xrisi_maskas_sxoleio
Σχολεία: Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων - Προτεραιότητα για την κυβέρνηση η επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχολεία: Αύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση της Επιτροπής των Ειδικών, σχετικά με το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων.

Αρκετό καιρό τώρα πλήθος ειδικών, καθώς και κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας, σημειώνουν ότι στόχο και άμεση προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης επαναλειτουργία της εκπαίδευσης στο σύνολό της. Την ίδια ώρα, μερίδα επιστημόνων εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι επικρατέστερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων την 1η Φεβρουαρίου. Κάτι τέτοιο όμως θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Μητσοτάκης: Πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας

Η ανατροπή για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων ήρθε διά στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι σκέψεις για άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων και τις «ελεγχόμενες» μετακινήσεις από νομό σε νομό μπορούν να περιμένουν. Ο πρωθυπουργός έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθετώντας τις επόμενες κυβερνητικές κινήσεις για την ελάφρυνση των μέτρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος υπερθεμάτισε τη θέση Μητσοτάκη.

Γκάγκα: Απόλυτη προτεραιότητα να ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια

«Νομίζω ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι κάτι που το θέλουμε όλοι», σημειώνει από την πλευρά της η Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία» και Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί αύριο στην επιτροπή των ειδικών. Νομίζω ότι είναι απόλυτη προτεραιότητα για όλους μας να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και είναι κάτι που το θέλουμε όλοι», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα.

«Ελπίζουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν γρήγορα», επισήμανε επιπλέον.

Τι λένε οι ειδικοί

sxoleio115209.jpg

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογες διατυπώνουν πολλοί άλλοι ειδικοί, οι οποίοι φαίνεται να συναινούν με το άνοιγμα των σχολείων και ταυτόχρονα να εκφράζουν επιφυλάξεις για το άνοιγμα των εποχικών δραστηριοτήτων.

«Eάν οι επιδημιολογικοί δείκτες δεν χειροτερεύουν θα πρέπει σε μία με δύο εβδομάδες να ανοίξουν τα σχολεία» τόνισε και η κυρία Μαρία Τσολιά, και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αυτή την Παρασκευή θα βγάλουμε συμπεράσματα αλλά έχουν προτεραιότητα τα σχολεία».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής, Νίκος Σύψας, υποστήριξε στον ΑΝΤ1 ότι προηγούνται τα σχολεία στο άνοιγμα, ενώ η εστίαση θα ανοίξει τελευταία.

«Αυτή τη στιγμή στην επιτροπή δεν γνωρίζουμε την πορεία της επιδημίας την τελευταία εβδομάδα. Την Παρασκευή θα ξέρουμε ποια είναι η πορεία της επιδημίας, τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» είπε.

«Τα σχολεία προηγούνται. Αν η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας επιτρέψει κάποιο περαιτέρω άνοιγμα αυτό θα είναι τα σχολεία. Όμως δεν μπορεί κανείς να το ξέρεις από τώρα», επισήμανε ο καθηγητής.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα συμπεριληφθεί, κατά την εκτίμηση του Χαράλαμπου Γώγου, καθηγητή Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας, και η συζήτηση για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, η επιτροπή εκτιμά κάθε Παρασκευή κατά την καθιερωμένη της συνεδρίαση τα επιδημιολογικά δεδομένα της εβδομάδας που πέρασε, καθώς και το επίπεδο της τήρησης των μέτρων. Αυτή την Παρασκευή, η επιτροπή θα αναλύσει τα δεδομένα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Σε κάθε περίπτωση, είναι πολύ πιθανό έως την Παρασκευή οι ειδικοί να εισηγηθούν να επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση την και θ’ ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, την ίδια ημέρα, όπως προβλέπει εφεξής η τυποποιημένη διαδικασία που ακολουθείται.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διπλωμα
Νέα οδηγία Ε.Ε. για δίπλωμα οδήγησης: Ιατρικές εξετάσεις και αυστηρότερη ανανέωση για ηλικιωμένους οδηγούς
Η νέα οδηγία της Ε.Ε. προβλέπει υποχρεωτικούς ιατρικούς ελέγχους για την απόκτηση και ανανέωση διπλώματος οδήγησης. Τι αλλάζει για οδηγούς άνω των 65...
Νέα οδηγία Ε.Ε. για δίπλωμα οδήγησης: Ιατρικές εξετάσεις και αυστηρότερη ανανέωση για ηλικιωμένους οδηγούς
ΜΑΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονιών στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, σήμερα Παρασκευή, 14:00
Η κινητοποίηση έρχεται ως απάντηση στην επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά τη χθεσινή συγκέντρωση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών στο ίδιο σημείο.
Νέα συγκέντρωση εκπαιδευτικών και γονιών στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, σήμερα Παρασκευή, 14:00
βρεφος
Επίδομα Γέννησης 2025: Ποιοι το δικαιούνται, τα ποσά και οι προϋποθέσεις
Όλα για το επίδομα γέννησης του ΟΠΕΚΑ: δικαιούχοι, ποσά έως 3.500€, προϋποθέσεις, δόσεις και ηλεκτρονική αίτηση. Δείτε αναλυτικά τις 10+1 ερωτήσεις...
Επίδομα Γέννησης 2025: Ποιοι το δικαιούνται, τα ποσά και οι προϋποθέσεις
tsouxlos-olme.jpg
ΟΛΜΕ: Συνθήκες ασφυξίας στα σχολεία – Ελλείψεις εκπαιδευτικών και συγχωνεύσεις τμημάτων προκαλούν αντιδράσεις
Έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι ελλείψεις εκπαιδευτικών και οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος,...
ΟΛΜΕ: Συνθήκες ασφυξίας στα σχολεία – Ελλείψεις εκπαιδευτικών και συγχωνεύσεις τμημάτων προκαλούν αντιδράσεις