Γ. Κύρτσος: Περισσότερα προβλήματα φέρνει η Πανεπιστημιακή Αστυνομία
Νέο «άδειασμα» για την Πανεπιστημιακή αστυνομία από πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας - «Δεν χρειαζόμαστε προσλήψεις αστυνομικών ή ειδικού τύπου αστυνομίες»

«Η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει». Αυτό σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκδότης Γιώργος Κύρτσος, τονίζοντας ότι «μετά την Κύπρο έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, στην Ε.Ε».

Κατά συνέπειτα, σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, «δεν χρειαζόμαστε προσλήψεις αστυνομικών ή ειδικού τύπου αστυνομίες».

Ο ίδιος, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επισημαίνει, μεταξύ άλλων για την πανεπιστημιακή αστυνομία που προβλέπει ο νέος νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη: «Θεωρώ ότι η αστυνομία πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση στα ΑΕΙ και πως δεν πρέπει να υπάρχει ειδική πανεπιστημιακή αστυνομία. Εχω τονίσει ότι μετά την Κύπρο έχουμε τους περισσότερους αστυνομικούς σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας, στην Ε.Ε. Αρα δεν χρειαζόμαστε προσλήψεις αστυνομικών ή ειδικού τύπου αστυνομίες αλλά αποτελεσματικότερη αστυνόμευση».

Επιπλέον, τονίζει ότι «στην περίπτωση των ΑΕΙ η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να είναι στον χώρο που θα κριθεί σκόπιμο σε διάστημα λίγων λεπτών, αρκεί να μην παίζουν παιχνίδια οι πρυτάνεις και διάφοροι αρμόδιοι και να αναλάβουν την ευθύνη να την καλέσουν».

Αναφορικά με το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ ο Γιώργος Κύρτσος σημειώνει: «Μου έκανε εντύπωση ότι τη διαπόμπευση ενός πρύτανη, σε στιλ πολιτισμικής επανάστασης της Κίνας, δεν την πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο, εφόσον προτίμησε να μην την καταγγείλει, αλλά από τους φοιτητές που τον διαπόμπευσαν και έκαναν τη σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο».

Παράλληλα, ο Γιώργος Κύρτσος σημειώνει τους λόγους για τους οποίους η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει.

Πιο αναλυτικά, αναφέρει:

«Πρώτον, θα προκαλέσει μια εύκολη αντισυσπείρωση στην κυβερνητική πολιτική γιατί έχοντας πάει στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου (ΜΙΤ, LSE) και παντρεμένος περίπου 40 χρόνια με καθηγήτρια του ΕΚΠΑ με διεθνή διασύνδεση και συνεργασίες, δεν γνωρίζω, διεθνώς, ΑΕΙ με ενσωματωμένο ειδικό σώμα της αστυνομίας.

Δεύτερον, πρέπει να κάνουμε οικονομίες γιατί έρχεται δύσκολη δημοσιονομική και οικονομική περίοδος.

Τρίτον, εάν υπάρχουν λεφτά για προσλήψεις πρέπει να πάνε σε πανεπιστημιακούς και ερευνητές και να ενθαρρύνουν το λεγόμενο brain gain.

Τέταρτον, όλοι αυτοί που κρύβονται από τις ευθύνες τους, όπως ο πρύτανης που ανέφερα, θα κάνουν πάρτι με την πανεπιστημιακή αστυνομία εφόσον, αντί να προασπίσουν την έννομη τάξη, θα προτιμήσουν να γίνουν διαμεσολαβητές σε συνθήκες χάους».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
Σε συγκέντρωση στα Προπύλαια, τη Δευτέρα 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα, καλεί ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής "Ο...
8 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σπάμε τη σιωπή μας
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;
...Γιατί αυτό το μοντέλο αξιολόγησης δεν είναι ευαίσθητο σε παράγοντες που καθορίζουν  τα πραγματικά κριτήρια ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου -...
Γιατί αυτή η εκπαιδευτική αξιολόγηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει;