Αγία Παρασκευή
Ενημέρωση της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή)

Εγκρίθηκε η σύναψη δανείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής για την απαλλοτρίωση του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου..

Αναλυτικά: 

Καταλυτικός, καθοριστικός και ουσιαστικός είναι για μια ακόμη φορά ο ρόλος του γονεϊκού κινήματος στα σοβαρά θέματα  των σχολείων της πόλης μας και συγκεκριμένα στην εξέλιξη της υπόθεσης του ΟΤ  119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή).

Χειροπιαστή απόδειξη αποτελούν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας:

 

  1. Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η έγκριση των όρων  της σύναψης δανείου του Δήμου με τη Eurobank για την απαλλοτρίωση του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή) και εγγράφηκε στον προϋπολογισμό του Δήμου.

 

  1. Στο δικαστήριο της 25ης Σεπτεμβρίου 2020 για την άρση του ρυμοτομικού βάρους στο ΟΤ 119 και τον αποχαρακτηρισμό του από χώρο σχολείου, η παρεμβαίνουσα  Ένωση -μαζί με τους γονείς που συμπεριλαμβάνονται στην παρέμβαση-, συνασπίστηκε με το ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Αγίας Παρασκευής υπέρ της σχολικής κοινότητας και της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119 (πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή).        

Τώρα , χωρίς καμία καθυστέρηση και σύμφωνα με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει στο επόμενο καθοριστικό βήμα:

Στην κήρυξη της απαλλοτρίωσης του ΟΤ 119.

Η απόφαση αυτή είναι ιστορική για την πόλη και τα παιδιά μας!

Το οικόπεδο αυτό είναι κρίσιμο να περιέλθει ΑΜΕΣΑ στα χέρια του Δήμου και να προχωρήσει τάχιστα η ανέγερση του νέου σχολείου που τόσο χρειάζεται η σχολική κοινότητα.

Ας μην ξεχνάμε ότι για να φτάσουμε έως εδώ η Ένωση, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας, δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει και να διεκδικεί τα αυτονόητα : 

Ø  Απόκτηση οικοπέδων και ανέγερση νέων και σύγχρονων  σχολικών εγκαταστάσεων για όλα τα παιδιά της πόλης μας!

Ø  Συντήρηση και εξοπλισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων.

  • Με πνεύμα συνεργασίας , υπομονή και  επιμονή, με συνεχή και δυναμική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο, με υπομνήματα , ερωτήσεις και έγγραφα η Ενωση κατάφερε να ωθήσει τα πράγματα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα δικαιώνοντας τους Συλλόγους μας αλλά και τους γονείς των σχολείων μας , που με δυναμισμό και αυταπάρνηση στήριξαν και υπέγραψαν την  παρέμβαση της Ένωσης στο δικαστήριο.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μινεσ
Μινεάπολη: Αποχωρούν ομοσπονδιακοί πράκτορες – Γιατί έκανε πίσω ο Τραμπ
Την εξέλιξη γνωστοποίησε ο δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι, έπειτα από δύο ημέρες έντονων κοινωνικών και πολιτικών αντιδράσεων
Μινεάπολη: Αποχωρούν ομοσπονδιακοί πράκτορες – Γιατί έκανε πίσω ο Τραμπ
Market Pass
Ο πληθωρισμός πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά - Τρόφιμα, ενέργεια και ενοίκια έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις
Ακόμη και ο επίσημα καταγεγραμμένος πληθωρισμός αποδεικνύεται υψηλότερος από τις αυξήσεις εισοδήματος, δημιουργώντας ένα μόνιμο έλλειμμα για τα...
Ο πληθωρισμός πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά - Τρόφιμα, ενέργεια και ενοίκια έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις