ΣΥΡΙΖΑ για κορονοϊό: Σήμα κινδύνου η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία
ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: "Η κυβέρνηση, αντί να επενδύει στο δόγμα «νόμος και τάξη», στον αυταρχισμό και στην οικοδόμηση εμφυλιοπολεμικού κλίματος, οφείλει να επικεντρωθεί άμεσα στα καθήκοντά της"

Η αναστολή λειτουργίας όλων των Λυκείων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι «τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του κορονοϊού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση να επικεντρωθεί άμεσα στα καθήκοντά της, καθώς οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες και δεν αποκλείεται ακόμη και ένα νέο, γενικευμένο lockdown.

Η ανακοίνωση:

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά, συνιστά σήμα κινδύνου που οφείλει -επιτέλους- να αφυπνίσει την κυβέρνηση. Το σημερινό δημοσίευμα του ethnos.gr αναφέρει πως μόνον την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 709 (+25%), δημιουργώντας εύλογο προβληματισμό στην επιτροπή ειδικών του υπουργείου Υγείας και επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες όσων υποστήριξαν την ανάγκη για τήρηση των αποστάσεων και αραίωση των μαθητών στις σχολικές τάξεις.

Δυστυχώς αποδεικνύεται πως οι μάσκες και τα παγουρίνο δεν συγκροτούν το απαραίτητο υγειονομικό τείχος για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Παράλληλα, η αναστολή λειτουργίας όλων των Λυκείων σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι «τα σχολεία δεν αποτελούν χώρο μετάδοσης του κορονοϊού».

Η κυβέρνηση, αντί να επενδύει στο δόγμα «νόμος και τάξη», στον αυταρχισμό και στην οικοδόμηση εμφυλιοπολεμικού κλίματος, οφείλει να επικεντρωθεί άμεσα στα καθήκοντά της. Ειδικά, το υπουργείο Παιδείας πρέπει να πάψει να προκαλεί και να υποδαυλίζει συγκρούσεις, όπως αυτή με την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών. Οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες και δεν αποκλείεται ακόμη και ένα νέο, γενικευμένο lockdown.

Τα σχολεία και οι οικογένειες θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από μια τέτοια εξέλιξη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για μόνιμες και τριετείς προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
sxoleio
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση
Κλείσιμο σχολείου, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και ακάλυπτα κενά ειδικής αγωγής
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση