Τηλεκπαίδευση: Τα Άγραφα στέλνουν τα παιδιά τους μακρυά γιατί δεν έχουν Ιντερνετ
Τα Άγραφα της Ευρυτανίας, τα γραφικά και ιστορικά χωριά, δεν είναι απλώς απομονωμένα λόγω της ορεινής τοποθεσίας τους, αλλά και «ξεχασμένα» από το κεντρικό κράτος με τους γονείς να ψάχνουν τρόπους και πληρώνουν ακριβά πολλές φορές, για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα του σχολείου τους

Μετά από το ρεπορτάζ του alfavita.gr για τους μαθητές στην Ικαρία, όπου το 30% στο δήμο Ραχών δεν έχει σύνδεση Ιντερνέτ, ακόμα ένα ρεπορτάζ αποδεικνύει ότι η τηλεκπαίδευση δημιουργεί παιδιά ενός κατώτερου Θεού...

Εν έτει 2020 μια ολόκληρη περιοχή της χώρας δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει…δίκτυο! Στα Άγραφα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr οι μαθητές είτε αναγκάζονται να ξενιτευτούν, είτε οι γονείς τους να πληρώνουν από την τσέπη τους για να κάνουν τηλεκπαίδευση!

Αν για κάποιους η σύνδεση στο ίντερνετ αποτελεί μέσο μόνο για ενημερωτικούς ή ψυχαγωγικούς σκοπούς, στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού και του lockdown το διαδίκτυο πλέον αποτελεί εργαλείο αφού συν τοις άλλοις είναι το υποχρεωτικό μέσο διδασκαλίας και μάθησης μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Είναι, πιο απλά, ο μόνος τρόπος να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Όχι όμως στα Άγραφα Ευρυτανίας.

Τα Άγραφα της Ευρυτανίας, τα γραφικά και ιστορικά χωριά, δεν είναι απλώς απομονωμένα λόγω της ορεινής τοποθεσίας τους, αλλά και «ξεχασμένα» από το κεντρικό κράτος με τους γονείς να ψάχνουν τρόπους και πληρώνουν ακριβά πολλές φορές, για να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους τα μαθήματα του σχολείου τους. Κάποια από αυτά να προετοιμαστούν ακόμα και για τις Πανελλαδικές!

Στέλνουν τα παιδιά τους στην Αθήνα!

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, δεν είναι λίγοι οι γονείς που αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους στην… Αθήνα ή αλλού, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και να μη χαθεί η σχολική χρονιά!

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον κάτοικο Αγράφων κ. Κώστα Μάγγα, ο γιος του οποίου πηγαίνει στη Γ΄ Λυκείου και φέτος δίνει Πανελλήνιες, με αξιώσεις να περάσει στο πανεπιστήμιο. Αναγκαστικά, όπως μας λέει, έστειλε το παιδί του σε συγγενή τους στην Αθήνα να μείνει εκεί, όπου υπάρχει και το wifi!

Ο κ. Ηλίας Καραγιάννης, αγρότης στο επάγγελμα, έχει κόρη μαθήτρια και περιέγραψε στο newsit.gr την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν. Μάλιστα αναφέρει πως τους είπαν ότι ίσως λυθεί το θέμα της σύνδεσης στο τέλος του 2020(!) και έτσι πληρώνει κάρτες με ίντερνετ για να κάνει μάθημα η κόρη του μέσω του κινητού της.

Ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης απευθύνει έκκληση στο αρμόδιο υπουργείο να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα, καθώς περίπου 125 μαθητές γυμνασίου και λυκείου -κάποιοι από αυτούς μάλιστα προετοιμάζονται και για Πανελλήνιες- δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω αυτής της κατάστασης.

(αναδημοσίευση)

Πηγή

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρκ
"Καρκίνος: 8 στις 10 ζωές σώζονται με πρόληψη και προσυμπτωματικό Έλεγχο"
Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA, εκτιμά ότι στις ΗΠΑ αποφεύχθηκαν συνολικά 5,94 εκατομμύρια θάνατοι από αυτούς τους καρκίνους από το...
"Καρκίνος: 8 στις 10 ζωές σώζονται με πρόληψη και προσυμπτωματικό Έλεγχο"
στηθος
Πονάτε στην καρδιά; Πότε ο πόνος είναι μυϊκός και πότε καρδιά
Ο πόνος στο στήθος είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα με διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής καταπόνησης ή προβλημάτων που σχετίζονται με την...
Πονάτε στην καρδιά; Πότε ο πόνος είναι μυϊκός και πότε καρδιά