mathites kinitopoiisi
Ο μαθητής συνελήφθη στο... σορό και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος - Συγκέντρωση αλληλεγγύης από γονείς και μαθητές στην Ευελπίδων αύριο

Στο πλευρό του μαθητή και γραμματέα του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, ο οποίος συνελήφθη άδικα κατά το εκπαιδευτικό συλλητήριο την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δήμις Χαλανδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο 14χρονος Βαγγέλης κρατείται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να περάσει από αυτόφωρο αύριο, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ως επακόλουθο, διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης μαθητών και γονέων στα δικαστήρια Ευελπίδων, αύριο, στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Χαλανδρίου:     

Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια τού μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγικα
Γονείς παίρνουν θέση για τα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας – «Να μην διαλυθεί μια ζωντανή κοινότητα»
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά την ακύρωση των σχεδίων εκκένωσης και τη διατήρηση της ιστορικής κοινωνικής κατοικίας
Γονείς παίρνουν θέση για τα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας – «Να μην διαλυθεί μια ζωντανή κοινότητα»
Sacred Way~21km_slider.jpg
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη για την σύγχρονη Ιερά Οδό, μέσα από ένα οδοιπορικό από τον Κεραμεικό έως την Ελευσίνα
Στο ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη με τίτλο "Ιερά Οδός, 21 χλμ.", σε ύφος road movie, ξεδιπλώνεται η προσωπική ματιά της σκηνοθέτιδας πάνω στη...
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη για την σύγχρονη Ιερά Οδό, μέσα από ένα οδοιπορικό από τον Κεραμεικό έως την Ελευσίνα