Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της μοριοδότησης 2 μονάδων του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών
Δεν μοριοδοτείται με 2 μονάδες το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτιησης (ΕΠΠΑΙΚ) της ΑΣΠΑΙΤΕ, διαμαρτύρονται απόφοιτοι του προγράμματος

Για τη μη μοριοδότηση του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ με δύο μονάδες στην προκήρυξη 2ΓΕ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών διαμαρτύρονται οι απόφοιτοι των προγράμματος, ζητώντας ίση μεταχείριση στη μοριοδότηση επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Αναλυτικά η επιστολή:

1.    ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΑΣΠΑΙΤΕ), Ηράκλειο Αττικής 14121, Τηλ.: 210 289 6700 (Υπόψη Κ. Σαριδάκη I. και Κ. Χατζαράκη Γεώργιο)

2.    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80, Τηλ. 210 344 2000 (Υπόψη Υπουργού Κα. Κεραμέως Ν.)

3.    ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΑΣΕΠ), Κεντρική Υπηρεσία Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Κ. 11523, Τηλ. 213 131 9100 (Υπόψη Κ. Καραβοκύρη I.)

 

ΘΕΜΑ: «Επιστολή διαμαρτυρίας εκπροσώπων αποφοίτων ΕΠΠΑΙΚ  της ΑΣΠΑΙΤΕ  για τον αποκλεισμό της μοριοδότησης 2 μονάδων προγράμματος επιμόρφωσης της προκήρυξης 2ΓΕ/2019»

 

Αξιότιμη/ε Κυρία/ε,

Με αφορμή την προκήρυξη 2ΓΕ/2019 η οποία δημοσιεύτηκε στις 24/12/2019, «Για τη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, κατά κλάδο και ειδικότητα, υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας Π.Ε.» οι απόφοιτοι του προγράμματος Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. της ΑΣΠΑΙΤΕ θα θέλαμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, τη λύπη και την αγανάκτησή μας για τον αποκλεισμό μας από τη μοριοδότηση του σεμιναρίου επιμόρφωσης της προκήρυξης 2ΓΕ/2019.

Στην εν λόγω προκήρυξη δύναται να μοριοδοτηθούν σεμινάρια επιμόρφωσης διάρκειας τουλάχιστον 300 ωρών και 7 μηνών. Πιο συγκεκριμένα στην προκήρυξη αναφέρεται Επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών, που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνώνΓια τον υπολογισμό της διάρκειας πραγματοποίησης επιμορφωτικού προγράμματος ή σεμιναρίου λαμβάνονται υπόψη η ημερομηνία έναρξης και λήξης αυτού και εάν η διάρκεια τους είναι μικρότερη των επτά (7) μηνών δεν μοριοδοτούνται.

 

Η επιμόρφωση που λάβαμε οι σπουδαστές του προγράμματος ΕΠΠΑΙΚ  της ΑΣΠΑΙΤΕ κατά το έτος 2017-2018 ενώ μας παρέχει την απαιτούμενη παιδαγωγική επάρκεια μας αποκλείει της μοριοδότησης (2 μόρια) για λίγες μόνο μέρες λόγω μικρότερης διάρκειας φοίτησης των επτά μηνών . Έτσι, ενώ οι σπουδαστές των προηγούμενων ή μετέπειτα ετών έχουν λάβει τη σχετική μοριοδότηση, η δική μας επιμόρφωση  δεν έχει ληφθεί υπόψη.

 

Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε προβεί σε ένσταση για τη μη μοριοδότηση μας στην προκήρυξη  2ΓΕ/2019 και λόγω του ότι:

 

Όλοι οι απόφοιτοι σπουδαστές του προγράμματος Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. της ΑΣΠΑΙΤΕ ανεξαρτήτως έτους σπουδών, παρακολουθήσαμε τις ίδιες διδακτικές ενότητες (Θεωρητικά Μαθήματα,  Πρακτικές Ασκήσεις Διδασκαλίας  και Πτυχιακή Εργασία), αφιερώσαμε τον ίδιο χρόνο (301 ώρες) , καταβάλαμε τον ίδιο κόπο και την ίδια ενέργεια για την ολοκλήρωση της φοίτησης μας.

Γι αυτό κύριοι/ες ζητάμε:

·         Την ίση μεταχείριση των δικαιωμάτων της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ όλων των ετών καθώς ο συγκεκριμένος αποκλεισμός δεν εξασφαλίζει ίση μεταχείριση, ισότητα, δικαιοσύνη και ευκαιρίες στους κατόχους του ίδιου πιστοποιητικού παρακολούθησης.

·         Να κάνετε ενέργειες ώστε να προσμετρηθούν  οι 2 μονάδες επιμόρφωσης για όλα τα έτη. Οι εβδομάδες μαθημάτων είναι ίδιες σε όλα τα έτη, οι υποχρεώσεις φοιτητών ήταν και είναι ισάξιες με το πρόγραμμα να θεωρείται ετήσιο παρακολουθώντας τα 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα.

·         Προτείνεται δε ένας ενιαίος και ισότιμος τρόπος μοριοδότησης για όλα τα έτη ώστε να μη δημιουργούνται δύο κατηγορίες αποφοίτων σπουδαστών: οι απόφοιτοι που λαμβάνουν την μοριοδότηση και οι απόφοιτοι που αποκλείονται αυτής.

·         Να παρέμβετε άμεσα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε έστω και εκ των υστέρων να μοριοδοτηθούν αυτά τα μόρια αλλά και να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της σχολής ΑΣΠΑΙΤΕ σε άλλες προκηρύξεις μιας και αυτή τη στιγμή μας στοχοποιούν.

 

Με όλο το σεβασμό, αιτούμαστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της αδικίας και της άνισης μεταχείρισης και την συμπερίληψη των αποφοίτων σπουδαστών Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.  

 

Θεσσαλονίκης 2015 -΄16, 2017-΄18, 2018 -΄19

Σαπών 2016 -΄17, 2017-΄18, 2018 -΄19

Κοζάνης 2015 -΄16 , 2017-΄18, 2018 -΄19

Πάτρας 2015 -΄16

Aθηνών 2015-΄16

Ρόδου 2015 -΄16

Κρήτης 2015 - ΄16, 2017 - ΄18, 2018 -΄19

Άργους 2017-΄18,  2018 -΄19

Μυτιλήνης 2015 -΄16

Γιάννενα 2018 -΄19

 

που αντιμετωπίζουν την ίδια μεταχείριση στην μοριοδότηση του επιμορφωτικού σεμιναρίου .

 

Όλοι οι παραπάνω απόφοιτοι είμαστε σε επικοινωνία, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες στο αίτημα μας ως προς την επίλυση του θέματος και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Διαβάστε Επίσης:

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Ο Δ. Γεωργόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κεφαλλονιάς - Ιθάκης - Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα και τις διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών, συνέταξε...
Θλίψη για τον θάνατο του εκπαιδευτικού Διονύση Γεωργόπουλου
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Οι καθηγητές, μέλη τότε του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλο­νίκης, μηνύθηκαν το 2018 από τον εργοδότη της Vresnet μετά από ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη...
Σε δίκη εννέα καθηγητές επειδή έβγαλαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη υπάλληλο
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Απαντήσεις στις επικρίσεις που δέχθηκε για τις προτάσεις της στη δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, επιμένοντας για...
Δίκη Χρυσής Αυγής - Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι προσκόμισε ένα «νέο συγκλονιστικό στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία» και ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Θανάσης...
Δίκη Χρυσής Αυγής-Καμπαγιάννης: Φούσκες Κασιδιάρη για να αποφύγει τη φυλακή