ΑΕΙ: Συνάντηση συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στο νέο νομοσχέδιο
«Οι Σύλλογοι Μελών ΔΕΠ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου και για αυτό το σκοπό θα πάρουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα», σημειώνεται για το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Συνάντηση συλλόγων διδασκόντων ΑΕΙ που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου.

Σε σχετική ενημέρωση τονίζεται: «Οι Σύλλογοι Μελών ΔΕΠ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου και για αυτό το σκοπό θα πάρουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε στις 15/01/2021 η πρόσκληση που απηύθυνε ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου, για συνάντηση-δικτύωση Συλλόγων ΔΕΠ με αφορμή το Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια στα Πανεπιστήμια.

Στη Συνάντηση αυτή (15/01/21) συμμετείχαν με αποφάσεις των οργάνων τους 10 σύλλογοι ( Πάντειο, Αιγαίου, Θεσσαλίας, ΕΜΠ, Ιωαννίνων, ΠΑΔΑ, Πατρών, ΠΤΔΕ-ΕΚΠΑ, ΣΘΕ-ΕΚΠΑ, Φιλοσοφικής-ΕΚΠΑ) και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι άλλων 6 για να ενημερωθούν, καθώς και πλήθος μελών ΔΕΠ και φοιτητών. 

Η συζήτηση ανέδειξε την αντίθεση των συλλόγων ΔΕΠ στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την αστυνόμευση και θίγουν το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων και την ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και σε διατάξεις που υποβαθμίζουν τις σπουδές και στερούν την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τους νέους και τις νέες.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι τα πανεπιστήμια επιτελούν σοβαρό διδακτικό και ερευνητικό έργο, δεν είναι κέντρα ανομίας, και δεν χρήζουν αστυνόμευσης και πειθάρχησης. Αντίθετα έχουν ανάγκες σε υποδομές, προσωπικό (διδακτικό, ερευνητικό και διοικητικό) καθώς και σε στήριξη της ερευνητικής δραστηριότητας.

Στη συνάντηση εκφράστηκε ακόμη η αντίθεση σε φαινόμενα δυσφήμισης του έργου των Πανεπιστημίων και συναδέλφων από μερίδα του τύπου και πως η προστασία της δημόσιας περιουσίας των Ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με μόνιμο προσωπικό των ίδιων των Πανεπιστημίων.

Οι Σύλλογοι Μελών ΔΕΠ θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την υπεράσπιση του Δημόσιου, Δωρεάν και Δημοκρατικού Πανεπιστημίου και για αυτό το σκοπό θα πάρουν πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.

ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αγκινάρα
Πικρή γεύση: Γιατί αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας
Η πικρή γεύση συχνά αποφεύγεται, καθώς πολλοί την θεωρούν "δύσκολη" ή λιγότερο ευχάριστη σε σχέση με το γλυκό και το αλμυρό. Ωστόσο, οι πικρές τροφές...
Πικρή γεύση: Γιατί αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας