Πανελλαδικές 2021: Σε μείωση της ύλης προσανατολίζεται το ΙΕΠ
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί η ύλη στα μαθήματα της Γ' Λυκείου λόγω της πανδημίας

Πρόταση για μείωση της ύλης στη Γ Λυκείου και κυρίως στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα συντάσσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)  με δεδομένο ότι με την τηλεκπαίδευση πολλά μαθήματα έχουν μείνει πίσω, γεγονός που έχει δημιουργήσει προβληματισμούς στους μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο πρόεδρος του ΙΕΠ κ.Γιάννης Αντωνίου: "Τη μείωση της ύλης τη σκεφτόμαστε ήδη και προετοιμαζόμαστε", ανέφερε ο κ.Αντωνίου, Σύμφωνα με την εφημερίδα η πρόταση που θα κατατεθεί επί του θέματος θα είναι συνάρτηση του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο θα παραμείνουν τελικά κλειστά τα σχολεία το οποίο σήμερα δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι είχαν γίνει περικοπές στην ύλη, ενώ στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως για την επαγγελματική εκπαίδευση, είχε πει μεταξύ άλλων ότι και για φέτος μελετάται αυτό το ενδεχόμενο, ανάλογα με την εξέξη της πανδημίας και το χρονικό διάστημα που τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Ερωτηματικό παραμένει αν θα εφαρμοστεί από εφέτος η Τράπεζα Θεμάτων στην Α' Λυκείου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί παρότι το ΙΕΠ συνεχίζει κανονικά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη δημιουργία της, καθώς και τι θα ισχύσει για την εισαγωγή στα ΑΕΙ μετά από την αναδίπλωση της υπουργού Παιδείας από τις αρχικές σκέψεις για τη βάση του δέκα: «Έχει συσταθεί μια επιτροπή που θα καταθέσει προτάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο προς το παρόν» προσέθεσε η Νίκη Κεραμέως, διευκρινίζοντας πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε τμήμα να καθορίζει ελάχιστη βάση εισαγωγής σε ένα ή περισσότερα μαθήματα.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;
Επικοινωνία του Α. Τσίπρα με πανεπιστημιακούς που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κατά της ίδρυσης σώματος Πανεπιστημιακής Αστυνομίας
Τσίπρας για Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Παράδειγμα προς μίμηση η Χούντα;