Α. Γεωργιάδης: Τους όρους για το μάθημα στα σχολεία τούς καθορίζει η Πολιτεία και όχι ο καθένας μόνος του
«Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας», σημειώνει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

«Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ1, απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των γονιών στη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Συγκεκριμένα ο υπουργός είπε: «Δεν είναι δικαίωμα του γονιού να καθορίσει τους όρους του σχολείου, είναι δικαίωμα της Πολιτείας. Δεν μπορεί ένα παιδάκι να μπει χωρίς μάσκα στην τάξη, γιατί μπορεί οι γονείς του να είναι ασυμπτωματικοί, να το έχουν κολλήσει και να κολλήσει και τα άλλα παιδάκια. Άρα, δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Δημοκρατία έχουμε, αλλά η δημοκρατία έχει νόμους και κανόνες. Τους όρους με τους οποίους θα γίνει το μάθημα στα σχολεία φέτος και κάθε χρόνο, τους καθορίζει η επίσημη ελληνική Πολιτεία και όχι ο καθένας μόνος του».

Για την αύξηση των κρουσμάτων και τις επιπτώσεις στην οικονομία ο υπουργός ανέφερε: «Όταν στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησε ξαφνικά στην Ελλάδα η αύξηση των κρουσμάτων πήραμε μία σειρά μέτρων. Πολλά από αυτά έχουν και τη δική μου υπογραφή. Τότε άρχισε πάλι η γκρίνια γιατί παίρνουμε αυτά τα μέτρα. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα μέτρα αυτά λειτούργησαν. Σταμάτησε η αύξηση των κρουσμάτων και έχει αρχίσει μία ελαφρά μείωση».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Όλα αυτά τα έχουμε κάνει με φειδώ και με περίσκεψη έτσι ώστε και η οικονομία μας να μην κλείσει. Παρόλα τα μέτρα που πήραμε, στην Ελλάδα έχουν μπει πάνω από 4 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες και ενδεχομένως, μέχρι τον Οκτώβριο, να φτάσουν τα 5 ή και τα 6 εκατομμύρια. Με ανοιχτά τα σύνορα και με τουρισμό, παραμένουμε μία από τις καλύτερες χώρες στον κόσμο στον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19. Αυτό είναι μία συλλογική εθνική μας επιτυχία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Σχολείο
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Εκπαιδευτικοί και γονείς του Ευόσμου ζητούν την άμεση ανάκληση της μετατροπής του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία
Αντιδράσεις στον Εύοσμο για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ σε Ωνάσεια Σχολεία