Αθηνά Λινού
Τα μέτρα που προτείνει η Αθηνά Λινού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - Τι προτείνει για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα

«Παγώνει» προσωρινά η οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων και χαλάρωση των περιορισμών, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν πως η επιδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε φάση κορύφωσης και η πολιτεία προσανατολίζεται στην λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τοποθετήθηκε, ωστόσο, για το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία, από τις 16 Μαρτίου.

«Σπάσιμο» τμημάτων και διπλές βάρδιες για τις σχολικές μονάδες

Ειδικά σε σχέση με τα σχολεία, πρότεινε το «σπάσιμο» των τμημάτων σε 15μελη, ιδίως στα αστικά κέντρα με τις μεγάλες σχολικές μονάδες και τα υπεράριθμα τμήματα.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, που που μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του ιού.

Επίσης, πρότεινε τη χορήγηση μασκών αυξημένης προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, σημείωσε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις μεταλλάξεις και την πιθανότητα να προκαλούν πιο βαριά νόσο στα παιδιά. Ωστόσο, είναι εύλογο όταν αυξάνονται τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες, να αυξάνονται και οι περιπτώσεις των ανήλικων που νοσούν με πιο σοβαρά συμπτώματα.

Μέτρα για καταστήματα, σούπερ μάρκετ

Αποτελεσματικές μάσκες θα πρέπει να δοθούν, επίσης, με επιδότηση του κράτους στους εργαζόμενους στα καταστήματα λιανεμπορίου, ενδεχομένως και στους πελάτες.

Επιπλέον, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου στα σούπερ μάρκετ, η οποία πιστοποιείται από διεθνείς έρευνες, το ωράριο στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να διευρυνθεί, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς.

Τέλος, πρότεινε την ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την επίβλεψη δημόσιων χώρων, όπως τα πάρκα και οι πλατείες, για την αποφυγή συνωστισμού.


 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

freideriki
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
Σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ) Δημήτρη Κουφοβασίλη για τις συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι συνάδελφοί...
Η ράβδος ουρανίου και η ανευθυνότητα του Υπουργείου Πολιτισμού
ΛΕΜΟΝΙΑ-2
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
Πώς τα αποθηκεύουμε συνήθως; Μόλις τα αγοράσουμε από το μανάβικο ή το σουπερμάρκετ, τα φυλάσσουμε απευθείας μέσα στο ψυγείο μας. Αυτό είναι μέγα...
Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν αποθηκεύουμε τα λεμόνια
παιδιατρικη περιθαλψη
«Ξέρουν ότι ο χειρότερος εκβιασμός δεν είναι αν αρρωστήσεις εσύ ο ίδιος, είναι αν αρρωστήσει το παιδί σου. Αν αρρωστήσει το παιδί σου, ξεπουλιέσαι.»
Ουσιαστικά, η Παιδιατρική περίθαλψη δίνεται "φιλέτο" σε διάφορους επίδοξους επενδυτές του ιδιωτικού τομέα - Δείτε το βίντεο
«Ξέρουν ότι ο χειρότερος εκβιασμός δεν είναι αν αρρωστήσεις εσύ ο ίδιος, είναι αν αρρωστήσει το παιδί σου. Αν αρρωστήσει το παιδί σου, ξεπουλιέσαι.»
ψωμι
Απίθανο! Το μυστικό για να διατηρήσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο!
Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο - Ακολουθήστε ένα-ένα τα βήματα για να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί σας...
Απίθανο! Το μυστικό για να διατηρήσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας ολόφρεσκο!