Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Σύμφωνα με καταγγελία του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου, η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας προτείνει οι σημαιοφόροι και οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη δοξολογία των ναών, συγχρωτιζόμενοι με δεκάδες άλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων

Την εγκύκλιο για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου εν μέσω πανδημίας κορονοϊού στα σχολεία καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, καθώς, μεταξύ άλλων, προτείνεται και η συμμετοχή στη δοξολογία στους ναούς κάθε περιοχής των σημαιοφόρων και των δασκάλων.

«Δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους οι σημαιοφόροι των σχολείων μαζί με τους δασκάλους που θα τους συνοδεύουν πρέπει να διακινδυνεύσουν συγχρωτιζόμενοι μαζί με δεκάδες άλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς δεκάδων σχολείων της πόλης τους συμμετέχοντας στη δοξολογία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου καλεί το υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει – τροποποιήσει άμεσα τη συγκεκριμένη διάταξη της εγκυκλίου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ενώ ζητά από τους υπόλοιπους Συλλόγους να μην εφαρμόσουν τη σχετική διάταξη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τα διαλαμβανόμενα στην εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 όπου ενώ ο εορτασμός θα γίνει ξεχωριστά σε κάθε τάξη προτείνεται να συμμετάσχουν στη δοξολογία που θα γίνει σε κάθε ναό της χώρας η ομάδα των μαθητών του σχολείου στους οποίους έχει ανατεθεί να σηκώσουν τη σημαία του σχολείου.

Δεν κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους οι σημαιοφόροι των σχολείων μαζί με τους δασκάλους που θα τους συνοδεύουν πρέπει να διακινδυνεύσουν συγχρωτιζόμενοι μαζί με δεκάδες άλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς δεκάδων σχολείων της πόλης τους συμμετέχοντας στη δοξολογία.

Δεν κατανοούμε επίσης ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι/κυρίες που συντάσσουν αυτές τις εγκυκλίους έχοντας πλήρη μεσάνυχτα και παντελή έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων στον καιρό της πανδημίας του ιού covid 19.

Καλούμε τους συλλόγους των διδασκόντων να αγνοήσουν πλήρως την συγκεκριμένη διάταξη της εγκυκλίου και να μην αναλάβουν την ευθύνη της αποστολής παιδιών και εκπαιδευτικών σε δοξολογίες διακινδυνεύοντας την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου παρέχει πλήρη συνδικαλιστική και νομική κάλυψη στα μέλη του για την μη εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης της εγκυκλίου.

Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει – τροποποιήσει άμεσα τη συγκεκριμένη διάταξη της εγκυκλίου για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Καλούμε το Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Εμβόλιο κορονοϊού: Τρίτη δόση τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού

Τσανακλίδου: Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε λέει με μπράβους σε παράσταση και τη διέκοψε

ΑΣΕΠ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι Προκηρύξεις για 4.416 νέες προσλήψεις - Που κάνετε αίτηση