Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν: Δίνουν ληγμένες κονσέρβες σε πρόσφυγες στη δομή Σχιστού
Tις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη δομή Σχιστού καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμίδης»

Tις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη δομή Σχιστού καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμίδης» και καλεί σε κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι πρόσφυγες σιτίζονται κυρίως με κονσέρβες, εκ των οποίων κάποιες είναι ληγμένες. Η δομή διαθέτει μόνο έναν παιδίατρο, ενώ τα φάρμακα δεν επαρκούν. Τέλος, επισημαίνει ότι τόνοι σκουπιδιών συσσωρεύονται στους υπαίθριους χώρους.

Αναλυτικά, η καταγγελία:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους του Πειραιά τις απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στη δομή Σχιστού. 1300 άνθρωποι  (οι μισοί σχεδόν παιδιά κάτω των 18 ετών) αυτή τη στιγμή ζουν σε καθεστώς αποκλεισμού λόγω της έξαρσης κρουσμάτων COVID-19, αντιμετωπίζοντας σημαντικές δυσκολίες στην κάλυψη βασικών αναγκών με ευθύνη της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι εξ’ αυτών σιτίζονται κατά κύριο λόγο με κονσέρβες που τους διανέμει ο ΔΟΜ (κάποιες ληγμένες!), χωρίς φρέσκα τρόφιμα (γάλα για μικρά παιδιά).

Λόγω του υγειονομικού αποκλεισμού είναι περιορισμένη η δυνατότητα πρόσβασης σε ιατρικές υπηρεσίες εκτός δομής, την ίδια στιγμή που η δομή έχει μείνει μόνο με τον παιδίατρο και που τα φάρμακα δεν επαρκούν ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες!

Πολλές είναι οι οικογένειες που αυτή τη στιγμή ζουν σε άθλιες συνθήκες, κάτω από υπόστεγα, σε σκηνές, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες,  ο ένας «πάνω» στον άλλο, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, αλλά και κάθε μεταδοτικής ασθένειας, όπως του σταφυλόκοκκου που ήδη έχει κάνει την εμφάνισή του.

Τραγική είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους τόνους σκουπιδιών που συσσωρεύονται στους υπαίθριους χώρους, μιας και η δομή έχει μείνει εδώ και ένα μήνα χωρίς κάδους σκουπιδιών!!!, με την άρνηση της αρμόδιας δημοτικής αρχής Περάματος, να αναλάβει τις υποχρεώσεις της (για τις οποίες πληρώνεται αδρά). Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία είναι μεγάλοι, την ίδια στιγμή που έχουν ήδη αναφερθεί επιθέσεις τρωκτικών σε ανθρώπους που ζουν σε εξωτερικούς χώρους!

Καλούμε κάθε σωματείο και φορέα να συμβάλει με τις αποφάσεις του και την κινητοποίηση των μελών του:

στην καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, που διαμορφώνει τη σημερινή εικόνα.

Να καταγγείλει τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμαχίες, που ξεριζώνουν λαούς και οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, που εμπλέκει πιο βαθιά τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς.

Να αντιπαλέψει σήμερα την πολιτική που στηρίζει και ενισχύει τη συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων, ενώ για τη μεγάλη μάζα των εργατών όπου γης, τους πετάει στην ανεργία, στην φτώχεια, στην ανέχεια.

Με τη δράση και την πάλη μας, να αντιπαλέψουμε τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συμφωνίες της ΕΕ με τις ελληνικές και τουρκικές κυβερνήσεις. Να συγκρουστούμε με κάθε προσπάθεια εργαλειοποίησης του στα χέρια των αστικών κυβερνήσεων, ώστε να προωθούνται οι γεωστρατηγικές συμφωνίες και συμβιβασμοί, οι γενικότεροι ανταγωνισμοί τους. Να αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια που αξιοποιεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, ώστε να ενισχύονται οι μηχανισμοί καταστολής, νομιμοποίησης της παρουσίας του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών οργανισμών στο Αιγαίο.

Η εργατική τάξη της χώρας μας δεν πρέπει να επιτρέψει να αναπτύσσονται στους κόλπους της ρατσιστικές, ξενοφοβικές φωνές και αντιλήψεις. Ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, είναι όπλο στα χέρια των εργοδοτών, των κατόχων του πλούτου, ώστε να αποπροσανατολίζεται η πάλη, να αποκρύπτονται οι πραγματικοί ένοχοι, της ανεργίας, της φτώχειας των χαμηλών μεροκάματων και την ίδια στιγμή να αυξάνονται τα κέρδη τους στις πλάτες των Ελλήνων και των μεταναστών εργατών.

Διεκδικούμε:

Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες. Άμεσα να προχωρήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Τακτικές απολυμάνσεις στη Δομή.

Να λυθεί άμεσα το θέμα της στέγασης των οικογενειών που έμειναν άστεγες μετά την λήψη των αποφάσεων ασύλου.

Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και απορρόφηση όλων των εργαζομένων ως μόνιμο προσωπικό στις κρατικές δομές.

Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών και διευκόλυνση για μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.

Τώρα να παρθούν μέτρα για τη σίτιση όλων των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη Δομή.

Τώρα να καλυφθούν οι ανάγκες σε φαρμακευτικό υλικό.

Η ενότητα, η αλληλεγγύη της εργατικής τάξης είναι το όπλο μας ενάντια σε αυτούς που μας θέλουν ντόπιους και μετανάστες εργάτες υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε κάθε σωματείο και φορέα να συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (κτίριο Κεράνη- Θηβών 198 - Ρέντης), την Δευτέρα 26 Οκτώβρη στις 9:00πμ.

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΙ ΣΥΛΛΛΟΓΟΙ (μέλη της ΟΓΕ), ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ «Ν. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ»

Μέτρα για την υγεία

ΟΛΟΙ ΤΗΝ  ΤΡΙΤΗ 27/10 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11 ΣΤΙΣ 11ΠΜ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ

     Τα εργατικά σωματεία και οι μαζικοί φορείς του Κερατσινίου & της Δραπετσώνας στέλνουμε μήνυμα αγωνιστικού ξεσηκωμού στους εργαζόμενους, στους άνεργους, στους αυταπασχολούμενους, στους μαθητές, και τους συνταξιούχους, στους πρόσφυγες και μετανάστες  εργάτες και τα παιδιά τους που ζουν στις γειτονιές μας.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

     Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα μετάδοσης του κορονοϊού. Από την αρχή της πανδημίας όλοι εμείς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Διεκδικήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας, απαιτήσαμε υγειονομικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, υψώσαμε φωνή διεκδίκησης για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

     Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την αντιλαϊκή σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει την πολιτική επιλογή να αφήσει έκθετο τον λαό και τα παιδιά του απέναντι στην πανδημία. Κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «ατομική ευθύνη» κρύβοντας τις τεράστιες δικές της ευθύνες για:

  • το ξεχαρβαλωμένο δημόσιο σύστημα υγείας μέσα στο οποίο οι υγειονομικοί δίνουν πραγματικά ηρωικό αγώνα για την ζωή του λαού χωρίς να διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να κερδηθεί αυτή η μάχη με αποτέλεσμα το ΕΣΥ πλέον να πιέζεται ασφυκτικά.
  • το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς που βρήκε τα σχολεία αθωράκιστα και από υγειονομικής άποψης. Με τους μαθητές στον δήμο μας να στοιβάζονται σε αίθουσες έως και 27-30 μαθητές/τάξη και με καθαρίστριες που εργάζονται χωρίς Μέτρα Ατομικής Προστασίας να πρέπει να απολυμάνουν μέχρι και 3 σχολεία την μέρα, αφού ο αριθμός τους δεν αντιστοιχίζεται με τις ανάγκες των σχολείων του Δήμου.
  • την κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς χώρους δουλειάς που τα υγειονομικά πρωτόκολλα «κόβονται και ράβονται» κατά παραγγελία των εργοδοτών που για να μην θιγούν τα κέρδη τους βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
  • την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ που στοιβαζόμαστε σαν σαρδέλες και έχει επιδεινωθεί περισσότερο με το κουτσούρεμα των δρομολογίων του Γ18 και του Β18 που πλέον δεν τερματίζουν στην Ομόνοια.  

      Στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας (στην Δραπετσώνα) που είναι πλήρως υποστελεχωμένο, με σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές. Και όλα αυτά εδώ, στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα που η υγεία και η ποιότητα ζωής μας είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη με τα καζάνια του θανάτου να είναι λίγα μέτρα από τα σπίτια μας και τα σχολεία των παιδιών μας. Την ίδια ώρα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα συγκρούονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την «μερίδα του λέοντος» στον χώρο του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα για να μεγαλώσει κι’άλλο τις μπίζνες του στην περιοχή σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων.

     Η κυβέρνηση την ώρα που ξεδιάντροπα δηλώνει ότι «δεν υπάρχουν λεφτά για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ» και πως «τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ!» έδωσε 30εκατ. € στους κλινικάρχες και 70δις € σε μεγαλοξενοδόχους, εφοπλιστές και αεροπορικές εταιρίες.

     Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωνε πως “ο Αγιασμός θα βρει έτοιμα τα σχολεία από υγειονομικής άποψης” και διαψεύστηκε από την 1η μέρα, δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Ακόμα και η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το γεγονός πως τα σχολεία είναι αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία έγινε μετά από κινητοποίηση και πίεση που της άσκησαν οι μαζικοί φορείς.  

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να στελεχωθούν τώρα όλα τα νοσοκομεία του Πειραιά (Τζάνειο, Κρατικό, Μεταξά) με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να ενισχυθούν άμεσα οι παθολογικές κλινικές και οι κλινικές covid με επιπλέον προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και να υπάρχουν και "εφεδρείες" για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Να στελεχωθεί τώρα το Κέντρο Υγείας της Δραπετσώνας και να ολοκληρωθούν άμεσα οι εργασίες για το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου. Με ευθύνη του κράτους να μετατραπούν σε σύγχρονα Κέντρα Υγείας με όλο το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, να εξοπλιστούν με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους σε 24ωρη βάση. Επαναλειτουργία του ΙΚΑ Αμφιάλης, στελέχωση με όλα τα απαραίτητα των ΤΟΜΥ και των ιατρείων ΠΕΔΥ. Αποτελούν όρο για ουσιαστική Α΄βάθμια Φροντίδα Υγείας.

Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για τον κορωνοϊό για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο δήμο.

Να εγκατασταθούν στην περιοχή κινητά συνεργεία rapid test και να διεξάγονται δωρεάν με μαζικούς όρους. Τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα να παρέχουν δωρεάν τεστ για τον COVID-19.

Ειδική φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες, οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες με ειδικά ενημερωτικά-διαγνωστικά συνεργεία στις περιοχές που μένουν και στους χώρους που συχνάζουν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών για να καλυφθούν οι ανάγκες σε οικογενειακούς γιατρούς.

Δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας με 15 μαθητές/τάξη. Απαιτούμε να καταθέσει  τώρα η δημοτική αρχή αίτημα στο Υπ. Παιδείας για αξιοποίηση των 70 ανεκμετάλλευτων αιθουσών του δήμου ώστε να μετατραπούν σε κατάλληλες σχολικές αίθουσες. Μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, βρεφονηπιοκόμων και παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.

Δημιουργία Σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων και την διαχείριση κρουσμάτων. Πρόσληψη νοσηλευτών σε κάθε σχολείο και γιατρών για ομάδες σχολείων.

Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές, για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων καθαριστριών στα σχολεία,  στους παιδικούς σταθμούς, στα νηπιαγωγεία, στο Δήμο και στα ΜΜΜ. Μονιμοποίηση όσων εργάζονται σήμερα

Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των ΜΜΜ. Να επανέλθουν τα δρομολόγια των Γ18 & Β18

Στους μεγάλους χώρους δουλειάς της περιοχής να γίνονται συχνοί έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, για την τήρηση των μέτρων από την εργοδοσία και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα όταν υπάρξει κρούσμα.

Να παρθεί πίσω ο απαράδεκτος νόμος της Κυβέρνησης που αναγκάζει τον εργαζόμενο, αν νοσήσει, να αναπληρώσει τις ώρες εργασίας που έχασε με απλήρωτες υπερωρίες.

Μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών με αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων χωρίς τόκους και προσαυξήσεις, με αναστολή όλων των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ (ή άλλους ιδιώτες παρόχους) και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ.

Δωρεάν διανομή μασκών αντισηπτικών και άλλων μέσων ατομικής προστασίας σε μικρομάγαζα, σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, για τους ίδιους και το προσωπικό τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Γαλλία: Το 2020 καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες, το 18% των θυμάτων είχε καταθέσει μήνυση κατά του δράστη
Σύμφωνα με αυτή την έρευνα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, το 35% των γυναικοκτονιών επήλθαν ενώ τα θύματα είχαν ήδη υποστεί βία,...
Γαλλία 2020:Καταγράφηκαν 102 γυναικοκτονίες - Το 18% είχε καταθέσει μήνυση
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα
Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Δείτε αναλυτικά τα ονόματα των εκπαιδευτικών που διορίζονται σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα