Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων στα παιδιά, προβληματισμός για τα σχολεία
Μέσα σε επτά μόνο ημέρες καταγράφηκαν 709 κρούσματα σε παιδιά - Πάνω από 500 είναι τα κλειστά σχολεία και τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Έντονος είναι ο προβληματισμός των ειδικών της επιτροπής του Υγείας, καθώς τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά κάτω των 18 ετών, ενώ για πρώτη φορά χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των σχολείων/τμημάτων που βρίσκονται κλειστά και τα οποία φτάνουν τα 522. 

709 κρούσματα σε παιδιά μέσα σε 7 ημέρες

Σύμφωνα με το ethnos.gr, μέσα σε επτά μόνο ημέρες από τις 27 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου κατεγράφησαν από τον ΕΟΔΥ 709 κρούσματα σε παιδιά. Αριθμός εξαιρετικά υψηλός εάν σκεφτεί κανείς ότι από την πρώτη ημέρα της πανδημίας (24 Φεβρουαρίου) έχουν καταγραφεί σε παιδιά μέχρι 17 ετών συνολικά 3.088 κρούσματα, ενώ τα 709 ήταν μέσα στην τελευταία εβδομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 2.379 συνολικά κρούσματα σε παιδιά έως 17 ετών από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έφθασαν τα 3.088. 

ilikies.png

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το ethnos.gr: 

2 Νοεμβρίου - 3.088 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

1 Νοεμβρίου - 2.997 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

31 Οκτωβρίου - 2.855 (7.8%) παιδιά έως 17 ετών

30 Οκτωβρίου - 2.710 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

29 Οκτωβρίου - 2.585 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

28 Οκτωβρίου - 2.489 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών

27 Οκτωβρίου - 2.379 (7.7%) παιδιά έως 17 ετών


Προβληματισμός για τα σχολεία

Η αύξηση των κρουσμάτων στις νεαρές ηλικίες έχει προκαλέσει προβληματισμό στους λοιμωξιολόγους, ειδικά σε ό,τι αφορά τους όρους λειτουργίας των σχολικών μονάδων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Χθες, μετά τις ανακοινώσεις για «mini lockdown» σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, έγινε γνωστό ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός από τα Λύκεια που θα λειτουργούν αποκλειστικά με τηλεκπαίδευση. Με τηλεκπαίδευση θα γίνονται επίσης όλα τα μαθήματα στα πανεπιστήμια. 

Δεδομένων των συνθήκων, στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής -σύμφωνα με το Έθνος- θα συζητηθούν οι νέες οδηγίες που θα πρέπει να δοθούν στα σχολεία στην περίπτωση που εντοπισθεί κρούσμα σε μαθητή. Στο επίκεντρο δηλαδή της συζήτησης θα είναι το αν θα πρέπει τελικά να κλείνει όλο το σχολείο ή μόνο το τμήμα εάν εντοπίζεται κρούσμα, σε αυτό το νέο πιο επιθετικό κύμα της επιδημίας.

Θα πρέπει να προσδιοριστεί επίσης εκ νέου πόσες ημέρες θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα ένα παιδί που διαγνώσθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα