Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής

Οδηγίες προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων παρέχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σχετικά με τη συγκρότηση διαδικτυακών τάξεων και την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία και τα τμήματα που μπαίνουν σε αναστολή λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις που σχολεία ή τμήματα κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, προβλέπεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τους διδάσκοντες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Σε περίπτωση που η σχολική μονάδα και τα τμήματα λειτουργούν κανονικά, ωστόσο μαθητές απουσιάζουν είτε γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε γιατί συγκατοικούν με άτομο που νοσεί με κορονοϊό, είτε γιατί νοσούν οι ίδιοι ή έχουν υποβληθεί σε τεστ, τότε παρακολουθούν το μάθημα που παραδίδεται με φυσική παρουσία στην τάξη, με τη μέθοδο της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (αναμετάδοση μαθημάτων).

Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, τότε παρέχεται η δυνατότητα της συγκρότησης «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία διδάσκουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και οφείλουν να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων κρίνεται υποχρεωτική για όσουν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και για όσουν συγκατοικούν με άτομο που νοσεί με Covid-19, ενώ το σύνολο των εβδομαδιαίων απουσιών αποστέλλεται από τον εκπαιδευτικό των διαδικτυακών τμημάτων στον διευθυντή.

Από την Π.Δ.Ε Αττικής ζητείται η τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου των μαθητών, με επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών που δεν δύνανται να παραστούν με φυσική παρουσία στις σχολικές μονάδες, ενώ αντίστοιχα στοιχεία ζητούνται και για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ειδικά για τη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής και τη ΔΠΕ Α' Αθήνας (πρωτοβάθμια εκπαίδευση), ζηείται η κατάρτιση Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος ανά τάξη καθώς και λίστα όλων των διδασκόντων.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Ο πρώτος Έλληνας αντιεμβολιαστής εκπαιδευτικός σε αναστολή

Η Γνωστή μπύρα σταματά τη συνεργασία με efood-wolt

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

makri
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες που προσέρχονται στις προαναφερόμενες δομές προσκομίζουν βεβαίωση του/της Διευθυντή/ντριας της σχολικής...
Κρούσματα στα σχολεία: Δύο rapid test για τις στενές επαφές - Εγκύκλιος
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο
Υπέρ της διά ζώσης εκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια τάσσεται η ΠΟΣΔΕΠ και εξειδικεύει τις θέσεις της για όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που πρέπει να...
ΠΟΣΔΕΠ: Έκκληση στην ακαδημαϊκή κοινότητα για το εμβόλιο