Ζέττα Μακρή - ΣΚΑΪ
«Στον πάγο» η συζήτηση για τα σχολεία - Με προτεραιότητα τα εμβόλια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Ειδικής Αγωγής - Καμία περαιτέρω μείωση στις Πανελλαδικές

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αποτρέπουν οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» των μέτρων και άνοιγμα των σχολείων, ενώ, αντιθέτως, εξετάζονται μέτρα για αυστηροποίηση των περιορισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή παραδέχθηκε πως «δεν έχουμε εικόνα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», καθώς το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των ειδικών.

Μικρότερη από ένα μήνα η ενδεχόμενη παράταση σχολικού έτους

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να δοθεί παράταση στο σχολικό έτος. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση αυτή δεν θα ξεπερνάει τον ένα μήνα και θα δοθεί τον Ιούνιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο περικοπής των αδειών του Πάσχα.

Οι αποφάσεις σχετικά με την αναδιοργάνωση της σχολικής χρονιάς θα ληφθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία και συμπλήρωσε πως η σχετική ενημέρωση θα γίνει έγκαιρα.

Καμία περαιτέρω μείωση στις Πανελλαδικές

Παράλληλα, η υπουργός υπενθύμισε πως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε έγκαιρα τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο περεταίρω μείωσης.

Προσέθεσε πως το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας για τη Γ΄ Λυκείου είναι αυξημένο και διαβεβαίωσε πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

Προτεραιότητα της Ειδικής Αγωγής για την Ειδική Αγωγή

Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα ειδικά σχολεία έμειναν ανοικτά, λόγω των ιδιαίτερων μαθησιακών αναγκών των μαθητών και της δυσκολίας που θα δημιουργούσε στις οικογένειες η απόφαση να μείνουν κλειστά.

Συμπλήρωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, καθώς και στους μαθητές ειδικών σχολείων άνω των 16 ετών, με συναίνεση γονέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΑΔΕ προκηρυξη προσλήψεις
ΑΣΕΠ 1Γ/2022: Νέα βάση στο γραπτό διαγωνισμό για τις μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ
Κενές έμειναν 565 θέσεις από τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ- Τι αλλάζει με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών
ΑΣΕΠ 1Γ/2022: Νέα βάση στο γραπτό διαγωνισμό για τις μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ
panepistimia
ΕΚΠΑ: Στη Βουλή η αδικία σε βάρος του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης
Δεν είναι δυνατόν απόφοιτοι ενός Τμήματος Δημοσίου Πανεπιστημίου, να αποκλείονται από την εργασία στο δημόσιο τομέα, σε αντίθεση με αποφοίτους...
ΕΚΠΑ: Στη Βουλή η αδικία σε βάρος του τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης