Στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτύρονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο.
Στη διαμαρτυρία συμμετέχει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) καθώς και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία και πρωτοβουλίες.
Τα βέλη της κριτικής συγκεντρώνουν διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως η πρόβλεψη για τον περιορισμό του ωραρίου των εκπαιδευτικών σε περίπτωση μη συμπλήρωσης των απαραίτητων ωρών διδασκαλίας, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η διεύρυνση του ωραρίου εργασίας και η ενσωμάτωση πρόσθετων δραστηριοτήτων κ.α.
Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να καταργήσει το καθεστώς «οιονεί μονιμότητας» των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και να ενισχύσει την αυτονομία των ιδιωτικών σχολείων (αναλυτικά η συνέντευξη).
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Έκτακτη σύσκεψη Χάρη Δούκα με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ για την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2
Alfavita Newsroom