ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σχολεία - Μακρή: Δεν έχουμε εικόνα πότε θα ανοίξουν
«Στον πάγο» η συζήτηση για τα σχολεία - Με προτεραιότητα τα εμβόλια σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Ειδικής Αγωγής - Καμία περαιτέρω μείωση στις Πανελλαδικές

Τα επιδημιολογικά δεδομένα αποτρέπουν οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» των μέτρων και άνοιγμα των σχολείων, ενώ, αντιθέτως, εξετάζονται μέτρα για αυστηροποίηση των περιορισμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή παραδέχθηκε πως «δεν έχουμε εικόνα πότε θα ανοίξουν τα σχολεία», καθώς το υπουργείο Παιδείας και συνολικά η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των ειδικών.

Μικρότερη από ένα μήνα η ενδεχόμενη παράταση σχολικού έτους

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως είναι εξαιρετικά πιθανό να δοθεί παράταση στο σχολικό έτος. Σε κάθε περίπτωση, η παράταση αυτή δεν θα ξεπερνάει τον ένα μήνα και θα δοθεί τον Ιούνιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο περικοπής των αδειών του Πάσχα.

Οι αποφάσεις σχετικά με την αναδιοργάνωση της σχολικής χρονιάς θα ληφθούν όταν ανοίξουν τα σχολεία και συμπλήρωσε πως η σχετική ενημέρωση θα γίνει έγκαιρα.

Καμία περαιτέρω μείωση στις Πανελλαδικές

Παράλληλα, η υπουργός υπενθύμισε πως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε έγκαιρα τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο περεταίρω μείωσης.

Προσέθεσε πως το ενδιαφέρον του υπουργείου Παιδείας για τη Γ΄ Λυκείου είναι αυξημένο και διαβεβαίωσε πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα γίνουν στην ώρα τους.

Προτεραιότητα της Ειδικής Αγωγής για την Ειδική Αγωγή

Τέλος, η υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα ειδικά σχολεία έμειναν ανοικτά, λόγω των ιδιαίτερων μαθησιακών αναγκών των μαθητών και της δυσκολίας που θα δημιουργούσε στις οικογένειες η απόφαση να μείνουν κλειστά.

Συμπλήρωσε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, καθώς και στους μαθητές ειδικών σχολείων άνω των 16 ετών, με συναίνεση γονέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Περιφερειάρχης «αδειάζει» Κεραμέως: Αναλαμβάνω μισθούς εκπαιδευτικών!

Άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω: Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό μέσα στο σπίτι της

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα