Άνοιγμα σχολείων: Πρόταση Λινού για βάρδιες και ολιγομελή τμήματα
Τα μέτρα που προτείνει η Αθηνά Λινού για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - Τι προτείνει για τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα

«Παγώνει» προσωρινά η οποιαδήποτε συζήτηση για άνοιγμα των σχολείων και χαλάρωση των περιορισμών, καθώς οι ειδικοί εκτιμούν πως η επιδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε φάση κορύφωσης και η πολιτεία προσανατολίζεται στην λήψη πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού τοποθετήθηκε, ωστόσο, για το ενδεχόμενο να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, όπως το λιανεμπόριο και τα σχολεία, από τις 16 Μαρτίου.

«Σπάσιμο» τμημάτων και διπλές βάρδιες για τις σχολικές μονάδες

Ειδικά σε σχέση με τα σχολεία, πρότεινε το «σπάσιμο» των τμημάτων σε 15μελη, ιδίως στα αστικά κέντρα με τις μεγάλες σχολικές μονάδες και τα υπεράριθμα τμήματα.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευτικών, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, που που μπορεί να οδηγήσει σε διασπορά του ιού.

Επίσης, πρότεινε τη χορήγηση μασκών αυξημένης προστασίας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τέλος, σημείωσε πως δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τις μεταλλάξεις και την πιθανότητα να προκαλούν πιο βαριά νόσο στα παιδιά. Ωστόσο, είναι εύλογο όταν αυξάνονται τα κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες, να αυξάνονται και οι περιπτώσεις των ανήλικων που νοσούν με πιο σοβαρά συμπτώματα.

Μέτρα για καταστήματα, σούπερ μάρκετ

Αποτελεσματικές μάσκες θα πρέπει να δοθούν, επίσης, με επιδότηση του κράτους στους εργαζόμενους στα καταστήματα λιανεμπορίου, ενδεχομένως και στους πελάτες.

Επιπλέον, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου στα σούπερ μάρκετ, η οποία πιστοποιείται από διεθνείς έρευνες, το ωράριο στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να διευρυνθεί, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος διασποράς.

Τέλος, πρότεινε την ενεργοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης για την επίβλεψη δημόσιων χώρων, όπως τα πάρκα και οι πλατείες, για την αποφυγή συνωστισμού.


 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Περιστέρι: «Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο
«Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Περιστερίου
Διευθύντριες κάλεσαν την αστυνομία μέσα στο σχολείο χωρίς να ειδοποιήσουν τους γονείς - Τι καταγγέλλει η Ένωση Γονέων του Δήμου Περιστερίου -...
Περιστέρι: «Ανάκριση μαθητών» από αστυνομικούς μέσα στο σχολείο
ΕΛΜΕ Αργολίδας: Διαδικτυακή εκδήλωση για την τηλεκπαίδευση σήμερα
ΕΛΜΕ Αργολίδας: Διαδικτυακή εκδήλωση για την τηλεκπαίδευση σήμερα
Η εκδήλωση της ΕΛΜΕ Αργολίδας για την τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 - Ο σύνδεσμος για να την παρακολουθήσετε
ΕΛΜΕ Αργολίδας: Διαδικτυακή εκδήλωση για την τηλεκπαίδευση σήμερα
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
«ΤΩΡΑ μόνιμες προσλήψεις, πάνω από 10.500 & νέος κύκλος προκηρύξεων στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση», ζητά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα