Οδηγίες για τη συγκρότηση διαδικτυακών τμημάτων και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αναμετάδοση μαθημάτων από την αίθουσα διδασκαλίας για τους μαθητές που απουσιάζουν - Έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής

Οδηγίες προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και Σχολικών Μονάδων παρέχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σχετικά με τη συγκρότηση διαδικτυακών τάξεων και την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ συνεχώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία και τα τμήματα που μπαίνουν σε αναστολή λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, σε περιπτώσεις που σχολεία ή τμήματα κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, προβλέπεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από τους διδάσκοντες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Σε περίπτωση που η σχολική μονάδα και τα τμήματα λειτουργούν κανονικά, ωστόσο μαθητές απουσιάζουν είτε γιατί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είτε γιατί συγκατοικούν με άτομο που νοσεί με κορονοϊό, είτε γιατί νοσούν οι ίδιοι ή έχουν υποβληθεί σε τεστ, τότε παρακολουθούν το μάθημα που παραδίδεται με φυσική παρουσία στην τάξη, με τη μέθοδο της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (αναμετάδοση μαθημάτων).

Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, τότε παρέχεται η δυνατότητα της συγκρότησης «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία διδάσκουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και οφείλουν να παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων κρίνεται υποχρεωτική για όσουν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και για όσουν συγκατοικούν με άτομο που νοσεί με Covid-19, ενώ το σύνολο των εβδομαδιαίων απουσιών αποστέλλεται από τον εκπαιδευτικό των διαδικτυακών τμημάτων στον διευθυντή.

Από την Π.Δ.Ε Αττικής ζητείται η τήρηση ηλεκτρονικού αρχείου των μαθητών, με επικαιροποιημένα στοιχεία των μαθητών που δεν δύνανται να παραστούν με φυσική παρουσία στις σχολικές μονάδες, ενώ αντίστοιχα στοιχεία ζητούνται και για τους εκπαιδευτικούς.

Τέλος, ειδικά για τη ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής και τη ΔΠΕ Α' Αθήνας (πρωτοβάθμια εκπαίδευση), ζηείται η κατάρτιση Εβδομαδιαίου Ωρολογίου Προγράμματος ανά τάξη καθώς και λίστα όλων των διδασκόντων.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

foto-memaska
Εκπαιδευτικοί: Δεύτερη φάση εγγραφών για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χωρίς εξαιρέσεις
Δεύτερη φάση εγγραφών για όλα τα τμήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ χωρίς καμία εξαίρεση ζητούν η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου...
Εκπαιδευτικοί: Δεύτερη φάση εγγραφών για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ χωρίς εξαιρέσεις