Ν.Φίλης προς Κεραμέως στη Βουλή: Η ιδιωτικοποίηση της Μέσης Εκπαίδευσης έχει το όνομα Cisco
Κεραμέως: Βλέπετε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν

Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Μέσης Εκπαίδευσης η οποία μάλιστα "έχει όνομα και λέγεται CISCO", κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Σε μια έντονη αντιπαράθεση με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συστρατεύεται μεν στην κοινή προσπάθεια για τη νίκη επι της πανδημίας, ωστόσο δεν θα σταματήσει να ασκεί κριτική. Και έκανε λόγο για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της δημόσιας Μέσης Εκπαίδευσης, μέσω της αμερικανικής εταιρείας Cisco, η οποία ανέλαβε την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο Ν.Φίλης κάλεσε την κ.Κεραμέως να αναθέσει τη διαδικασία αυτή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΔΣ) αντί της εταιρείας. Ρώτησε μάλιστα αν η Cisco μπήκε στο σχολικό δίκτυο έχοντας πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών και αν το υπουργείο Παιδείας έχει επικοινωνήσει για το ζήτημα αυτό με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ακόμα ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ εέκανε λόγο για ηρωϊκή προπάθεια των εκπαιευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, πολλές φορές με ίδια μέσα, και τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του. 

Τόνισε ακόμα ότι άργησε πολύ η κυβέρνηση να αποφασίσει τη χορήγηση εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που δεν έχουν, καθώς μέχρι να γίνει η προμήθεια μπορεί να τελειώσει το σχολικό έτος, ενώ έκανε λόγο και για τη διαδικασία προμήθειας εκτός διαγωνισμού που αποφασίστηκε (σήμερα) να ακολουθηθεί: "Εχετε βέβαια μια ικανότητα ταχύτατων προμηθειών. Αν το «Μαθαίνουμε στο σπίτι» κόστισε 130.000 ευρώ, πόσο αναμένεται να κοστίσουν οι απευθείας αναθέσεις για την αγορά εξοπλισμού;" διερωτήθηκε και μίλησε για εκπαιδευτικές ανισότητες σχετικά με τις οικογένειες που δε διαθέτουν εξοπλισμό.

Τέλος, ο Ν.Φίλης ρώτησε την κ.Κεραμέως που είναι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το οποίο χαρακτήρισε "εξαφανισμένο" απο τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και ζήτησε περικοπή της ύλης στις πανελλήνιες με βάση όσα διδάχθηκαν τα παιδιά προτού κλείσουν τα σχολεία και τηλεδιάσκεψη με τον ΕΟΔΥ πριν το Πάσχα για να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις πανελλήνιες και το άνοιγμα των σχολείων.

Η υπουργός Παιδείας απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και ποινικοποιεί τις δωρεάν παροχές του ιδιωτικού τομέα, γιαυτό και κάνει στείρα αντιπολίτευση. Τόνισε ότι αν κυβέρνηση είχε αρνηθεί τις δωρεάν προσφορές των δύο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας για παροχή ελεύθεσης προσβασης σε ιστοσελίδες του υπουργείου, θα είχε κατηγορηθεί.

Εδωσε τα γνωστά στοιχεία συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση για να πει ότι η πολιτεία προετοιμάστηκε έγκαιρα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είχε παραμελήσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και υπερασπίστηκε το ΙΕΠ που συμμετεχει, είπε, στην εκπαιδευτική τηλεόραση αλλά και τις επιλογές της κυβέρνησης για τις απευθείας αναθέσεις.

Τέλος επανέλαβε την πρόθεση οι πανελλαδικές να γίνουν όσο καντύτερα στην αρχική ημερομηνία ενώ για το άνοιγμα των σχολείων θα αποφασισουν το πότε θα γίνει οι ειδικοί επιστήμονες.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ αργά και με απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες η αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τους μαθητές

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο