Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν, πότε θα εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί
Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων - Ποια η νέα πλατφόρμα που ανοίγει - Πριν τον γενικό πληθυσμό ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Με διαφορετική ώρα προσέλευσης των μαθητών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και δημοτικά στις 11 Ιανουαρίου. Παρουσιάζοντας τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως θα υπάρχουν και διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές, ενώ όπου υπάρχει δυνατότητα, θα μπορούν να αξιοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων. 

Τεστ κορονοϊού στους εκπαιδευτικούς

Μιλώντας το πρωί στον «ΑΝΤ1», η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι θα ανοίξει και ειδική πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον θέλει να κάνει το τεστ κορονοϊού από τις 14:00 έως τις 17:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, το οποίο θα αφορά, όπως είπε, και τους μαθητές, ενώ και ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία. Εντός της ημέρας αναμένεται μάλιστα να εκδοθεί και η σχετική εγκύκλιος, η οποία σύμφωνα με την γ.γ του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για τα τεστ των εκπαιδευτικών. 

Για τον σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών

Εμβολιασμοί στην Ελλάδα: Τη Δευτέρα η πλατφόρμα για ραντεβού

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς, τόνισε πως οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν το γενικό πληθυσμό, όπως ανακοίνωσε χθες και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίου, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Προτεραιότητα θα έχουν οι εκπαιδευτικοί με υποκείμενα νοσήματα.

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια-Λύκεια

Η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε επίσης ότι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επανέλαβε πως θα ανακοινωθεί εντός των ημερών η μείωση της ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. 

Σύμφωνα πάντως με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr, η εισήγηση ομάδας επιστημόνων είναι να ανοίξουν σταδιακά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, και όχι όλα μαζί, στα τέλη Ιανουαρίου.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κατεύθυνση είναι να υπάρξει διαφορετική ημερομηνία για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που δίνουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις και διαφορετική για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.

Φροντιστήρια

 «Πάμε βήμα βήμα. Συμβουλευόμαστε τους ειδικούς, και εδώ είμαστε να επανεξετάσουμε όλα τα δεδομένα» ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας σχετικά με την επαναλειτουργία και των υπολοίπων εκπαιδευτικών δομών. Αυτό σημαίνει ότι δεν ανοίγουν προς το παρόν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς το άνοιγμά τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Πανεπιστήμια

Τέλος, για τα Πανεπιστήμια εξήγησε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες.

Παγώνη: Μπορούν να ανοίξουν τα δημοτικά

Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, μπορούν να ανοίξουν με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, η κ. Παγώνη σχολίασε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων, τονίζοντας πως «τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε σε φυσιολογικές συνθήκες» και πως θα είναι καλό για την ψυχολογία τους να ανοίξουν τα σχολεία.

Υπογράμμισε ωστόσο πως τα μέτρα αξιολογούνται μέρα με τη μέρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες προκειμένου τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια. 


 

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία
Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ
Υπουργείο Παιδείας: Άγνοια ΣΥΡΙΖΑ για εμβολιασμό, self-test, αξιοκρατία