Διδάσκοντες Sheffield: Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία απειλεί το Πανεπιστήμιο
Ψήφισμα καταπέλτης κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και από τους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, μετά από την ανάλογη κίνηση της Οξφόρδης

Ένα ακόμα ηχηρό "χαστούκι" στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία από βρετανικό πανεπιστήμιο.

Με ψήφισμά του, το σωματείο εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ (Sheffield UCU) εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Έλληνες πανεπιστημιακούς της κίνησης Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στους φοιτητές, ενώ αναφέρει ότι "πιστεύει ότι μια τέτοια ειδική ομάδα, επανδρωμένη από άνδρες εκπαιδευμένους σε στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις που θα υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν είναι συμβατή με το πνεύμα ακαδημαϊκής ελευθερίας"

Σέφιλντ όπως Οξφόρδη.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Iανουαρίου, την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Oxford UCUδιέψευσαν και οι εργαζόμενοι του πανεπιστημίου, ανάμεσα στους οποίους είναι και διδάσκοντες, ενώ χαρακτήρισαν «ανησυχητική» την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια.

Και τώρα το ανάλογο όργανο των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ ενέκρινε ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες Ακαδημαϊκούς που αντιδρούν στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Μάλιστα Γενική Συνέλευση της  02.03.2021, κατά πληροφορίες του alfavita.gr πήρε την απόφαση με ποσοστό 96% υπέρ, 0 κατά, και 4% χωρίς τοποθέτηση.

Το Ψήφισμα του Sheffield UCU

Η Ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (11 Φεβρουαρίου 2021), παρά την ομόφωνη αντίθεση της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας και ορισμένων αστυνομικών ενώσεων.

Το νομοσχέδιο εισάγει μια νέα αστυνομική δύναμη για τα δημόσια πανεπιστήμια, η οποία αναφέρεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι στις πανεπιστημιακές αρχές.

Εξοπλισμένοι με σπρέι πιπεριού και χειροπέδες, θα περιπολούν σε πανεπιστημιουπόλεις, χωρίς τη συγκατάθεση των πανεπιστημιακών αρχών. Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν συστηματική παρακολούθηση και προανακρίσεις μέσα στην πανεπιστημιούπολη.

Η Ελληνική Αστυνομία θα προσλάβει 1.000 στελέχη και τα Πανεπιστήμια θα πρέπει να καλύψουν το λειτουργικό κόστος.

Η σχετική πρόσκληση για τις προσλήψεις δεν προωθεί αποφοίτους από το σχετικό ΔΙΕΚ (Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών)

Αντιθέτως, ευνοεί υποψηφίους που ολοκλήρωσαν τη στρατιωτική τους υποχρέωση (εκτός από τις γυναίκες υποψήφιες). Η πρόσκληση δίνει προτεραιότητα σε υποψηφίους που υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις (λοκατζήδες και αλεξιπτωτιστές.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξάλλου συνέχισαν να διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες ότι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει μια παρόμοια αστυνομική δύναμη, παρά τη δήλωση της Oxford UCU που διέψευσε τον ισχυρισμό.

- Το Sheffield UCU βρίσκεται σε αλληλεγγύη με Έλληνες συναδέλφους, φοιτητές, γονείς και πολίτες που αντιτίθενται στη δημιουργία μιας τέτοιας ειδικής αστυνομικής δύναμης στα πανεπιστήμια.

- Το Sheffield UCU ανησυχεί για τη συνεχή εξάπλωση παραπληροφόρησης σχετικά με την ύπαρξη τέτοιων δυνάμεων στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και την υποβάθμιση της διάψευσης από την UCU Oxford's

-Το Sheffield UCU πιστεύει ότι μια τέτοια ειδική ομάδα, επανδρωμένη από άνδρες εκπαιδευμένους σε στρατιωτικές ειδικές δυνάμεις που θα υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν είναι συμβατή με το πνεύμα ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Αντίθετα, δεδομένης και της πρόσφατης βίαιης εισβολής αστυνομικών δυνάμεων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα την κράτηση 31 φοιτητών (22 Φεβρουαρίου 2021), απειλεί την ίδια την ύπαρξή του

Δείτε την ανακοίνωση του Sheffield UCU

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Τοποθέτηση πινακίδας στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή - Μόνο που στο χώρο...
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια