Κορονοϊός: Τι προβλέπεται για σχολεία-πανεπιστήμια στις «κόκκινες» περιοχές
Στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς - Στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης Γιάννενα και Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών - Πώς επηρεάζονται σχολεία και πανεπιστήμια

Μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Τετάρτης, για συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητας και πόλεις της χώρας, μετά τα 865 κρούσματα του τελευταίου 24ωρου. Τα μέτρα επηρεάζουν και τη λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων, ιδιαίτερα για όσες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο ετοιμότητας 4.

Πιο αναλυτικά, στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου τίθεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Επιπλέον, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης παραμένουν τα Γιάννενα, ενώ αυξάνεται το επίπεδο του συναγερμού σε επίπεδο 3 για τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Βοιωτίας, Λάρισας και Σερρών, όπου η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Τι σημαίνει αυτό για τα σχολεία

Σύμφωνα με το Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19, τα τέσσερα επίπεδα συναγερμού αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα «πακέτα» μέτρων.

Στο επίπεδο ετοιμότητας 3:

Στα σχολεία απαιτείται μάσκα για τους μαθητές από 4 ετών και πάνω. 

Στα πανεπιστήμια απαιτείται μάσκα, ενώ επιτρέπονται έως 50 φοιτητές καθήμενοι στα αμφιθέατρα. Προβλέπεται δε η εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης.

Στο επίπεδο ετοιμότητας 4:

Για τα σχολεία προβλέπεται ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση. Αυτό καθορίζεται κατά περίπτωση από τις υγειονομικές αρχές, όπως για παράδειγμα στην Κοζάνη, όπου τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά.

Για τα πανεπιστήμια προβλέπεται η εφαρμογή τηλε-εκπαίδευσης.

Ουσιαστικά η αυστηροποίηση των μέτρων για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αφορά τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου.

Επιμέλεια: Γιώργος Βασιλείου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ τις εξετάσεις ΕΟΠΠΕΠ: Τεράστια έκπτωση στο κορυφαίο σεμινάριο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα