ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Ενημέρωση για νέες πιστώσεις, προσλήψεις εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ, ειδικές άδειες και εκλογές Συμβουλίων
Αναλυτική ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη

Ενημέρωση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη για νέες πιστώσεις - προσλήψεις ΚΛ και Ψυχολόγων - προσλήψεις COVID 19 - ειδικές άδειες - εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Α. Πρόσκληση για προσλήψεις ΕΕΠ-ΕΒΠ με τρίμηνες συμβάσεις (κατ ελάχιστον) λόγω COVID-19

- Αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση υποψήφιων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ για υποβολή αίτησης-δήλωσης προτίμησης περιοχών για πρόσληψη ως προσωρινών αναπληρωτών τρίμηνης (κατ΄ελάχιστον) διάρκειας, για την κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν από λόγους συναφείς με τη μετάδοση και διασπορά του νέου κορονοϊού COVID-19.

- Οταν η Πρόσκληση εκδοθεί, θα ακολουθήσουν και οδηγίες και επισημάνσεις από τους αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ για την πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Β. Εκδοση νέας Εγκυκλίου για Ειδικές Αδειες λόγω COVID-19

- Θα εκδοθεί συμπληρωματική Εγκύκλιος για τις Ειδικές Αδειες λόγω COVID-19, με βάση και την νέα Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στην οποία θα αναφέρεται αναλυτικά  η δυνατότητα τηλεργασίας, backoffice ή απουσίας με προϋποθέσεις.

- Θεωρούμε ότι η Εγκύκλιος θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα, γιατί πολλοί συνάδελφοι ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι  ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, δεν γνωρίζουν πώς θα εργασθούν και αν δικαιούνται άδειας τηλεργασίας.

Γ. Νέες πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

- Αναμένεται η διάθεση πολλών πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και ΚΕΣΥ στο προσεχές διάστημα.

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ-25.09.2020

Δ. Νέο Πρόγραμμα “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς”

- Αναμένεται να καθορισθεί η κατανομή των θέσεων ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με ΦΕΚ και στη συνέχεια να εκδοθεί η σχετική Πρόσκληση.

- Εξ όσων πληροφορούμεθα οι Πϊνακες ΑΣΕΠ των Ψυχολόγων (ΠΕ23) και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) θα εξαντληθούν από τις επικείμενες πολλές προσλήψεις.

- Ετσι η κατανομή των προσλήψεων σε Ψυχολόγους (ΠΕ23) και Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό υποψηφίων των σχετικών Πινάκων.

- Πάντως, αρχές Οκτωβρίου όπου προγραμματίζονται προσλήψεις από τα ήδη υπάρχοντα Προγράμματα και λόγω covid-19 με τρίμηνες συμβάσεις, δεν θα είναι έτοιμο το νέο Πρόγραμμα να δώσει προσλήψεις.

Ε. Πρόγραμμα Ψυχολόγων (ΠΕ23) στα ΕΠΑΛ  

Για την πρόσληψη Ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ, για το σχολικό έτος 2020-2021, στο πλαίσιο της Πράξης “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ-Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ”, υπάρχει η βούληση κάθε Ψυχολόγος (ΠΕ23) να καλύπτει ένα σχολείο κι όχι περισσότερα,  το οποίο είναι και πάγιο αίτημα μας από την έναρξη του συγκεκριμένου Προγράμματος.

ΣΤ. Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών ΕΕΠ-ΕΒΠ

- Ως αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής, αναφορικά με την υπό ψήφιση Τροπολογία του ΥΠΑΙΘ, που προβλέπει οι εκλογές να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα) και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

  1. Για τις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων αποτελεί προϋπόθεση η εξασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου και της ταυτοποίησης του εκλογέα από την Εφορευτική Επιτροπή και πραγματικά εκφράζουμε πολλά ερωτήματα και αμφιβολίες, ως προς το αν η ηλεκτρονική ψήφος και οι αντοχές ενός ηλεκτρονικού συστήματος, που δεν έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν, διασφαλίζουν αυτή την προϋπόθεση.
  2. Αναφορικά με το Σάββατο ως ημέρα εκλογών, υπενθυμίζουμε πως τα μέλη των πάρα πολλών Εφορευτικών επιτροπών, κατά την ημέρα των Εκλογών, απασχολούνται από το πρωϊ έως αργά το βράδυ, και πως είναι αναγκαία η λειτουργία εκείνη την ημέρα, υπηρεσιών του κεντρικού κτηρίου του ΥΠΑΙΘ, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και των ΔΙΠΕ και ΔΔΕ της χώρας.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Περιφερειάρχης «αδειάζει» Κεραμέως: Αναλαμβάνω μισθούς εκπαιδευτικών!

Άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω: Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό μέσα στο σπίτι της

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

boulbasakos
Μπουλμπασάκος : «Να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση τις παρελάσεις»
Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού Γ. Μπουλμπασάκος προτείνει από τη κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το θέμα των παρελάσεων
Μπουλμπασάκος : «Να ξανασκεφτεί η κυβέρνηση τις παρελάσεις»
ειδική αγωγή
Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Καταγραφή λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ
Για τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η καταχώριση θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 20/10/2021 έως και την Πέμπτη 21/10/2021. Στη συνέχεια, για τις...
Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ: Καταγραφή λειτουργικών κενών στο ΟΠΣΥΔ