
Μαζική κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης ενάντια στην αστυνομοκρατία, στον απόηχο του άγριου ξυλοδαρμού μεταπτυχιακού φοιτητή του ΕΜΠ και των 11 συλλήψεων πολιτών, το απόγευμα της Τρίτης - Σοβαρά επεισόδια και τραυματίας στυνομικός

Μαζική κινητοποίηση χιλιάδων πολιτών, εκπαιδευτικών σωματείων και σωματείων εργαζομένων, φορέων και οργανώσεων πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη, το απόγευμα της Τρίτης, στον απόηχο της απρόκλητης επίθεσης αστυνομικών σε πολίτες, του άγριου ξυλοδαρμού μεταπτυχιακού φοιτητή του ΕΜΠ και των συλλήψεων 11 πολιτών, μεταξύ των οποίων και μια αναπληρώτρια δασκάλα.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=742855916595363&ref=watch_permalink

Ακολούθησαν σοβαρά επεισόδια κοντά στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατευθύνθηκε η πορεία, ενώ σύμφωνα ένας αστυνομικός της «ΔΡΑΣΗΣ» τραυματίστηκε σοβαρά. Ο αστυνομικός διακομίσθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση και τον τραυματισμό του αστυνομικού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και λίγο αργότερα πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της περιοχής.

nea smyrni plateia

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απηύθυναν μεταξύ άλλων οι ΕΛΜΕ Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

nea smyrni

Σε κοινή τους ανακοίνωση, οι τοπικές ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ καταγγέλλουν την αστυνομική βία και ζητούν να αποσυρθούν «οι άδικες και ψεύτικες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στους 11 συμπολίτες μας» και απαιτούν την «παραδειγματική τιμωρία των 'οργάνων της τάξης' που ασέλγησαν αναίσχυντα στα κορμιά και τις ψυχές της νεολαίας, που χλεύασαν και απείλησαν, που τρομοκράτησαν μικρά παιδιά με τους γονείς τους».

Στην κινητοποίηση καλούσαν οι συλλογικότητες εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι της πόλης, οι δημοτικές παρατάξεις, τα πολιτικά κόμματα και «κάθε ένας και κάθε μια που αισθάνθηκε να βιάζεται από την χθεσινή αυθαίρετη και βάρβαρη αστυνομική βία σε βάρος των πολιτών της πόλης μας» 

ΟΛΜΕ-Νέα Σμύρνη: Καταστολή απέναντι στον «εχθρό» λαό από την κυβέρνηση

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το νέο όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στη Νέα Σμύρνη.

Η Ομοσπονδία σημειώνει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

«Το τελευταίο επεισόδιο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αποτελεί ένα ακόμα περιστατικό στα αναρίθμητα που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα. Αποτελούν την έκφραση της πολιτικής της καταστολής και της αστυνομοκρατίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση απέναντι στον “εχθρό” λαό. Επιχειρεί να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες της για την παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, ρίχνοντάς τις στις πλάτες του λαού ο οποίος βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού και απαγορεύσεων εδώ και πέντε ολόκληρους μήνες. Χρησιμοποιεί την αστυνομική βία και την καταστολή ως το αναγκαίο συμπλήρωμα για να επιβάλλει την πολιτική της».

 

nea smyrni 2

Κλειστοί σταθμοί του μετρό – Διακοπή στα δρομολόγια του Τραμ

Με εντολή της αστυνομίας, από τις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης διακόπηκαν και διεξάγονταν μόνο στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Επίσης, πάλι με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν οι σταθμοί Συγγρού- Φιξ, Ν. Κόσμος, Αγ. Δημήτριος και Ακρόπολη.

Τέλος, από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Καλλιθέα οι συρμοί διέρχονταν χωρίς στάση.

 

nea smyrni 3

Photos: IN TIME

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»