Εκλογές αιρετών: Διπλό «άδειασμα» Κεραμέως και ΔΟΕ από τη ΔΑΚΕ Θεσσαλονίκης- «Θέλουμε αλλά δε μπορούμε»
Λέει "ναι" στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά θα απόσχει από αυτήν "για να μη γίνει άλλοθι στην κλιμακούμενη όξυνση":

Η ΔΑΚΕ Π.Ε Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι διαφωνεί κάθετα με την απόφαση της ΔΟΕ για αποχή από τις εκλογές και υποστηρίζει την ηλεκτρονική διεξαγωγή τους, εντούτοις δηλώνει ότι από την στιγμή που όλες οι παρατάξεις της Δ.Ο.Ε. αποφάσισαν την απόσυρση των ψηφοδελτίων και την αποχή, η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, παρά την θέλησή της, δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές και να γίνει άλλοθι στην κλιμακούμενη όξυνση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΑΚΕ/ΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ

Η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, πιστεύει ότι οι εκλογές ανάδειξης αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία μπορούσαν και έπρεπε να διεξαχθούν, χωρίς αναβολή και χρονοτριβή.

Την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας, οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματούν ή να αναβάλλονται, όταν η τεχνολογία αποδεδειγμένα δίνει τις εγγυήσεις μαζικής, ανώνυμης και ανόθευτης ψηφοφορίας. Έχει μεγάλη σημασία και πρέπει να τονιστεί ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία εφαρμόζεται απρόσκοπτα εδώ και χρόνια στα Α.Ε.Ι., σε σώμα χιλιάδων ψηφοφόρων, χωρίς ενστάσεις και καχυποψία για την αδιαβλητότητά της είτε από παρατάξεις είτε από οποιοδήποτε κόμμα της Βουλής.

Ο χώρος της εκπαίδευσης, με το υψηλού επιπέδου προσωπικό, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την χρήση της τεχνολογίας για την δημοκρατική, ανόθευτη και άμεση έκφραση των προτιμήσεων των εκπαιδευτικών.. Όλα τα χρόνια παρά τις μικρές και μεγάλες πολιτικές διαφωνίες με το Υ.ΠΑΙ.Θ. η Δ.Α.Κ.Ε./ Π.Ε. Ν. Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων για μια καλύτερη εκπαίδευση, προς όφελος του λαού, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών. Χωρίς χρωματισμούς και υστεροβουλίες, χωρίς κομματικές παρωπίδες και αγκυλώσεις. Γι’ αυτό μας τιμάτε και μας αναδεικνύετε επί σειρά ετών πρώτη δύναμη, κατακτώντας την εμπιστοσύνη σας. Η καθημερινή έμπρακτη παρουσία μας δίπλα στον κάθε εκπαιδευτικό, στα σχολεία, στην κοινωνία, αποτελεί για την Δ.Α.Κ.Ε. Π.Ε Ν. Θεσσαλονίκης τίτλο τιμής και υπόσχεση προς όλους ανεξαιρέτως ότι θα συνεχίζουμε αγωνιστικά, διεκδικητικά και αδέσμευτα.

Η απόφαση της ΔΟΕ για αποχή από τις εκλογές μας βρίσκει κάθετα αντίθετους γιατί είναι μια απόφαση δυσανάλογη με το κοινό δημοκρατικό αίσθημα των εκπαιδευτικών καθώς και ολόκληρης της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή υπαγορεύτηκε από υπέρμετρη, ανεδαφική αντιπολιτευτική διάθεση και σκοπιμότητες. Από την στιγμή λοιπόν που όλες οι παρατάξεις της Δ.Ο.Ε. αποφάσισαν την απόσυρση των ψηφοδελτίων και την αποχή, η Δ.Α.Κ.Ε. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης, παρά την θέλησή της, δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές και να γίνει άλλοθι στην κλιμακούμενη όξυνση.

Ευχόμαστε να επικρατήσουν το συντομότερο νηφάλιες, εποικοδομητικές απόψεις και πρακτικές που θα ωφελήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και την δημοκρατία. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί που πάντοτε βρισκόμαστε πρώτοι: στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στο πλευρό των εκπαιδευτικών.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αδαμίδου Βασιλική                    Μπιτόπουλος Γεώργιος 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα πάνω κάτω φέρνει η Πιστοποίηση Αγγλικών LTE που παρέχει το GoLearn σε όλη την Ελλάδα την οποία λαμβάνεις με τηλεξετάσεις από το σπίτι σου MONO σε...
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση