Ηλεκτρονικές εκλογές: Τηλεδημοκρατία ...με το ζόρι από Κεραμέως, δεν αποδέχεται τις παραιτήσεις
Δεν αποδέχεται η κ.Κεραμέως τις παραιτήσεις των αιρετών και φτιάχνει ...διμελείς εφορευτικές επιτροπές, αλλά στην Ξάνθη η τοπική διευθύντρια Π.Ε τις έκανε αποδεκτές. Θα ακολουθήσουν άλλοι;

Του Νίκου Μάστορα

Η μάχη για τις εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που έχουν προγραμματιστεί για το μεθεπόμενο Σάββατο συνεχίζεται, με την υπουργό Παιδείας να προσπαθεί τώρα να κάνει τις εκλογές με...υποχρεωτική συμμετοχή των παραιτηθέντων υποψηφίων αιρετών των εκπαιδευτικών!

Οπως αναφέρει ο εκπαιδευτικός Πάνος Ντούλας σε ανάρτησή του:

"Μπάχαλο!

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτο καθώς συγκρότησε μες στο σαββατοκύριακο εφορευτικές επιτροπές.

Με δύο μέλη όμως (!!!) καθώς το τρίτο που προβλεπόταν από τον δικό του νόμο να οριστεί από τα σωματεία απλά δεν ορίστηκε.

Πρώτη φορά στην ιστορία οποιονδήποτε εκλογών θα υπάρχουν εφορευτικές επιτροπές αποτελούμενες από ζυγό αριθμό μελών!!! (Ο μόνος αριθμός υπάρχει σε όλο τον κόσμο για να μπορούν να επιλύονται απλά πχ με 3-2 οι όποιες διαφωνίες).

Παρεμπιπτόντως ούτε ο κατάλογος εκλογέων έχει ελεγχθεί όπως γινόταν κάθε φορά: σε απλά ελληνικά δεν ξέρουμε καν ποιοι μπορούν να ψηφίσουν!!!

Η παρωδία εν τω μεταξύ συνεχίζεται με το Υπουργείο να μη δέχεται την ομόφωνη απόσυρση όλων των παρατάξεων και χιλιάδων υποψηφίων!

Τηλεδημοκρατία δηλαδή με το ζόρι! Θα είστε υποψήφιοι με το στανιό κι αν σας αρέσει!!

Έλεος. Ας σταματήσει επιτέλους το Υπουργείο αυτήν την αστειότητα. Δεν μπορείς να κάνεις έτσι εκλογές! Τραυματίζεις τη Δημοκρατία ή ό,τι έχει μείνει όρθιο από αυτήν...

Αποχή όλων μας από αυτήν τη φάρσα!

ΥΓ: ...αν και με αυτά τα πρωτοφανή που γίνονται δεν είμαι καν σίγουρος ότι δεν θα πειραχτούν και τα αποτελέσματα για να φανεί μεγαλύτερη η συμμετοχή..."
 

Μπάχαλο! Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει ακάθεκτο καθώς συγκρότησε μες στο σαββατοκύριακο εφορευτικές επιτροπές. Με δύο...

Δημοσιεύτηκε από Πάνος Ντούλας στις Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020

Τη στιγμή όμως που η κ.Νίκη Κεραμέως επιμένει στην απόφασή της για ηλεκτρονικές εκλογές στα Υπηρεσιακά Συμβούλια το Σάββατο και δεν κάνει δεκτές τις παραιτήσεις των αιρετών που έχουν ακολουθήσει τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ δημιουργώντας το παράδοξο της ...υποχρεωτικής υποψηφιότητας σε εκλογές (!) στην Ξάνθη έγινε δεκτή η πρώτη ανάκληση ανακήρυξης υποψηφίων ως αιρετών.

Το νέο "άδειασμα" της κ.Κεραμέως έγινε με επίκληση  του ν.2690/1999, που προβλέπει ότι η αρμοδιότητα ανάκλησης μιας ατομικής διοικητικής πράξης ανήκει στο ίδιο όργανο που είναι αρμόδιο για την έκδοσή της, εν προκειμένω δηλαδή για την Ξάνθη αρμόδια είναι η διευθύντρια ΠΕ, στην οποία και είχε υποβάλει τις παραιτήσεις το ΔΣ του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης 

Η Διευθύντρια Π.Ε. Ξάνθης, στης συνάντηση που είχε την Πέμπτη με το ΔΣ του συλλόγου, όταν  κατατέθηκαν οι αιτήσεις απόσυρσης, δήλωσε στο ΔΣ ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση της ανακήρυξης των υποψηφίων. Και αυτό έκανε την Παρασκευή, βασιζόμενη στην εξής διάταξη:

“Άρθρο 21 - Νόμος 2690/1999 - Ανάκληση

1. Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοση της.

2. Για την ανάκληση δεν είναι απαραίτητο να τηρείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση της πράξης, εκτός αν ανακαλείται πράξη νόμιμη ή πράξη παράνομη ύστερα από εκτίμηση πραγματικών περιστατικών.

Δείτε την απόφαση ανάκλησης:

aposyrsi_psifodeltion.jpg

 

 

Μένει να δούμε αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι διευθυντές, ή αν η συγκεκριμένη θα δεχθεί πιέσεις να ....ανακαλέσει την ανάκληση.

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα πάνω κάτω φέρνει η Πιστοποίηση Αγγλικών LTE που παρέχει το GoLearn σε όλη την Ελλάδα την οποία λαμβάνεις με τηλεξετάσεις από το σπίτι σου MONO σε...
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση