Κωδικός 6: «Κλειδώνει» η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο
«Κλειδώνει» η χρήση του κωδικού 6 που αφορά στο εξής αποκλειστικά τις μετακινήσεις με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων που θα εισηγηθεί το νέο lockdown, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. 

Οι ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα, από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

«Κλειδώνει» ο περιορισμός των μετακινήσεων με τον κωδικό 6

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, έχει «κλειδώσει» ο περιορισμός των μετακινήσεων με τον κωδικό 6. Η μετακίνηση θα γίνεται με τα πόδια αλλά θα επιτρέπεται από δήμο σε δήμο.

Για τον κωδικό 2 που αφορά τη μετακίνηση σε καταστήματα για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, δεν αποκλείεται να μπει περιορισμός χιλιομετρικής απόσταση, με βάση το τόπο κατοικίας που είναι δηλωμένο το κινητό τηλέφωνο.

Τέλος, σχετικά με τον κωδικό 4 που αφορά τη βοήθεια σε άτομα που χρήζουν ανάγκη, δεν αποκλείεται και σε κάποιος περιπτώσεις ο αστυνομικός να συνοδεύει το άτομο προκειμένου να διαπιστώνει ότι μεταβαίνει όντως σε πρόσωπο που χρειάζεται βοήθεια.

Σκέψεις για σκληρό lockdown δύο εβδομάδων σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Θεσσαλία

Το επιδημιολογικό φορτίο σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Θεσσαλία προβληματίζει. Προτείνεται αυστηριοποίηση περιορισμών για δύο εβδομάδες. Εδώ υπάρχουν πολλές απόψεις στη επιτροπή δεδομένης της κόπωσης

Αύξηση στα λύματα

Aυξητικές τάσεις παρατηρούνται την εβδομάδα 22-28 Φεβρουαρίου, σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Φεβρουαρίου στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περισσοτέρων περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ πλην της Περιφέρειας Αττικής.

Οι αυξητικές αυτές τάσεις κυμαίνονται από +66% στη Λάρισα έως και +337% στο Ρέθυμνο Κρήτης. Η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα του Αγίου Νικολάου Κρήτης (+2%) παραμένει ουσιαστικά σταθερή. Οριακές κρίνονται, επίσης, οι αυξήσεις που παρατηρούνται στη Θεσσαλονίκη (+10%) και στην Πάτρα (+15%), οι οποίες εμπίπτουν μέσα στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας.

Η Περιφέρεια Αττικής παρουσιάζει σταθεροποίηση της συγκέντρωσης του ιού στα λύματα (-3%) για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, με το ιϊκό φορτίο σε αυτά να παραμένει σταθερά υψηλό.

Γώγος: Είμαστε σε φάση κορύφωσης

Σε φάση κορύφωσης περνάει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπο Γώγο, ενώ το βρετανικό στέλεχος τείνει να γίνει το επικρατέστερο.

Μιλώντας στο Open εξήγησε πως η βρετανική μετάλλαξη παρουσιάζει 30% μεγαλύτερη δυνατότητα μετάδοσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως την Τρίτη ο δείκτης θετικότητας των τεστ έφτασε στο 6%.

O καθηγητής χαρακτήρισε «αναμενόμενη» την επικράτηση του βρετανικού στελέχους, ενώ δήλωσε πως η αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας θα αντιμετωπιστεί με εσωτερικές εφεδρείες από ΜΕΘ που προορίζονται για άλλα νοσήματα, καθώς και με συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
"...άνοιξαν τα λύκεια με τη διεξαγωγή των self tests, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς"...
Γονείς: Φτάνει με τη συνεχή εναλλαγή «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών
Η φετινή αύξηση των παραιτήσεων εκπαιδευτικών απογειώνει τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία - Σταγόνα στον ωκεανό οι μόνιμοι διορισμοί
Εκτοξεύονται τα κενά τη νέα σχολική χρονιά μετά τις 8.000 παραιτήσεις
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»
«Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια» σημειώνει κάτοικος της Γαύδου για το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης -...
Τροχαίο στη Γαύδο: «Η κοπέλα έμεινε αβοήθητη τουλάχιστον 5 ώρες»