Αλλαγές στα ΑΕΙ: Μαζικό το συλλαλητήριο των φοιτητών στην Αθήνα
Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας - Ηχηρό «όχι» στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή. 

Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Εκφράστηκε, επίσης, η αντίθεση των φοιτητών στη θέσπιση νέου πειθαρχικού πλαισίουτη μείωση των εισακτέων που θα οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων στα ιδιωτικά κολέγια και τα ΙΕΚ, αλλά και στις διαγραφές των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών, οι οποίοι δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των πανεπιστημίων.

 

Σε εξέλιξη κινητοποίηση Φοιτητικών Συλλόγων στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Posted by alfavita on Thursday, January 21, 2021

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί που διαμαρτυρήθηκαν  για το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζήτησαν να ληφθούν -έστω και όψιμα- επιπρόσθετα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων (μείωση των μαθητών ανά τάξη, διενέργεια τακτικών και μαζικών tests σε εκπαιδευτικούς-μαθητές κτλ). 

Ανάλογες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τα Χανιά και άλλες πόλεις της Ελλάδας. 

02.jpg
03.jpg
Κινητοποίση φοιτητών
Κινητοποίση φοιτητών

 

Κινητοποίση φοιτητών

Σε εξέλιξη πορεία Φοιτητικών Συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας

Posted by alfavita on Thursday, January 21, 2021

 

img_20210121_120805.jpg

Στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Κλαυθμώνος, η πορεία των φοιτητών «συναντήθηκε» με διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο υπουργείο Εργασίας:

Διαμαρτυρία καλλιτεχνών

Ένταση στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έριξαν χημικά σε φοιτητές

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ συγκεντρωμένων φοιτητών, ατόμων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικών, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα φοιτητών επιχείρησε να βγει στο οδόστρωμα, αλλά αστυνομικές δυνάμεις τους απέτρεψαν άμεσα, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματία διαδηλωτή, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε προσαγωγές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας για τις σημερινές κινητοποιήσεις

Σήμερα 25 Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας διαδηλώσαμε στο κέντρο της Αθήνας μαζί με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καταδικάζοντας το νομοσχέδιο- έκτρωμα. Στείλαμε μήνυμα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για εξ αποστάσεως εκπαίδευση και καταστολή δια ζώσης δε θα περάσει! Δεν είμαστε εγκληματίες δε θα δεχτούμε την αστυνομία και τις κάμερες μέσα στις σχολές μας! Αυτοί που εδώ και ένα χρόνο έχουν βάλει τις σπουδές μας στον πάγο τώρα μας απειλούν με διαγραφές!. «Ένα χρόνο με κλειστές σχολές οι φοιτητές είμαστε ξανά στο δρόμο», απαιτούμε τα 30 εκατομμύρια που η κυβέρνηση δίνει για να συστήσει σώμα της αστυνομίας, να δοθούν για να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα οι σχολές. Σηκώσαμε στα χέρια τους πανεπιστημιακά συγγράμματα δυναμώνοντας τα συνθήματά μας: «Απ τα ιδρύματα μας δε λείπει αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία».

·Απαιτούμε την απόσυρση του Νομοσχεδίου !!! Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών.

·Ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία! Οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες!

·Ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο. Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες!

·Απαιτούμε την επαναλειτουργία των σχολών μας από το εαρινό εξάμηνο! Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Υγείας μας.

Φωτογραφίες/Βίντεο: Γιώργος Βασιλείου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Χωρίς προαγωγικές εξετάσεις φέτος σε Γυμνάσια-Λύκεια

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Κουφοντίνας-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Μετά από 40 χρόνια θα πεθάνει απεργός πείνας στην Ευρώπη
Κουφοντίνας-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Μετά από 40 χρόνια θα πεθάνει απεργός πείνας στην Ευρώπη
Σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του τελευταίου απεργού πείνας σε ευρωπαϊκό έδαφος, είναι άμεσα επικείμενο το ενδεχόμενο, ο επόμενος τέτοιος θάνατος να...
Κουφοντίνας-ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Μετά από 40 χρόνια θα πεθάνει απεργός πείνας στην Ευρώπη
Σχολικά Κυλικεία Πάτρας: Κλείσαμε ένα χρόνο ανεργίας
Σχολικά Κυλικεία Πάτρας: Κλείσαμε ένα χρόνο ανεργίας
Άλλη μία έκκληση προς την κυβέρνηση απευθύνουν τα σχολικά κυλικεία Πάτρας, όπου μετά από ένα χρόνο υποχρεωτικής ανεργίας, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα,...
Σχολικά Κυλικεία Πάτρας: Κλείσαμε ένα χρόνο ανεργίας