mathites kinitopoiisi
Ο μαθητής συνελήφθη στο... σορό και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος - Συγκέντρωση αλληλεγγύης από γονείς και μαθητές στην Ευελπίδων αύριο

Στο πλευρό του μαθητή και γραμματέα του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του, ο οποίος συνελήφθη άδικα κατά το εκπαιδευτικό συλλητήριο την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο δήμις Χαλανδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, ο 14χρονος Βαγγέλης κρατείται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται να περάσει από αυτόφωρο αύριο, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Ως επακόλουθο, διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης μαθητών και γονέων στα δικαστήρια Ευελπίδων, αύριο, στις 11 το πρωί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Χαλανδρίου:     

Την Πέμπτη 15/10 στη διάρκεια τού μαθητικού συλλαλητηρίου συνελήφθη ο Βαγγέλης, μαθητής τού 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και εκλεγμένος γραμματέας του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου του. Βρισκόταν εκεί εκπροσωπώντας το σχολείο του στα  δίκαια αιτήματα πού έχει θέσει το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Από την ημέρα εκείνη κρατείται στην Ασφάλεια  με κακουργηματικές κατηγορίες, παρά το γεγονός ότι κατά τον σωματικό έλεγχο πού του έγινε δύο φορές δεν βρέθηκε τίποτε και την ώρα της σύλληψής του  έβγαινε από ένα κατάστημα εστίασης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχει εκφράσει με το ψήφισμά του στις 9/10 την πλήρη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε προσπάθεια συκοφάντησης και ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων και κάλεσε την Πολιτεία να επανεξετάσει τη στάση της, μακριά από απαράδεκτες τιμωρητικές λογικές αυταρχισμού, βίας και αυθαιρεσίας εναντίον ανήλικων μαθητών.

Την Δευτέρα 19.10, και ώρα 11 π.μ. θα είμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και τους συμμαθητές τού Βαγγέλη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου καλείται να απολογηθεί ενώπιον τού ανακριτή για κακουργηματικές κατηγορίες οι οποίες μπορεί να έχουν βαριές συνέπειες στην μετέπειτα ζωή ενός ανήλικου παιδιού. Ζητάμε την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σφουγγάρι
Σφουγγάρι στην κατάψυξη: Η απλή λύση που περιορίζει τον πάγο
Παρότι το έχουμε συνδέσει κυρίως με το πλύσιμο των πιάτων, το σφουγγάρι μπορεί να αποτελέσει έναν πρακτικό σύμμαχο για την αντιμετώπιση μικρών αλλά...
Σφουγγάρι στην κατάψυξη: Η απλή λύση που περιορίζει τον πάγο
ilektriki_kouverta
Ηλεκτρική κουβέρτα: Σημάδια δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσετε τη χρήση της
Συχνά, τα σημάδια φθοράς είναι διακριτικά και περνούν απαρατήρητα μέχρι να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος.
Ηλεκτρική κουβέρτα: Σημάδια δείχνουν ότι πρέπει να σταματήσετε τη χρήση της
fournos_mikrokimaton
Φούρνος μικροκυμάτων: Eύκολες ιδέες για γρήγορα και λαχταριστά πιάτα
Από ένα θρεπτικό πρωινό μέχρι ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής, οι δυνατότητές του είναι περισσότερες απ’ όσες φαντάζεστε.
Φούρνος μικροκυμάτων: Eύκολες ιδέες για γρήγορα και λαχταριστά πιάτα