mathites kinitopoiisi
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο μαθητής συνελήφθη στο... σορό και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος - Συγκέντρωση αλληλεγγύης από γονείς και μαθητές στην Ευελπίδων αύριο

Στο πλευρό του μαθητή και γραμματέα του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, ο οποίος συνελήφθη άδικα κατά το εκπαιδευτικό συλλητήριο την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δήμις Χαλανδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο 14χρονος Βαγγέλης κρατείται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να περάσει από αυτόφωρο αύριο, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ως επακόλουθο, διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης μαθητών και γονέων στα δικαστήρια Ευελπίδων, αύριο, στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Χαλανδρίου:     

Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια τού μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα σε ευρώ
Ψηφιακό ευρώ: Πώς θα αλλάξει τις καθημερινές συναλλαγές - Το επίσημο χρονοδιάγραμμα της ΕΚΤ και η πιλοτική εφαρμογή το 2027
Σε τροχιά υλοποίησης το ψηφιακό ευρώ: Πιλοτική πρεμιέρα το 2027 και εκστρατείες ενημέρωσης σχεδιάζει η ΕΚΤ
Ψηφιακό ευρώ: Πώς θα αλλάξει τις καθημερινές συναλλαγές - Το επίσημο χρονοδιάγραμμα της ΕΚΤ και η πιλοτική εφαρμογή το 2027
δούκας
Χάρης Δούκας: Το πλήρες πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι
Ο Χάρης Δούκας παρουσίασε το εκτενές πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Αθηναίων για τα παιδιά
Χάρης Δούκας: Το πλήρες πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών το καλοκαίρι
νεα
Μυστήριο κάτω από τους δρόμους της Νέας Υόρκης: Ομάδες ατόμων εισβάλλουν στο αποχετευτικό δίκτυο
Μυστήριο στη Νέα Υόρκη: Γιατί ομάδες ατόμων μπαινοβγαίνουν στους υπονόμους του Μπρούκλιν
Μυστήριο κάτω από τους δρόμους της Νέας Υόρκης: Ομάδες ατόμων εισβάλλουν στο αποχετευτικό δίκτυο
Άνδρας μετράει χρήματα και ευρώ με τα χέρια του
Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%
Ποιοι δημόσιοι λειτουργοί παίρνουν αυξήσεις, αναδρομικά και πλαφόν 24 ετών για τα τέκνα
Συντάξεις Δημοσίου: Επανασυνδέονται με τους μισθούς των εν ενεργεία – Ποιοι δικαιούνται έως 80%