kerameos olme
Νέα άκαρπη τηλεδιάσκεψη της ΟΛΜΕ με τη Νίκη Κεραμέως - Τι ειπώθηκε για αξιολόγηση, διορισμούς εκπαιδευτικών, εκλογές αιρετών κ.α.

Ανένδοτη για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών, κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ. Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις του κλάδου και θα συνεχίσουν δυναμικά και μαζικά την απεργία - αποχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, η υπουργός δεν αποδέχτηκε τις θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η αξιολόγηση / αυτοαξιολόγηση, οι εκλογές των αιρετών, η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων, καθώς και το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας. Η συνάντηση μεταξύ των πλευρών απέβη και πάλι άκαρπη. 

Αξιολόγηση

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας διεμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους ενάντια στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών από όλη τη χώρα διαμηνύει ότι δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε εκπαιδευτικούς που τής τηλεφωνούν και ζητούν να εφαρμοστεί η αξιολόγηση, ισχυρισμός ο οποίος έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ποσοστά αποχής που καταγράφονται.

Η ίδια, χαρακτήρισε το εξώδικο που απέστειλε η ΟΛΜΕ στο υπουργείο Παιδείας ως «επιθετικό» που μάλιστα «πάσχει» νομικά, καθώς θα έπρεπε να ορίζει προσωπικό ασφαλείας στα σχολεία, καθώς και ημερομηνία λήξης της απεργίας-αποχής.

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αντέτειναν ότι η απεργία-αποχή αφορά καθ' εαυτή τη διαδικασία της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και συγκεκριμένα προβλέπει μη συμμετοχή στις ειδικές συνεδριάσεις και δεν σχετίζεται με απουσία των εκπαιδευτικών από το σχολείο ή από τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης. Επιπλέον, προσωπικό ασφαλείας ορίζει το υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες και όχι ένα συνδικάτο, όπως η ΟΛΜΕ.

Η υπουργός Παιδείας απάντησε σε έντονο ύφος ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι και ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τη νομοθεσία που ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο χωρίς περιστροφές.

Εκλογές αιρετών

Αναφορικά με τις ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι εκπρόσωποι των καθηγητών υπογραμμίζουν ότι αποτέλεσε μια διαδικασία που δεν παρήγαγε τελικά κανένα αποτέλεσμα, καθώς η αποχή «άγγιξε» το συντριπτικό ποσοστό του 93%

Καταλόγισαν δε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αδιαλλαξία, καθώς δεν κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις των αιρετών, ενώ ασκεί έμμεσες πιέσεις στους εκπαιδευτικούς μέσω των διευθύνσεων, με τη Νίκη Κεραμέως να ισχυρίζεται ότι όποιος θέλει να παραιτηθεί μπορεί να το πράξει.

Οι εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν «παρωδία» για μία ακόμη φορά τη διαδικασία, ενώ ξεκαθάρισαν ότι θα ζητήσουν και πάλι από τους ελάχιστους αιρετούς που διατηρούν τις θέσεις τους να παραιτηθούν.

Μάλιστα, η ΟΛΜΕ αναφέρθηκε και στην εγκύκλιο του υπουργείο Εσωτερικών που προβλέπει παράταση θητείας όλων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο, κάτι που απέφυγε να σχολιάσει η Νίκη Κεραμέως.

Ανοιχτά σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας ζήτησαν ξανά από την υπουργό Παιδείας το άνοιγμα των σχολείων και την επανέναρξη της διά ζώσης διδασκαλίας με όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Όμως, για μία ακόμη φορά η κα Κεραμέως δεν απάντησε επί της ουσίας στο αίτημα των εκπαιδευτικών, ενώ επανέλαβε τον ισχυρισμό της περί απροθυμίας των εκπαιδευτικών για εγγραφή στην ειδική πλατφόρμα για δωρεάν τεστ.

Αν και οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αντέτειναν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς και ότι παράγοντες όπως η χιλιομετρικές αποστάσεις από το χώρο διαμονής και εργασίας έως το δειγματοληπτικό κέντρο ενδέχεται να επηρεάζουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, η υπουργός Παιδείας επέμεινε στη θέση της.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ να μεταβαίνουν στα σχολεία για τη διεξαγωγή τεστ κορονοϊού.

Διορισμοί Εκπαιδευτικών

Σχετικά με το ζήτημα των διορισμών εκπαιδευτικών στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθούν διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο, ενώ η διαδικασία θα γίνει με το ισχύον σύστημα.

Επιπλέον, η κα Κεραμέως επισήμανε ότι η ποσόστωση για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αναμένεται να καθοριστεί και θα συζητηθεί με τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής - Τράπεζα Θεμάτων

Ανένδοτη ήταν όμως η Νίκη Κεραμέως και στο ζήτημα της εφαρμογής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Δεν αποδέχτηκε τις εκτιμήσεις περί μείωσης των εισακτέων έως και 30.000, ενώ εμφανίστηκε σίγουρη ότι ο αριθμός θα είναι κατά πολύ μικρότερος.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε την πρόταση της ΟΛΜΕ για ακύρωση των εξετάσεων λόγω πανδημίας και κλειστών σχολείων και προαγωγή των μαθητών με τον προφορικό βαθμό Β' τετραμήνου.

Ανένδοτη όμως ήταν η Νίκη Κεραμέως στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων. Και για το συγκεκριμένο ζήτημα πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογή τους από την επόμενη σχολική σχολική χρονιά και όχι από φέτος, λόγω της πανδημίας.

Ωρολόγια προγράμματα

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αναφέρθηκαν και στο ζήτημα των ωρολόγιων προγραμμάτων σπουδών. Όπως τόνισαν πολλά γνωστικά αντικείμενα έχουν εξοβελιστεί, την ώρα που η Κοινωνιολογία αναμένεται να πάψει να υφίσταται ως μάθημα. 

Η υπουργός Παιδείας ζήτησε από την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας να αποστείλει τις προτάσεις της σε σχετικό υπόμνημα.

«Καταστροφική η αξιολόγηση - Προστατεύουμε τα σχολεία»

Όπως υπογραμμίζουν εκπαιδευτικοί στο alfavita.gr, σκοπεύουν να συνεχίζουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή αξιολόγησης.

Ήδη, η συντριπτική συμμετοχή στην απεργία-αποχή που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες πιστοποιεί τους αγωνιστικούς σχεδιασμούς του κλάδου.

Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι ουσιαστικά με την αντίσταση και τον αγώνα τους προστατεύουν το ίδιο το δημόσιο σχολείο.

Τέλος, σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να καταθέτουν στο υπουργείο θετικές προτάσεις και αιτήματα που αφορούν τον κλάδο, τα σχολεία και τους μαθητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολάκης
Η παρέμβαση του Π. Πολάκη στη Βουλή: Ήμουν σκληρός στην Ολομέλεια θα είμαι πιο σκληρός και με ονόματα και διευθύνσεις
Όσοι με τον κόπο τους καταφέρνουν να μπουν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αποτελούν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας και όχι οι δήθεν, οι «σπρωχνόμενοι», οι...
Η παρέμβαση του Π. Πολάκη στη Βουλή: Ήμουν σκληρός στην Ολομέλεια θα είμαι πιο σκληρός και με ονόματα και διευθύνσεις
dromos_0.jpg
Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Όχημα «καρφώθηκε» σε κολώνα φωτισμού- Πώς σώθηκε από θαύμα ο οδηγός
Ο οδηγός του αυτοκινήτου ανέβαινε, περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα, τη λεωφόρο στο ύψος του Ιπποκρατείου, όταν ξαφνικά έχασε τον έλεγχο του ΙΧ και...
Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Όχημα «καρφώθηκε» σε κολώνα φωτισμού- Πώς σώθηκε από θαύμα ο οδηγός
μετεωρίτης
Ιωάννινα: Εντυπωσιακό βίντεο από την πτώση μετεωρίτη- Τι λένε οι επιστήμονες για την «λαμπρή βολίδα»
Επιστήμονες εξηγούν τι ήταν η "λαμπρή βολίδα" που πέρασε πάνω από τα Ιωάννινα
Ιωάννινα: Εντυπωσιακό βίντεο από την πτώση μετεωρίτη- Τι λένε οι επιστήμονες για την «λαμπρή βολίδα»
ΤΕΜΠΗ
Ένας χρόνος μετά: Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο
«Δυσκολευόμουν να αναπνεύσω, κοκκάλωσα, δεν μπορούσα να κουνηθώ, και παραδόθηκα στη σκέψη ότι θα με ποδοπατήσουν και θα καώ ζωντανή. Ευτυχώς το αγόρι...
Ένας χρόνος μετά: Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο